Najdi forum

Prijatelj ne odgovarja na sporočila

Mogoče se zdi bizaren problem, ampak nisem preprican, kaj naj naredim. Imam prijatelja s katerim se poznava še iz OŠ, sedaj pa obiskujeva razlicni gimnaziji in se ne vidiva ravno pogosto. V prvem letniku sva se kar redno druzila, v drugem in tretjem pa je bila korona kriva, da se nisva mogla osebno srecati (kljub temu sva se na zadnje videla septembra 2020). Pa za novo leto sva se slišala prek telefona potem pa pol leta nic. Ko so se zacele pocitnice, sem mu napisal sms če ima čas, da se spet dobiva in ni nic odpisal. Podoben sms sem mu poslal še čez en teden in potem še enega čez dva tedna. Ko ga pokličem, telefon zvoni v prazno. Res ne vem a me “ghosta” ali je bolan/ mrtev ali na enomesečnem dopustu ali je zamenjal telefonsko. On je sicer bolj inteovertiran (tudi jaz sem) ampak je zelo zanesljiv, sicer mi redno odpise v roku enega dneva. V osnovki sva se poznala iz paralelke, nisem poznal njegovih sošolcev toliko, da bi jih zdaj klical in spraševal. Je pa res, da je bil vcasih malo cuden, poznalo se mu je, da ni imel veliko družbe. Imel je zelo stroge starše (ni smel biti zunaj po sedmi uri ceprav je poleti še cist svetlo, v soli je mel solidne ocene ampak je bil ves cas živčen). Pa enkrat mi je povedal, da so mu starši prepovedali se družit z enim prijateljem, ker je bil ta iz Romunije. Zdi se mi, da jaz ne izstopam toliko, da bi me njegovi “prepovedali” ampak nikoli ne ves… Skratka meni se zdi škoda, da bi zgubil stik z njim, ker sva se vcasih zelo štekala. On nima fb ni drugih soc. omrežij… poslal sem mu tudi en mejl pa ni odgovoril. Nočem mu težit ali nadlegovat če se noče družit več z mano ampak me je skrbi ker je bil vedno mal depresiven in bi rad samo vedel kaj se dogaja z njim. Ce ima kdo kaksno idejo kaj nardit, se zahvaljujem.

Ti ga že nadleguješ in mu težiš. Pusti ga pri miru. Če je mrtev, mu ne moreš več pomagat, če je depresiven, je očitno on presodil, da mu ne moreš pomagat. Mogoče sta se izpela, ne čuti več, da bi si lahko še kaj povedala … Ne rini v ljudi, nikoli, naj sami pridejo. Zdaj ve, da ti ni vseeno in da ga nisi pozabil, če lahko tako rečem, in če mu bo do stika s tabo, te bo poiskal. Uživaj v počitnicah!

New Report

Close