Najdi forum

prijateljstvo moški-ženska

Imam vprašanje o katerem smo že večkrat debatirale s prijateljicami, rada pa bi slišala še mnenje vas na forumu: Ali je možno da sta moški in ženska, ki imata sicer vsak svojo družino, SAMO zelo dobra prijatelja. To pomeni, da se včasih dobita na kavi, klepetata, se pokličeta ipd…, ali je mogoče vaše mnenje tako, da se iz takega prijateljskega razmerja nujno razvije kaj več…
Lep pozdrav
prijateljica

Mozno je, jaz sem ze imela enega takega zelo dobrega prijatelja. Po selitvi
pa sva izgubila stike, tako da se ze dolgo nisva videla. Med nama nikoli ni bilo niti najmanjse moznosti za kaj drugega kort prijateljstvo. In tega cloveka sem zelo cenila kot prijatelja, kajti dobri prijatelji so redki.

Možno, če imata oba urejeno družinsko življenje, mislim sta oba srečno poročena.

lp

Iz svojih izkušenj: DA. Večina mojih prijateljev je moškega spola, se nekako bolje znajdem v moških kot v ženskih pogovorih. Da ne bo pomote: so res samo prijatelji.

Definitivno sta lahko SAMO prijatelja. Lastne izkušnje.
Vendar je pa tako, da med dvema prijateljema, spolna privlačnost ne obstaja.
Moja izkušnja je tudi, da če kdo postane ljubosumen od partnerjev, se je dobro vprašati, kaj se dogaja. In nekaj je dobro napraviti glede tega. Morda skupna srečanja… da ne postane to prijateljstvo izolirano oz. , da je partner izvzet. Tko nekako.

Jaz pa mislim, da težko….mogoče na začetku- slej ko prej pa pride do privlačnosti med moškim in žensko- če sta prijatelja, še toliko bolj pomeni, da se v veliko pogledih ujemata…seveda lahko to privlačnost prikrivata- oba ali samo eden- toda potem to ni več tisto čisto prijateljstvo…

Se strinjam z Nušo.Opažam pa, da nimam s prijatelji problemov jaz, ampak okolica.Ni je boljše teme za brušenje jezikov.Nuša je pisal/pisala:
>
> Iz svojih izkušenj: DA. Večina mojih prijateljev je moškega
> spola, se nekako bolje znajdem v moških kot v ženskih
> pogovorih. Da ne bo pomote: so res samo prijatelji.

Drage dame, morda ste se preveč zaciklale v svoj ženski krog, ko si nekatere stvari v življenju še vedno hočete predstavljati kot majhne naivne punčke.

Kot je napisal že nek psiholog (menda zelo znan) sta moški in ženska lahko dobra prijatelja le pod pogojem, da se eden odreka. Odreka se večinoma moški, tako da predstavnice ženskega spola tega običajno niti ne vedo. Kot prvo to potemtakem ni čisto pravo prijateljstvo, ker se eden odreka, in kot drugo največkrat moški še vedno potihem upa, da pa bo nekoč menda le ratalo….

Zgoraj napisano je velikokrat preverjeno tudi z lastnimi izkušnjami, saj se veliko bolje počutim v ženski kot moški družbi. Morda se od ostalih “prijateljev” razlikujem po tem, da povem, da jaz “bi”, kar ženske običajno cenijo, pa čeprav v tistem trenutku morda niso zainteresirane. OK, pa bova hodila samo na kavo – kdor čaka, dočaka…

Hej, tole ne bo drzalo. Kaksno odrekanje? Seksa? Ker moski
avtomatsko misli, da bo z zensko spal, cim spregovori z njim vec
kot tri besede?
Tema. Jaz imam ze celo zivljenje veliko moskih prijateljev, morda
celo vecino, pa se ni bilo nikomur nic odrekati, vecina jih je bila
srecno vezanih, nasa prijateljstva pa zaradi tega niso nic trpela,
se manj zakoni…..

Ah, nikoli se ne ve kaj prinese “le” prijateljstvo !
Zato si je škoda razbijat glavo s tem.

Tudi jaz imam kakšno prijateljico in če bi rekel, da nikoli nisem pomislil na to, da bi spal z njo, bi se grdo zlagal. Seveda pa mislim, da tega niti ne slutijo, ne vedo, da v meni kar gori, ker to dobro prikrivam. Prijateljstvo pomeni zaupanje, naklonjenost, in če je ženska vsaj malo “apetitlih”, se mora nekje v tebi kaj vzdramiti. In to ni le gola želja za sexom, pač pa je zadeva lahko precej globja, saj konec koncev imaš prijatelje rad. Kako pride do tega? Enostavno, se pogovarjaš o vsakdanjih stvareh, včasih ujameš kakšen lep (nepozaben) pogled, ti je všeč kakšna kretnja, način, kako kaj izgovori, način razmišljanja itd. In kmalu sta na isti frekvenci. To je še posebej možno npr. na delovnem mestu in na krajih, kjer si veliko skupaj.

Kljub temu, da sem poročen, sedaj do ostalih žensk ne morem biti kot zid, brez čustev itd.. To, da sem poročen z neko žensko, ne pomeni, da ne bi mogel vzljubiti tudi kakšne druge. Je samo stvar naključja, ki jo je pripeljala v moje šape. Lahko bi bila tudi katera druga in bi lahko ravno tako mislil, da je edina prava.

