pri zdravniku
cisto razocarana, kaj pa ce se tega takole lotis…
… preuci svoj jedilnik. uredi tako, da bos imela dovolj raznovrstnih obrokov. ce je krvna slika res slaba, morda ne bi bilo slabo se posebej poskrbeti za velik vnos zeleze. veliko sveze, zelene zelenjave, suhe slive, sok rdece pese… (morda lahko se katera kaj predlaga?)
ce menis, da je odnos tvojega zdravnika tako nekorekten, da ga mislis zamenjati, pricni takoj poizvedovat za novim zdravnikom. morda ti lahko kdo kaj predlaga, ce poves, na katerem obmocju dela. menjati osebnega zdravnika (ce ga v zadnjem letu nisi) je potem mala malica. samo gres k novemu izbranemu zdravniku, podpises izjavo in telefoniras k prejsnjemu, naj posljejo tvojo kartoteko tja-in-tja.
vsekakor pa se najkasneje po enem mesecu ponovno narocis (k staremu ali novemu zdravniku), da ti ponovno naredi pregled krvi. ce ne bo prislo do nikakrsnih izboljsanj, so nujne dodatne raziskave. (ce ti niso preverili, kako je s scitnico, potem pa ponovno k zdravniku kar prej).
vso sreco!
Seveda je lahko vegetarijanec debel, saj ne jemo samo solatk, kaj ti pa je??? Očitno ne poznaš razlike med presnojedci in vegetarijanci. Vegiji jemo VSE, razen mesa. Se pravi, da jemo tudi torte, palačinke, sladoled, čips, pizze ( zelenjavne, sadne, z gobicami, sirom, ..), raznorazne narastke, testenine, riž, … huh, ni konca in kraja. Pijača – tudi sokovi so redilni npr. In vse to zeloo redi.
Je pa res, da imam jaz, odkar ne jem mesa, zelo vredu kri, prej je bila pa vedno zelo slaba.
Se strinjam – trditi, da vegetarijanci ne morejo biti debeli, je res neumnost! Ne moreš enačiti pojma vegetarijanstva z nekimi tvojimi koncepti, ki zajemajo še gibanje, zdravo življenje… Ja, lepo je, če vse to skupaj gre z roko v roki, ampak po definiciji je vegetarijanec pač tisti, ki NE JE MESA, pa če ti je ta def. všeč ali ne! In takih vegetarijancev je kar precej, ki jedo precej nezdrave hrane – tudi sama poznam eno zelo debelo vege osebo, ki je vege že vsaj 15 let, tako da, ne mi klamfrat neumnosti!!
V današnjem času pomeni vegeterijanstvo kruh pa sir, kar je grozljiva kombinacija. Da ne pomislim na t.i. vegeterijanske krožnike, ki jih dobiš v gostilnah. Ej, imam raje zrezek pa solato.
Če pa nekdo res skrbi in ima polnovredno vege prehrano, zanjo bi pa rekla da ne redi.
sem imela čisto podoben primer kot ti, nesposobno zdravnico ki je imela vedno enak aroganten odgovor ne glede za kaj sem prišla. potem sem jo zamenjala in ta druga je odkrila napake na ščitnici in to že pri tridesetih.
Veliko zdravnikov še vedno fura foro da se ta bolezen lahko pokaže šele v kasnejši starostni dobi ko je ščitnica že čisto uničena.