pričakujemo tretjega
Zanima me vaše mnenje oziroma izkušnje tistih mamic, ki imeta več otrok, ki so alergični.
Spomladi pričakujemo rojstvo tretjega otroka. Prvi je alergičen na jajca, alergija na mleko je že izginila, ne uživa pa tudi konzervansov, barvil … drugi otrok je še vedno alergičen na mleko in jajca ter uživa Pregomin.
Ali se vam zdi smiselno
– da sem jaz že sedaj na dieti. Jaz se namreč vzdržim samo arašidov, drugače jem vse.
– da sem takoj po porodu na dieti brez jajc in mleka (hudo bom pogrešala jogurt)
Hvala za vaše izkušnje.
Nadibadi
Moj prvi sin je alergičen ma mleko in jajca.
Ko sem drugič rodila, mi je pediatrinja v porodnišnici rekla, da je pametno, da sem nekaj časa na dieti brez mleka in jajc.
Navodil sem se držala štiri mesece in potem počasi uvajala mleko in kasneje še jajca.
Hči ni alergična. Ne vem, če sem s kasnejšim uvajanjem teh alergenih snovi v svojo prehrano kaj pmagala in če ravno zaradi tega hči ni alergična, a mi ni žal. Lahko, da bi, če bi ravnala drugače bila.
Nadibadi,
moj prvi otrok ima astmo alergijskega izvora. Druga je alergična na vse živo še sedaj, pri šestih letih. Pri tretjem otroku sem bila v času nosečnosti in prvih nekaj mesecev po porodu na preventivni dieti brez mleka in jajc, po nasvetu zdravnika. Z veseljem ti povem, da je naš tretji sicer kazal blage znake alergij (k sreči samo na jagode in jajce), a jih je tja do prvega leta prerastel.
Sama sem trdno prepričana v to, da je izogibanje alergenom + dojenje močno pripomoglo k temu, da ta otrok ni razvil alergije.
Jaz lahko povem le tole:
imam dvojajčna dvojčka, ki sta bila vsaj do prvega leta starosti dojena in hranjena skoraj popolnoma enako (dokler nista postala izbirčna), v nosečnosti pa sta seveda tudi imela isto mamo :-).
Imata manjše alergične težave in zadnjič smo bili na bioresonančni diagnostiki. Skoraj ni snovi, na katero bi bila alergična oba!!! Torej eden na ene, drugi na druge.
Pa si razlagajte, če si morete!
Pa-pa!
Tudi meni so pediatri svetovali, naj se med dojenjem vzdržim mleka in jajc in vseh živil, ki mleko in jajca vsebujejo, saj sem sama alergična (na pršico in pelode). Ker je moja prehrana prej vsebovala veliko mleka, sirov in jogurtov, mi je bil po porodu velik šok in sem tudi precej shujšala. Potem pa sem se privadila na sojino mleko in razne sojine deserte ter odkrila tudi kekse (proizvajalec Barilla, Mulino Bianco), ki ne vsebujejo jajc in oreščkov in moram reči, da se počutim odlično. Punčka ima sedaj 4 mesece in zaenkrat … moram potrkati.
Pa srečno!