Prijatelj se poroči
Avtor: kokica poslala na forum POROKE igre :
1. Podajanje klobukov ob glasbi – klobukov je manj kot ljudi in ko je konec glasbe pac nekdo izpade, takrat umaknemu tudi en klobuk in tako naprej dokler ne ostane zmagovalec
2 Podobno je z igro stoli
3. Igra kočijaž (glej po forumu nazaj)
4. Povabilo petih (večih) h karakokam (bend jih spremlja s glasbeno podlago). Svatje so žirija in najboljši dobijo nagrado
5. Vlak in potniki. Fantje in dekleta plesejo v verigi (5 parov). Veriga se sestoji iz moškega in ženskega člena. Rezmerje 1:1 . Vsake toliko časa se veriga deli na žensko in moško verigo. Potniki (dekleta) izstopijo na postaji. In potem spet vstopijo na vlak. Zadnjič ob izstopu si dekleta v drugem prostoru namazejo roke s sajami in potem pridejo nazaj (takrat nekdo rece, da bodo poskusli še z vstopom v tunelu. Dekleta spet vstopijo in primejo fante čez oči (kot vsakič poprej ) in potem se prizge luč (obilo smeha ko se fantje pogledajo med seboj (svatje izberejo najboljsega in sledi nagrada, ter tolazilne nagrade)
6. Metanje sopka na zabavi
7. Metanje (in seveda snemanje!) podvezice na zabavi
8. Posebično zasliševanje ženina in neveste (pripravljena vprasanja, potem jih pa nekdo ločeno sprašuje). Čim bolj kočljiva vprašanja, tem več smeha. Npr.: Imela bova dojenčka pa bo naredil to in to – kaj bo naredil mož, V vas je prišel čeden poštar – kaj bo naredila žena?
9. Prepoznavanje neveste / zenina po kolenih
10. Kip ljubezni
11. Prodajanje sopka (denar naj le ne bo prevelik motiv), prodajanje sopka je zabava. Sopek potujee v Lljubljano h gospodu, – ne sopek gre spet v Domzale h gospodični….To izvajala vodja benda
12. Rezanje torte – Zenin in nevesta z zavezanimi rokami jesta toro iz istega kroznika
in
Eni se reče kočijaž. Ne vem, če jo bom znala razložiti. Določijo se vloge: kralj, kraljica, prvi konj, drugi konj, voz… pa ne vem kaj še vse. Potem tisti, ki vodi igro, govori zgodbico. Vsakič, ko omeni koga od vlog, mora ta vstati iz stola in iti okrog stola. Če pozabi, zamudi, je odkupnina, pri nas so morali piti.
Druga je pa z vrvico. Naredili so dve skupini, tisti, ki je vodil igro je dal vsaki skupini vrvico in potem se je morala cela skupina povezati med seboj. Prvi je začel, si je dal zgoraj vrvico pod obleko in spodaj ven in vse tako do zadnjega. Tekmovali so, katera skupina se bo prej povezala, skupina, ki je zgubila, je spet morala delati odkupnino. Je bilo prav zabavno.
in
1. Kočijaž (ne vem besedila)
2. mož je iskal mene po otipavanju kolen (dekleta smo se vsaki krog zamenjale, da je bila igra še težje)
3. jaz sem svojega moža iskala po otipavanju popka
4. oba sva dobila kup lističev…na mojih so bila vprašanja, na njegovih odgovori…zanimivo je to, da sva oba morala premešati svoj kupček in z vrha pobirati lističe….torej…jaz sem postavila vprašanje, npr.: Ali ti smrdijo noge? on je prebral svoj odgovor, npr.: Vsako pomlad.
Na drugih porokah:
– na ribiški palici je bilo navezano jabolko…ženin in nevesta sta mogla pojesti jabolko z zavezanmi rokami
– standardni ples ob odvzemanju stola
– dve skupini po 5 ljudi, postavljeni v vrsti, vsak ima žlico v ustih….skupini tekmujeta med samo kdo bo prej spravil jajce od začetka do konca samo z žlicami, roke so na hrbtu.
– vtikanje svinčnika v steklenico….svinčnik je privezan okrog pasu na vrvici….ne sme si pomagati z rokami
– dve skupini po cca 10 ljudi, ki se razdelita na pol (tekmujeta med sabo)…torej….1 skupina se postavi takole: 5 ljudi je na eni strani in 5 na drugi in se gledata…obe skupini dobita valjar…valjar mora prvi v koloni dati med noge…ob glasbi mora oseba čimprej priti do svojega nasprotnega kolega in mu predati valjar, ne da bi si pomagala z rokami….ta oseba nato preda spet svojemu nasprotnemu kolegu…itd…. (zelo zanimiva in hecna igra)
– pokanje balonov….balone se napihne že prej, vendar raje malce manj, kot preveč, saj je igra tako bolj zanimiva……pokličete nekaj parov (ne več kot 5)…..za vsak par se pripravi 3 balone in 1 stol…..pari tekmujejo med seboj na čas (ne bi bilo slabo imeti tudi kakšno štoparico)….počiti morata vse tri balone…baloni naj bodo od para oddaljeni vsaj 4 metre…..najprej steče ženska po balon, ga nese k partnerju in morata počiti balon s hrbti….ko poči gre ženska po drug balon, ki ga morata počiti s trebuhi…..pri tretjem balonu mora moški sedeti na stolu, ona steče po balon, ga da njemu na noge in ga morata počiti tako, da se ona vsede na balon tako, da se gledata iz oči v oči…. Najboljše je, če vsak par tekmuje posebej, ker je ogromno smeha in je preveč zanimivo, da bi vsi tekmovali hkrati. Čas se neha meriti, ko par poči vse tri balone.
Več se ne morem spomniti. Upam, da sem kaj pomagala!
Pojdi na naslov : http://med.over.net/phorum/list.php?f=74
malo pobrskaj..
Lepo se imejte na poroki..