Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Hormonske motnje pričeti jemati zdravila ali ne

pričeti jemati zdravila ali ne

Pozdravljeni,
zanima me Vaše mnenje. ko so mi pred pol leta naredili test krvi sem imela izvid sledeč TSH 2.15 FT3 2,5 in FT4 10,47.
sedaj pa sem imela naslednje vrednosti TSH 5,69 FT4 13,03

naj dodam, da sem se na prvem pregledu, v tistem obdobju počutila utrujeno, razdražljivo, rahlo depresivno. zadnje tri mesece pa se počutim odlično, predvsem v primerjavi s prejšnjim obdobjem in res ne vidim nobenega smila v tem, da bi jemala zdravila če nimam nobenih težav. prav tako nimam težav z očmi ali kakršnih koli drugih težav, ki bi nakazovali težave s ščitnico.

hvala za odgovor in lep dan še naprej,
M

Spoštovani,

potrebno je opredeliti ali gre za bolezen ščitnica ali ne? Priporočam opraviti pregled prin tirologu.

Lp

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

Pozdravljeni, oba pregleda sta bila opravljena pri tirologu in na zadnjem, mi je ne glede na to da tezav, razen krvne slike nimam, bila postavljena diagnoza latentna hipotiroza…ali so krvni rezultati edini dejavnik za jemanje zdravil?
Hvala in lep dan se naprej

Spoštovani,

mejno zvišana vrednost TSH še ne pomeni, da gre za premajhno delovanje ščitnice. Pomembno je ali gre za avtoimunski tiroiditis ali ne? Pomemben je izvid UZ ščitnice in raven protiteles proti Tg in TPO. TSH ima svoj dnevni ritem izločanja. Najvišje vrednosti doseže v zgodnjih jutranjih urah, najnižje pa zgodaj popoldan. Primeren čas za odvzem krvi za določotev TSH je med 10 in 16 uro. Morda bi bilo smiselno počakati z jemanjem zdravil in ponovno določiti TSH čez nekaj tednov.

LP

************************** Asis.dr. Edvard Pirnat, dr. med., spec. internist - tirolog

New Report

Close