Najdi forum

prijateljstvo v zrelih letih

zdravo ,
sem sicer ze v letih ko bi morala nasvete dajati jaz no pa se je obrnilo tako ,da
po tej poti potrebujem pomoč.stsra sem skoiraj 60 let pa prakticno bezim od
doma, sem ločena zal zivim skupaj z bivsim mozem,ki me maltretira ze vsa leta
vcasih grem do hčere včasih do sestre samo da mi ni treba biti doma in gledati
pijanca in njegovo početje katero mi gre na bruhanje.sla bi stran za vedno pa nimam kam imam sicer polovico hise ce bi jo lahko prodala bi si lahko kupila
manjse stanovanje in v miru prezivela se teh nekaj let ki jih imam pred seboj.
sicer sem se vitala in zdrava tako da bi v zivljenju se marsikaj postorila. zanima
me umetnost in roze ki so moj velik uzitek, zal imam vse manj denarja ravno za
stvari ki me zanimajo. no v temle pisanju nisem preveč vešča saj je to moj prvi
stik z internetom. ce mi bo kdo odgovoril bom vseeno hvalezna.

Ne bi rad bil pameten za druge, ampak jaz bi verjetno šel.

Težava večine žensk, ki trpijo s partnerji je v tem, da se nimajo kam umakniti. Polovico hiše je težko prodati. Mogoče bi bila rešitev v tem, da bi z bivšim partnerjem, hišo skupaj prodala in si denar razdelila in šla vsak po svoje. Samo verjetno se s pijancem ne da nič dogovarjati. Kaj pa hčerka? Ali pri njej ni prostora še za tebe? Mogoče pri sestri? V skrajnem primeru bi verjetno bilo bolje, da si najameš kakšno cenjšo garsonijero in imaš mirno življenje. Verjetno nekaj svojih dohodkov imaš in ker nimaš otrok, ki bi jih še morala vzdrževati, bi se kar nekako prebila. Konec koncev je duševni mir najbolj pomemben.
Najtežji je prvi korak. Potem nekako gre in najdejo se prijatelji, ki ti priskočijo na pomoč, da se postaviš na lastne noge.
Želim ti dovolj poguma, da se odločiš za pomemben korak.

Pozdravljena Osamljena.

Popolnoma razumem tvojo stisko. Praviš, da si vitalna, torej ti bom predlagala nekaj, na kar verjetno sama nisi pomislila.
Mogoče pa bi si poiskala kakšnega prijatelja. Mogoče boš imela srečo in bo ta prijatelj imel dovolj veliko stanovanje, da se boš lahko preselila k njemu. Verjemi, da si lahko teh kot sama praviš “nekaj let” narediš lepih in prijetnih. Morda boš našla nekaj, kar nikoli nisi imela. Velja poskusiti. Dandanes imaš na vsakem koraku organizacije, kjer lahko spoznaš partnerja, samo pogum je treba zbrati.

Kakorkoli se boš odločila, ti želim veliko sreče.

Osamljena bravo!
Pri 60-ih sedeš za internet in se povežeš s svetom.(npr. v nasprotju z mojo mamo, ki si računalnika še ugasniti ne upa!) Vse, prav vse kar si boš zamislila ti bo uspelo. Ker ženske dandanes živimo kar lepo število let, se splača narediti nekaj tudi za našo prihodnost. Pokliči nepremičninske agencije, oddaj oglas v oglasniku (najprej za pokušino), pretipaj tržišče-kaj dobiš za tisto kar sama nudiš, skratka naredi načrt, kako boš kupila svoj kotiček.
Novega partnerja ti privoščim iz vsega srca, kot svetuje predhodnica, toda neodvisnost je lahko le začimba v novem odnosu.

Želim ti veliko veselja pri novem opravilu!

Če si vitalna, razmeroma zdrava in rada poprimeš za delo, bi bila mogoče vsaj začaqsna rešitev, da greš h kaki družini, ki potrbeuje zanelsjivo osebo, ki bo skrbela za otroke in gospodinjstvo. Tako bi rešila stanovnajski problem, paše kaj malega zaslužila. Takšna rešitev res ni idealna, ampak morda še vseeno boljša, kakor deliti stanovanje s pijancem, ki te nenehno gnjavi.

Jaz bi delala na temu, da si polepsam starost. Zivljenje z pijancem je verjetno groza in tudi kdo bo kupil pol hise v kateri zivi pijanec, pa vseeno poskusi prodati, mogoče malo pod ceno, pa kaj je tistih nekaj tolarjev za mirno zivljenje in tvojo sreco. Jaz bi prosila za pomoc hcero, sestro, ce imajo seveda kaj za pomagati, bodisi stanovanje oziroma sobico zate, dokler se ne proda tvoj del hise, saj bos v pomoc pri varstvu, pospravljanju , kuhanju…

Takole ne bi vec zivela, vsak si zasluzi sreco in tudi ti. Delala pa bi tudi na iskanju prijateljstev, pa naj bo to žensko ali moško, resne zveze ne bi iskala, samo nekoga, da se z njim lahko smejis, pogovarjas in jokas kadar ti je hudo.
Za čestitati pa ti je, ker si že naredila korak na bolje, povezala si se z internetom, bravo BABI, pa to vzemi kot poklon in ne kot tisto babi, ki vsa betežna leži in čaka na boljše dni, ti nisi takšna, zato hitro k naslednjemu koraku, ki te bo popeljal naprej v tvojo srečo.

Srečno Babi!

Uf, nisi v zavidljivem položaju, ampak ker si frajerka, boš pljunila v roke in začela reševati ta kaos. Ali si razmišljala o menjave hiše za dve stanovanjski enoti? Kako bi bilo z izplačilom tvojega moža – na voljo imaš kredit, pa tvoje delo v vseh letih se tudi kompenzira pri upoštevanju vloženih sredstev?! Stopi do odvetnika, ki ima zanesljivo še kakšno idejo, kaj bi bilo zate najvolje. Prvi nasvet, kot vem, ni tako zelo drag.
Držim pesti zate!!!

Osamljena,
Zoprno, res… Pa bi se tvoj bivsi strinjal s prodajo polovice hise? Najbrz ne, ce ga cuka in prenasa se naprej na pleca skrb za tekoce vzdrzevanje cele hise nate…
Ce pa bos odsla, bo pa ta polovicka tvojega premozenja verjetno zacela kmalu propadati…. Ali obstaja v vajini blizini kdo, ki ga zmore “prepricati”, da prodata tole hiso in potem zazivita vsak zase v svojem novem domku?
Takoj bi imela manjse stroske za vzdrzevanje svojega bivalisca, pa se svoboooodo in blazeni mir!
LP

New Report

Close