priimek otroka
Živjo,
imam en problem
ko sem rodila sem dala otroku priimek očeta, predvsem zato, ker smo živeli v isti hiši kot tast in tašča.
sedaj ko je sin star 4,5 let preprosto namesto priimka, ki ga ima dodaja moj priimek.
Sama svojega priimka v njihovega ne mislim spreminjati, ker mi kot prvo sploh ni všeč in drugo preveč me poznajo v službenem okolju. Dveh mi je pa nesmiselno dati sebi in otroku.
Med tem časom smo s tastom in taščo prešli v zelo veliike spore, saj tast ne dovoli nikakšrnih obiskov meni in otroku v hišo. Prepovedala sta zaklepati stanovanje, ki ga imava s partnerjem v spodnjem delu hiše, hodita v stanovanje ves čas,..npr. igral otrok ne sme imeti na dvorišču ali se igrati s sosedovimi otroci pri hiši,…
Počasi se pripravljam na selitev in resno razmišljam, da bi mu priimek spemenila na mojega. Moj partner sicer nima nič proti. Vendar ne vem ne en način si ne želim, da ima otrok priimek po nekom, ki mu omejuje življenje na drug način pa je potrebno paprije spreminjati. Prosim za mnenje.
jebeš papirje…če tko čutiš naredi, ker v nasprotnem primeru, ko je otrok tam nekje 10let, tega ne želi naredit več, pri teb bo pa še večja želja…verjemii mi
zdele maš čas, sploh, pa, ker se partner strinja ..
mal boš keširala, ampak počutla se boš pa kuuul…ko šljivi tistih nekaj evrov…boš pa bolj krompir jedla