Če rečem, da bi spal z njo, to pomeni željo, ne pa, da bi prišlo do realizacije. Kljub temu mi zvestoba veliko pomeni in žene še nisem prevaral in je niti ne nameravam. Ampak, želje pa kljub temu ostajajo. No, saj se mi ne da več tipkat. Ženske, sedaj pa po meni :))

Prijateljstvo med moškim in žensko JE možno, pod pogojem, da se oba zavedata meje, ki je ne smeta prekoračiti, se pravi, čustva dati na stran, gojiti zgolj prijateljske odnose, in povem vam iz lastnih izkušenj, takšno prijateljstvo zna prinesti veliko lepega, vsaj za moje pojme je prijateljstvo med moškim in žensko veliko lepše, bolj iskreno kot pa prijateljstvo med dvema ženskama. Seveda, še enkrat poudarjam, da se oba zavedata da je med njunim prijateljstvom in morebitnim seksualnim odnosom zelo tanka črta, ki je ne smeta prestopiti.

Sandra S.

Ne vem, no, meni ni uspelo. Vedno so potem hoteli kaj več. Imam pa enega prijatelja, fanta, s katerim sva skupaj odraščala in mi je kot brat. Pa še pri njemu včasih zaznam “tisti” pogled, čeprav vem, da mi verjetno ne bi tistega nikoli predlagal. Sem namreč vezana in ve, da svojega tipčka ne zamenjam za nobenega drugega.

Tone, tako iskrenega in razumnega razmišljanja že dolgo nisem prebrala .
Prav imaš . Čeprav sem do zdajle bila pripravljena trditi , da je tako , recimo brezspolno , prijateljstvo možno. No , pravzaprav še vedno mislim tako , hkrati pa odkrito priznavam , da se tudi sama zavedam tistega posebnega odnosa , ki ga imam do moškega prijatelja. Ker ne morem zanikati , da včasih ne bi zaznala kakega čisto posebnega pogleda , prežetega s toplino , občudovanjem , verjetno ljubeznijo. In to me osrečuje in navdaja s ponosom.Vendar pa se ne počutim prav nič krivo , ker je do varanja (kakor bi verjetno tak odnos označila večina) še dolga pot. Jasno , da imaš prijatelja rad ! In to zagotovo ni varanje. Kot se ne počutim , da bi izdajala ljubezen do svoje starejše hčerke , če imam rada tudi mlajšo !

Sprašujem se , zakaj naj bi bilo v ljubezni do prijatelja kaj narobe , če je ta taka , da ne prizadene partnerjevih čustev ?!

Lep pozdrav !
N.

Tone tole ste pa zelo lepo in iskreno napisali. Verjetno se enako dogaja tudi z drugimi moškimi. Tudi jaz imam nekaj prijateljev ampak moram priznati, da o njih sploh ne razmišljam kot o svojih ljubimcih, pa moram reči, da ne izgledajo slabo. Mogoče to iz tega razloga ker smo pač vsi vezani. Čeprav nikoli ne veš kaj te lahko v življenju doleti.

Odvisno kaj je za tebe prijatelj. To, da pijeta kavico in malo poklepetata še ni prijateljstvo. V službi imam cel kup “prijateljev” s katerimi klepetam in pijem kavo ampak tu se pa tudi vse neha. Če bi jih še klicala po telefonu, ko bi se mi zahotelo, ali pa bi “prijateljevala” po delovnem času, pa bi se že skoraj čutili dolžne, da me poseksajo – razen, če se jim seveda ne zdiš niti malo privlačna kot ženska. Mene te stvari pri moških ne žalijo, prej laskajo. vzeti je treba pač s kančkom humorja. Naredi šaljiv preizkus glede prijateljstva moških. Enkrat se za prijateljski pogovor obleči v obtisnjeno majčko brez rokavov, krilo z razporkom, ali kaj podobnega, smej se njegovim šalam pa boš videla, kako se bo tvoj prijatelj cedil in kako bodo pogledi begali povsod po tebi, samo po tvojem obrazu ne.

Jaz imam zaupnega prijatelja, s katerim se še kar dobro štekava.Fizično se ne privlačiva, problem pa bi lahko nastal zaradi govoric. Pri nas se kaj hitro govori v stilu – kdo je koga s kom videl..
Ne upam si reskirat, da bi me večkrat videli v njegovi družbi, čeprav sva sodelavca. Jeziki v našem kraju lahko naredijo preveč škode .. Kaj pa vi mislite- se s prijateljem, prijateljico lahko dobite na kavi brez problemov? Ali so čenče tudi v vaši okolici že kdaj povzročile kakšen škandal?
Čav!

Ali ni tako, da naj bi naši partnerji bili tudi naši najboljši prijatelji? Torej, zakaj potem potrebujemo še druge dobre prijatelje(ice). Ali ni vzrok temu, da nam v vezi nekaj pomembnega manjka? Da nam nekaj hudo škriplje pa si tega morda niti sami sebi ne upamo priznati?

Niti najmanj se s tem ne bi strinjala,
ljudje potrebujemo družbo, in s tem, ko se poročimo, vežemo z nekom, to še ne pomeni, da nam je sedaj ta oseba VSE, se pravi, mož, prijatelj, najboljši kolega, itd. Lepo je, da je mož tudi najboljši prijatelj, samo, včasih so možovi čudni, zato poleg njega obstajajo najboljši prijatelji in prijateljice, znanci, kolegi s katerimi čvekamo, in se imamo fino. In prav je tako.

Sandra S.

A bi si ti drugega otroka omislil zato , ker prvemu nekaj manjka , pa si še sam sebi ne upaš priznat ?!

Mislim , da ljudje potrebujemo različna prijateljstva, ker smo socialna bitja .
In če smo poročeni , še ne pomeni , da smo zraščeni in da s poroko izgubimo svojo identiteto.

lp N.

New Report

Close