Najdi forum

pridobivanje mišične mase

imam problemcek. zadnje case sem zelo zgubljala na tezi in prisla do 41kg pri 166cm. ker se mi to zdi rahlo pretirano, sem zacela pospeseno delati na pridobivanju kilogramov. to v teh praznicnih dneh ni tezko:), tako sem v dveh tednih pridobila okoli 3kg. (predvsem s “prepovedano” hrano….raznimi potickami, sladicami, pojedla sem vglavnem ogromno). sedaj pa bi rada pridobivala tezo kontrolirano, ne z mascobo, ampak z misicami. za veliko ukvarjanja s sportom nimam prevec casa (studij in te zadeve), nekaj pa bi se ga naslo. kaj mi predlagate, predvsem glede prehrane?

vem, da je to forum hujsanje, ampak se mi zdi, da je se najprimernejse mesto za moj problem.

LP

badel,

Misicne mase se s prehrano ne da pridobivat… to lahko storiš le s treningom in prehrano skupaj. Tista pravila o vsaj 5 enakomerno razporejenih obrokih čez ves dan veljajo tudi v tem primeru. Razlika je v tem, da je nujno da ustvariš presežek v kalorijah. Torej da zaužiješ več kalorij, kot si jih porabila z vsemi aktivnostmi čez dan.

Kar se treninga tiče. Če boš obiskovala fitnes… ti bom svetoval takole res na kratko. Ko se privadiš na orodja in daš skozi uvajalni program, ki ti ga bodo dali na fitnesu. Vprašaj ali ti lahko ponudijo tudi kakšnega za pridobivanje mišic.

Drugače pa so slošna pravila:
1RM – je tista največja teža, ki si jo za posamezno vajo sposobna dvigniti le enkrat
izbrana teža mora ustrezati 60-80%1RM
vsako vajo izvajaš med 8-12 ponovitev
3-6 serij za posamezno vajo
1-2 minuti počitka med vajami.

Treba bo trenirat vsaj 3x tedensko za kakšne konkretnejše rezultate.

Lp,
Goran

se bom potrudila

hvala:)

New Report

Close