Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Življenje, ah to življenje Pri koliko letih bi dovolile hčerki ali sinu da kadi v stanovanju oziroma zraven vas?

Pri koliko letih bi dovolile hčerki ali sinu da kadi v stanovanju oziroma zraven vas?

Meni se zdi boljše da kadi doma, ne pa da se skriva bogve kje. In pri koliko letih bi to dovolili? Meni se zdi 17 let spremenljivo. Prepovedat da kadi nemorem, ker nisem vedno zraven in nevem kaj počne po šoli. Znanka in še ena prijateljica, ki sta ko sta zvedeli da njuna 15 letnika kadita, sta jima rekla da naj kadijo zraven doma kot pa da se skriva. In mislim da taki ki se ne skrivajo, ne poskusijo toliko drog in alkohola. Nevem, ampak zdi se mi tako. In vem da kar nekaj mam kadi doma z nasjtniki skupaj. Ene poznam, ki jim nebi dovolili za nič na svetu, ampak ti otroci zato toliko več na skrivaj. Jaz priznam da z hčerko vsak dan skadima malo skupaj. Stara pa bo 17. Kaj pa vaši otroci kadijo? Ali pa morda neveste, če kadijo pa mislite da ne, oni pa vseeno na skrivaj. Poznam ogromno najstnikov, ki vem da za njih doma mislijo da ne kadijo, kaj šele kaj drugo, ti pa so pravi dimnikarji, ko so zunaj.

men se zdi, da ji na ta način sam daješ potuho.in eventuelno tudi kakšnega raka na pljučih.

ne vem, meni se zdi popolnoma nesprejemljivo, da skupaj kadita.
sama si nikoli ne bi zdrznila prižgati čika pred starši.iz spoštovanja do življenja, ki sta mi ga prav onadva podarila.

moje mnenje pač.

Tale zapis je pa precej posplošen, zato ker ne kadi doma oz, ker lahko kadi doma pa ne bo drog in alkota poskusil. Oh ko bi bilo res tako enostavno.Če je že cigarete, potem lahko tudi drugo poskusi. Doma ali zunaj.Prehuda tema za takole uro. Ni magične palčke. Pa če kadi doma ali pa ne.Če mu dovoliš cigaret, mu lahko tudi… samo da je doma. Ne, ne sklizav teren,preveč.

Ker nikoli nisem kadil in ne želim, da kdorkoli kadi v mojem stanovanju, tudi moji otroci ne bodo. Če želi, naj kadi zunaj ali na balkonu, v stanovanju pa nikakor ne. Glede starosti pa ne vem … itak sem proti kajenju, tako da mi v resnici nikoli ne bi bilo pri srcu, če moj otrok kadi. Ampak glede tega ni kaj, vsak človek sam koplje svoj grob. Prepovedati itak ne moreš oz. prepoved nima posebne koristi, saj (kot praviš) lahko kadijo nekje zunaj.

NAša sicer še ni najstnica, ampak kadila pa doma sigurno ne bo. Ker pri nas doma noben ne kadi. Ednino zunaj, na terasi.

No okej, tiste ki ne kadijo razumem. To je drugo. Ampak če starši kadijo. In ni res, da če dovolim cigarete, da bo dovolila kaj več. Toi pa nikoli in nikdar in sem ji dala tudi jasno vedeti.

Ker z možem nikoli nisva kadila, ne bi tolerirala tega, da bi otroci kadili doma oz. nama pred očmi. Res je otroku težko preprečiti, da bi kadil, to pa še ne pomeni, da to odobravaš… vsekakor, če jim dovoliš kaditi pred svojimi očmi, s tem kažeš odobravanje tega početja. Ne, nikoli.

*********************************************************************** http://galerija.over.net/main.php/v/ustvarjanje/Vladka+K/

Prepovedano sadje je najslajše. Če jim dovolite ali ne, kadili bodo tak al pa tak.

Moja hčerka pa je stara 20 in si ga kar nažge zraven mene. Pravi da bo tudi ona doma kadila če lahko starejši sin. Kako ji naj prepovem? pa tudi mislim da je dovolj stara ali ne????

Imamo 21 letno hčer. Z možem sva nekadilca, storila sva vse, da bi jo osvestila glede škodljivosti alkohola in nikotina. Alkohola se nikdar ne pritakne, na najino žalost pa sva tri leta nazaj opazila, da kadi. Pogovorili smo se, strinjala se je, da je škodljivo za zdravje in denarnico..nehala pa ni. Da bi ga prižgala v hiši, ni govora, pri nas se ne kadi. Včasih prižge na balkonu svoje sobe, takrat vrata v sobo zaklene. Zanimivo pa je, da je midva še nisva videla s cigareto v roki. Pravi, da je pred nama ne more prižgati, da bi se raje vdrla v zemljo. Žal mi je, da si s kajenjem škoduje, pridig pa ji ne delam, ker je odrasla in upam, da jo kmalu sreča pamet.

Dovolila bi tisti trenutek ko bo mali zaslužil svoj denar za svoje cigarete. Kadil bi pa na balkonu, ker notri ne kadimo.

Nikoli v življenju nisem in nikoli ne bom prižgala cigarete ne pred očetom ne pred mamo.

_________________________________________________ http://monoblog.over.net/zogca/ Včasih pekel, včasih sanje …

Jaz sem kadila doma pri 17 ih, a zanimivo- svojemu otroku tega nikdar ne bi dovolila.

Stara sem 36 let, pa bi “umrla” od nelagodja, če bi me starši videli s cigareto, smešno, vem ampak si ne morem pomagat

"I dont care about money, but they are good for my nerves" -Ingmar Bergman

Stara sem 34 let, kadim že 19 let, se pravi od srednje šole naprej. Ko sta doma zvedela, da kadim (oba nekadilca), nista mogla verjeti, saj sem bila prej vedno proti cigaretom. Pred njima še do danes nisem prižgala. Ko sem stanovala še doma, sem kadila na balkonu svoje sobe, pa spodaj pred hišo, skratka malce sem se skrivala, čeprav sta vedela, da sem šla kadit.
Tudi sedaj, ko ne živim več pri njima in sta mi že nekajkrat rekla, da kar naj prižgem, tega ne morem. Ne vem, zakaj, kot bi imela nekakšno zavoro. Mogoče zaradi spoštovanja? Nimam pojma.

A se zavedaš, kako slab vzgled si ji ti. Namesto, da bi delala na tem, da prenehaš, navajaš na cigarete še svojega otroka. To je vredno vsega obsojanja in ali si že slišala za raka??

Odrasti!!!

Pred ocetom sem ze prizgala, pred mamo pa se nikoli in nikoli ne bom.

Sin pa naj kadi kjer koli hoce, ko bo za cigarete zasluzil sam. Upam le, da bo presodil, da kajenje ni ravno najboljsa odlocitev.

Ni pomembno biti popoln, pomembno je biti popolnoma to kar si.

z možem sva nekadilca; tudi brat, ki kadi, pri nas doma notri ni še nikoli kadil; je šel na balkon. Tudi otrokoma v stanovanju ne bom dovolila kaditi; sem 100% prepričana. Predvsem pa upam, da bova z možem zadosti dober zgled, da ne bosta kadila. No, upanje (baje) umre zadnje …

Škoda, ker ji nisi uspela dopovedati, da je kajenje škodljivo. In to podkrepiti s tem, da bi ti prenehala kaditi. Slabo popotnico si ji dala za življenje….

Ja, kajenje je res pogubno. A opijajo se lahko doma???

New Report

Close