Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Pricakovana rast hemoglobina

Pricakovana rast hemoglobina

Pozdravljeni,

malo sem prebrskala forum in zal nisem nasla odgovora.

Zanima me, kaksna je pricakovana rast HB pri dojencku.

Sinu so pri 8 mesecih zaradi nenapredovanja v tezi, nejescosti in bledici ugotovili nizek HB, 86. Dobil je sirup Ferrum lek.

Pocasi sprejema GH, dnevno je obroke bogate z zelezom (teletina, temna perutnina, rumenjak, slive, brokoli, blitva, …). V 2 tednih se je tudi zredil kot je bilo pricakovano.

Na kontroli po 14 dneh je HB zrastel na 88. Je to dovolj ali bi se vseeno moral pricakovati visji porast?
Je se dojen, sedaj ima tri obroke gh.

Lahko poleg Ferruma dodajam se sama kaksno prehransko dopolnilo z zelezom, ze v naprej z zelezom obogatene kasice, ipd? Mogoce dodam se kaksen c vitamin?

hvala za odgovor

Oceno učinka železa oz. porast hemo0globina pričakujemo po 2-3 tednih terapije, normalizira pa se v približno 2 mesecih, Nato nadaljujemo s terapijo, da zapolnimo telesne zaloge železa.

Ker ima otrok dodano železo v terapevtskem odmerku, ni potreno še dodajanje s prehranskimi dodatki, vsekakor pa je potrebno hraniti otroka s primerno, starosti primerno prehrano. Ob jemanju železa svetujemo dodajanje vitamina C za boljše vsrkavanje železa iz prebavil.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close