Prijateljica me je zapustila
Pozdravljeni. K vam se obračam po nasvet kaj storiti, namreč zapustila me je najboljša prijateljica, brez pravega razloga. Prijateljici sva od osnovne šole, seveda sva imeli ‘ups and downs’, vendar sva situacijo vedno rešili, sploh sedaj, ko smo malo čez trideseta. Veliko sva pomagali ena drugi, stali ob strani, se imeli super… Res se mislila, da je to pravo prijateljstvo, tudi sedaj med korono, ko me je prosila naj ji pomagam, pri osebnih težavah, da brez mene ne zmore, sem se še bolj potrudila, da ji pomagam in olajšam življenje, saj ima tudi težko službo na covid oddelku. Res sem vložila veliko volje in časa, včasih sem postavila na stran celo mojega partnerja. Veliko me je klicala, naj pridem k njej v Maribor, hodili sva na izlete, zabave. V enem trenutku sem začela opažati, da se malo odmika, sem rekla, ok ni panike, vendar sem postavljala vprašanja, na katera je vedno odgvorila, da nisem jaz nič kriva. Nato se mi en dan ni več oglasila. Ko sem jo končno uspela priklicati, ob skrbi da se ji je kaj zgodilo, še nisem raumela situacije, ona pribije kot strela z jasnega, da sem z njo obsedena in noče imeti več opravka z mano. Šok. Nikoli nisem bila človek, ki rine v ljudji, se pa rada družim in pomagam. Želim si pogovora, da bi sploh razumela in ji poskušala obrazložit, da to ni čisto tako kot ona vidi. Ima tudi fanta, par mesecev in nove prijatelje, ali je morda to razlog? Kako naj jo pozovem na pogovor, da bo sploh odgovrila in da ne poslabšam zadeve? Razočarana sem, malo se počutim izkoriščeno in želim vsaj odgovore. Seveda si želim tudi prijateljstva. Kaj in kako naj to naredim? Kaj če mi spet ne odgovori, seveda bi rada pogvor v živo? Ne želim bit še bolj prizadeta. Hvala in srečno vsem.
Nisem se slisal, da bi bilo kdo obseden s prijateljem ali prijateljico. Saj verjetno je nisi klicala 10x na dan? Ocitno je v ozadju nekaj, cesar ti ni povedala, recimo ljubosumje novega fanta na vajino druzenje ali kaj podobnega. Ona se je pac odlocila, da je “tista druga plat” zanjo trenutno bolj pomembna, kot vajino prijateljstvo. Nekateri ljudje mislijo, da ce stvari odkrito ne povedo, bo za tistega drugega lazje (kar ponavadi ni res), ker nimajo poguma se pogovoriti.
Pusti jo pri miru. Saj tudi ti verjetno nimas le nje. Ne krivi sebe in zivi dalje. Morda se bo cez leta zvedelo, kaj je bilo.