pri zdravniku
K zdravniku sem prišla zaradi slabe krvne slike. (Prinesla zraven izvide iz laboratorija.)
On pa:
– pogledal je izvid
– me je stehtal in izmeril višino
– izmeril tlak
– poslušal dihanje
Potem mi je rekel:
“Pretežki ste, zato imate slabo kri. Ste ženska in za vas to ni čudno, s tem lahko živite. Nehajte jesti pice in zrezke in nehajte hodit v slaščičarno; kaj jedo sloni in žirafe, ste se učili v šoli? Jejte solato in oreščke in sojo. A utrujeni da ste? Ni čudno, ste pretežki in okorni. Preberite si na internetu, kaj morate uživati, da bo kri boljša.”
In sem šla z dolgim nosom domov. Mu vmes sploh nisem utegnila povedat, da sem vegetarijanka, da mi sladko sploh ne diši, da imam sojo vsaj 2x tedensko na krožniku, da okorna nisem, ker lahko naredim špago in pretečem svojih 20 minut 3x na teden.
Kje naj najdem dobrega, pa kaj dobrega, NORMALNEGA zdravnika?
Verjamem, da si razočarana, če je imel zdravnik res tak odnos. Ampak ne spet kar posploševat tega na vse zdravnike. Veliko je zelo zelo dobrih. In če je to tvoj osebni zdravnik, me res čudi tak odnos. Te sploh ne pozna? Pa skoraj sigurno bi se lahko kaj pogovorila z njim, če si pa samo poslušala in zdaj “jočeš” tukaj … Hmmm … ne vem, kdo bi ti lahko pomagal.
Zakaj smo tiho ko nam npr. zdravnik, uradnik na občini … govori stvari zaradi katerih nam lasje pokonci stojijo. Kot da smo v šoku, pričakujemo pomoč dobimo pa “figo friško”.
In potem razlagamo prijateljicam, družini, pišemo na farume….hočem reči upam da boš kaj storitla npr. vsaj izbrala drugega zdravnika, če ne šla nazaj in mu razložila kako živiš.
Sama sem bila vegetarijanka 7 let in nikoli prej in ne kasnej nisem imela takih težav s težo. Tako, da je zelo zmotno da je vegetarijanstvo=suhost.
Zakaj si pa sla iz ordinacije, a da nisi povedala, da se ne uvrscas popolnoma v povprecje? Te nic ne skrbi tvoje zdravje?
Jaz bi sigurno povedala, da moje tezave ne izvirajo iz pic in sniclov.
Jah, kako pa lahko pricakujes, da ti bo predpisal ustrezno terapijo, ce ne poves vsega? In zakaj bi tebe zdravnik prosil, da poves vse? Saj si ti bolna, ne on.
Te je pac uvrstil v povprecje. Ok. Ampak ti si pa dovolila, da v tem povprecju ostanes in si sla domov, morda res z dolgim nosom, ampak tudi brez ustrezne predpisane terapije.
Kdor je vegetarijanec ne more biti debel.Kaj solata, zelenjava, soja in vsi pripravki redijo. Dajte no, tega ne verjamem da je vegetarijanka, ja morda 14 dni, ker ve da je potrebno nekaj storiti glede na kilažo. Mi je žal, ampak tako je. Vege daje dobro kri, ne mesek in pice. Prvi odstavek negira drugega. Pa recite kar čete.
Seveda se lahko z vegetarijansko hrano zrediš, ljudje božji. Kar poglejte malo, koliko kalorij imajo kakšne vegetarijankse pripravljene jedi, omakce, konec koncev, koliko kalorij imajo razni orehi in oreščki, pa banane, pa tropsko sadje.Soja je tudi kalorična, zakaj pa mislite, da jo dajejo pujskom. pa tudi: od krompirja se pujski redijo, pa da se ne bi ljudje.
Vegetarijanstvo samo po sebi je samo prehrana brez mesa in nič drugega. Ravno tako je lahko zdravo, nezdravo, pomankljivo ali preobilno.
slaba kri in utrujenost sta skoraj vedno posledica napačnega prehranjevanja. napačno prehranjevanje je enostransko prehranjevanje.prvič slišim, da imajo tisti, ki ne jedo mesa zagotovljeno dobro kri.
zdravnik je res prostak povedal pa ti je resnico. ješ premalo raznovrstno hrano. in ker nočeš v življenju ničesar spremeniti ti njegov nasvet ne diši.
in od česa misliš da imaš slabo kri? si pričakovala da ti bo postavil kakšno fantastično diagnozo!
