Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Pridobivanje mišične mase

Pridobivanje mišične mase

Pozdravljeni.

Imam en splošen problem. No ja, ni in je. Imam 24 let, 65kg in sem visok okoli 180cm. Pogosto se rekreiram že vrsto let saj veliko prekolesarim in tečem tudi na daljše relacije rekreativno, 2 – 3 x tedensko.

Izjemno me pa moti moja skromna mišična masa tako v rokah kot zgornjem delu telesa. Na kašen način mi predlagate popraviti postavco. Fitness mi ni nikoli preveč dišal, saj se je bilo potrebno držati terminov.

Hvala lepa za vsa vaša priporočila že vnaprej.

Ja, dragi moj, brez trdega dela in prave diete ne boste postali Schwarzeneger!

Za svojo višino ste malo prelahki, vendar je potrebno težo pridobiti na ustrezen način, ne z basanjem kalorij kar tako počez, hkrati pa boste morali sistematično vaditi in krepiti tiste mišice, ki jih želite. Fitness klub vam ne uide! Tam vam bodo svetovali ne le ustrezne vaje, pač pa tudi prehrano. Žal se veliko postavnih mladcev zateka k posebnim pripravkom, ki “napihnejo” mišice in kar je še slabše – k anabolnim hormonom. Tega vam vsekakor ne svetujem.
Nekaj je pa tudi na dednosti, če so vsi moški v vaši družini bolj astenične kot atletske konstitucije, morate upoštevati tudi to dejstvo.

a

New Report

Close