Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost Pri 42ih prepozno?!

Pri 42ih prepozno?!

Dolgo sva čakala in nikomur nisva povedala, zdaj pa mislim, da je morda že prepozno?! Stara sem 43 let in ostajam z neuresničeno željo po otroku.

Pozno sem spoznala pravega partnerja, potem sva se nekaj časa lovila, končno preselila skupaj, ugotovila sem, da sva za skupaj in bi bil primeren oče in kar naenkrat sem imela 42 let. Ob branju člankov s spleta sem videla, da zanosijo tudi starejše in se nisem odločila, da bi takoj šla na pregled, pa tudi ginekologinji, ki je sicer moja prijateljica, nisem zaupala skrite želje.

Zdaj so minili meseci, ko imava nezaščiten spolni odnos in zanosila nisem. Mislite, da je še kakšna možnost za uresničitev želje po otročku, ali je bolje, da o tem takoj neham razmišljati?

Srčna hvala za vaše mnenje.

@Sas988, v vasem primeru najbolje, da se cim prej obrnete na strokovnjaka. O vsem ostalem lahko tukaj samo ugibamo. Dokler/ce imate redne M in ovulacije moznost obstaja, ceprav, glede na statistiko, pri teh letih majhna. Pravi naslov bo najprej vas ginekolog. Srecno 🍀

Vsekakor je smiselno oceniti plodno sposobnost pri vas in partnerju. Pri vas ultrazvok rodil, ki vključuje tudi štetje zarodnih ali antralnih foliklov jajčnikov ter pregled hormonov: FSH, LH, TSH, PRL in AMH. Dobrodošlo je tudi preveriti vrednost vitamina D. Pri partnerju pa je pomemben pregled semena. Po oceni plodne sposobnosti bi vam lahko svetovali kako naprej. Vsekakor pa ni kaj odlašati z obravnavo v ambulanti za neplodnost.

mag. Mili Lomšek Vidmar, dr. med., spec. gin. in porodništva

Ginekologija Ljubljana

New Report

Close