Oj!
Ali si dala testirati tudi ščitniške hormone pri pregledu krvi. Ker ob enakem prehranjevalnem in telesne režimu so ponavadi problem hormoni. Tudi jaz sem se zredila in bila hudo utrujena kar pol leta in mi je bilo nerodno iti k zdravniku, ravno zato, ker sem se bala podobne reakcije, potem so mi pa odkrili probleme v delovanju ščitnice.
vse dobro!
Se pravi da vegetarijanec lahko požre 2 kg krompirja, pa razne omakce. Ljudje vegetarijanstvo ti naj bi v glavi naredilo klik, se pravi kot povsod drugod po pameti.Vegetarijanstvo še ne pomeni samo ne jesti mesa, ampak tudi pravi način in usklajevanje. Ni vsak ki ne je mesa vegetarijanc in še enkrat trdim, da če ješ po pameti kot povsod drugod, se ne zrediš. Ampak jaz še nisem videla pravega vegetarijanca da bi bil debel.Ker gre ponavadi zraven zdrave prehrane tudi zdrava rekreacija, torej klik v glavi. Ne pa samo ne jem mesa.Pol pa 2 kg kruha, pa makarone, hihi.Ne ne pojem tega posta.
Jaz imam pri 162 cm 49 kg in sem nagnjena k slabokrvnosti. Vsakič, ko pridem zaradi slabe krvi, me vpraša, če sem vegetarijanka, kar pač nisem. Odnos zdravnika pa je enak opisu čisto razočarane. Tudi jaz bi menjala, pa ne vem, za koga.
Čisto razočarana, a si iz Kranja, kaji opis je res identičen.
Mene je zdravnik enkrat zmerjal, da hodim k njemu zaradi navadnega prehlada, zvečer pa sem šla zaradi še hujših bolečin v grlu v dežurno in mi rečejo, da imam gnojno angino!!!
L.P.!
Meni se ne zdi čisto nič nesposoben, če ji je pravilno povedal, da je pretežka. Dopuščam možnost, da je bil tem res nesramen, ker so tudi taki primerki, samo dosedaj sem se že navadila, da znajo biti tudi pacienti hudo neobjektivni.
Ja, pretežka je in večina bolezni oz. zdravstvenih težav je povezanih s preveliko težo. Če bi imela samo sedem kil nad idealno težo, tega noben zdravnik še porajta ne, zato bo najbrž bolj držalo, da je teh sedem kil samo še sedem kil več na že itak previsoko težo.
Vegetarijanci se znajo prehranjevati zelo nezdravo, sploh tisti, ki vegetarijanstva ne vzamejo resno in ne našudirajo temeljev zdrave prehrane zelo temeljito, takih je itak večina.
Meni se ne zdi čisto nič nesposoben, če ji je pravilno povedal, da je pretežka. Dopuščam možnost, da je bil tem res nesramen, ker so tudi taki primerki, samo dosedaj sem se že navadila, da znajo biti tudi pacienti hudo neobjektivni.
Ja, pretežka je in večina bolezni oz. zdravstvenih težav je povezanih s preveliko težo. Če bi imela samo sedem kil nad idealno težo, tega noben zdravnik še porajta ne, zato bo najbrž bolj držalo, da je teh sedem kil samo še sedem kil več na že itak previsoko težo.
Vegetarijanci se znajo prehranjevati zelo nezdravo, sploh tisti, ki vegetarijanstva ne vzamejo resno in ne našudirajo temeljev zdrave prehrane zelo temeljito, takih je itak večina.[/quote]
Za razliko od vsejedcev, ki imajo temelje ustrezne prehrane v malem prstu?
Vegetarijanci se znajo prehranjevati zelo nezdravo, sploh tisti, ki vegetarijanstva ne vzamejo resno in ne našudirajo temeljev zdrave prehrane zelo temeljito, takih je itak večina.[/quote]
Za razliko od vsejedcev, ki imajo temelje ustrezne prehrane v malem prstu?[/quote]
seveda da nimajo, a vsejedci z veliko manj truda in znanja lahko dobijo vase vse potrebne snovi kot pa vegetarijanci.