prijateljica
Prosim za vaše mnenje. Prijateljica, ki ima družino si je na službenem potovanju privoščila avanturo, ki še vedno traja.
V tem času si je popolnoma spremenila. Za avanturo meni sicer ne pove, vendar saj veste, vse se izve. Ko sem jo vprašala, kaj je z njo, ker je popolnoma spremenjena, je odgovorila, da nič- od takrat je ne sprašujem več.
Kaj bi vi storili na mojem mestu – bi se pogovorili z njo ali jo pustili pri miru.
Moje mnenje je še vedno – DAJ ČASU ČAS IN ČAS BO PRINESEL ČAS.
ja le zakaj bi se vtikala, saj te ti prosila za nasvet? pa se moje stalisce kar se prijateljic tice : najbolje je bit sam sebi najboljsa prijateljica . ker so vse u koncni fazi mocno hinavske, jaz imam slabe iskusnje, ker oseba ki prevec ve o tebi lahko postane najhujsi sovraznik, pusti ji njeno zivljenje pri miru in se ne vtikuj, da ne bos na koncu se ti vpletena, pa lep pozdrav soncek
Zakaj si pa tako v skrbeh zanjo. Da ni zraven tudi zlobe in zavisti.
Pusti jo pri miru. Sama te bo prosila za pomoč, če bo menila, da je to potrebno in če ti dovolj zaupa in ceni tvoje mnenje seveda.
Morda se je tvoja prijateljica zaljubila, morda zdaj koleba med možem in ljubimcem in je zaradi teže te odločitve čisto iz sebe in v depresiji…, kaj jaz vem. Gotovo pa je, zaradi okoliščin obremenjena in stokrat občutljivejša kot običajno, zato lahko tvoje drezanje v njo za vedno opravi z vajinim prijateljstvom. Predvsem pa, če se bo nate obrnila, ne dajaj velepametnih, bog ne daj kakih moralnih, nasvetov. Poslušaj jo in bodi čimbolj diplomatska. Itak je sama svoj kapitan in sama se bo odločila.
Draga Andreja!
Tako kot se lahko konča na začetku velika in prava ljubezen, tako se lahko konča tudi prijateljstvo. In ta stavek je bil mišljen le v tem primeru, da bi mi ona hotela škodovati, kar pa ne verjamem, ker se to v 28 letih prijateljevanja še ni zgodilo. Pa je bilo vmes že marsikaj a obe sva ostajali tiho in zato sva še vedno “skupaj”.
Lep pozdrav.