Najdi forum

prijatelj je umru

Lepo pozdravljene!

Trenutno jokam!
V sredo zvečer smo bili še vsi veseli v pričakovanju na novo leto, ko me je pred večerjo poklicala soseda in mi povedala, da je ta dan popoldan umru moj prijatelj v prometni nesreči .Ko sta se s punco vrača iz vikenda nekje pri Beli Krajini, je po klancu navzdol zaradi prevelike hitrosti začelo avto zanašati in ga odbilo bočno v drevo. Sovoznik je umru na kraju nesreče, punca ostala brez praske.

Tako sem jezna in še nekaj je zraven ki ne znam opisat tega občutka. Sem jezna na prijateljico, (voznico) je bila tudi moja prijateljica, kako je mogla. Stara sta 21 let. Po drugi strani pa mi je hudo, ker vem, da je tudi njej zelo hudo saj jo je odnesla brez poškodb in on mrtev. Bila sta par 4 leta.
Kako si naj dopovem naredim, da ne bom slabo mislila o njej?

Anja

Ta trenutek ne smeš biti jezna na dekle tvojega prijatelja. Vsakemu se zgodi tragedija in prometnih nesreč je čedalje več. Preveč. Slišala pa sem, da se je zgodila nesreča. Ne bodi jezna nanjo, stoj ji ob strani. Ni časa za premlevanje zakaj je to storila prav ona. Štiri leta veze je dolga doba in zdaj ni čas za spodnašanje na kakršnkoli način. Tako ti svetujem jaz, drugi pa….

anja!

ta nesreča se je zgodila v bližini mojega doma. pomisli samo, kako se počuti tvoja prijateljica, ki je vozila avto… kako bi se počutila ti, če bi bila na njenem mestu? če ji še ni tako zelo hudo, pa bo vse še prišlo za njo… pazite raje, da si ne bo kaj naredila.

vem da si jezna, tudi jaz sem bila in ko sem slišala za to nesrečo, sem najprej pomislila: zakaj ni vozila bolj počasi?!? kaj ni že dosti mrtvih na naših cestah?

tudi jaz sem izgubila prijatelja v prometni nesreči. nič ni bil kriv, le neki bosanci so se zaleteli vanj, in ko sem se naslednji dan pogovarjala z njimi (s povzročitelji nesreče) nisem čutila niti kančka sočutja!
vem kako se počutiš… lahko ti rečem le to: izjokaj se, ne zadržuj solz v sebi!!! potem pa le glavo pokonci, in naprej. pomisli, če bi tvoj pokojni prijatelj raje videl, da njegovi punci odpustiš ali ne?

ko dosežejo popolnost, jih bog vzame k sebi…

pa srečno!

Metka, kaj bi bila kaka razlika, če bi tvoj prijatelj umrl zaradi slovencev? Mislim, da ne!
Tudi jaz sem pred leti izgubila prijatelja v nesreči. Pa ni vozil. In moram reči, da sem do šoferja čutila močan prezir, tudi nič sočutja. No, on je umrl 4 dni kasneje. Pa tudi če bi preživel, mislim, da bi bilo hudo. Njemu samemu zaradi njegove vesti – ravno tako prehitra hitrost, s tem, da je izsilil prednost…

Človek gre. In nič ne moremo. Te bo pa njegova punca potrebovala za oporo. Tudi ona je izgubila…

LP

keberček: kaj sem mogoče rekla, da bi bila razlika, če bi umru zaradi slovencev?? tega nism rekla! lahko bi rekla da je umrl zaradi nekih špancev, albancev, američanov… čisto vseeno je zaradi koga je umrl. sedaj ga ni več. in ne morem ga priklicati nazaj. tako da je čisto vseeno zaradi kogar je umrl. sicer pa sploh ne obtožujem bosancev nasplošno kot narod, tako kot to počnejo nekateri. ker imam tam prijatelje. dobre prijatelje. boljše kot v sloveniji.
tako…

Anja, sožalje.

Težko je obsojat druge, ker smo lahko kmalu na njihovem mestu (zarečenega kruha …) Mislim, da tej punci ni lahko, ko pa bo prišlo vse spoznanje za njo, no takrat pa bog pomagaj.

Leta nazaj so v Novi Gorici (sem namreč z goriške), popravli cesto skozi tunel, dodali pločnik in še malce polepšali zid. Ko sva šle z mamo tam mimo, sem ji rekla: poglej ta pločnik – tudi če hočeš, se ne moreš umakniti. tle so bo kaj zgodilo. Par dni kasneje je tam zgorel avto… v avtu mlad, premlad za smrt, fant-sovoznik, ki je kričal in prosil v plamenih. Voznik mu ni mogel pomagat. Zakaj to dolgovezim? Z voznikom ni bilo nikoli več vse prav – je proval v prvo, je proval v drugo, in kmalu se mu je posrečilo, da je tudi on zapustil to solzno dolino. Breme je bilo pretežko zanj.

Zato, ponudi dekletu ramo, kjer se bo izjokalo, daj ji roko, da ne bo prepozno.

Drži se.

New Report

Close