Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Dermatologija prhljaj?

prhljaj?

Pred časom so se mi po obrazu pojavili fleki in dematolog mi je pojasnil, da je to tako kot prhljaj ..vzrok za to naj bi bil v večini stres.. in sem opazil da je res tako. Občasno se tam namažem z Dermalibourom in je OK.

Že takrat sta me moja zdravnica in dermatolog spraševala če se mi fleki pojavljajo tudi pod pazduho in po prsih.. niso se mi.

Od pred 2 mesecev pa so se začeli pojavljati tudi pod pazduho.

Ali sploh grem do zdravnika ali se namažem z eno od maž ki so mi ostale kot neustrezne koži na mojem obrazu.. npr Oranazol krema, Elocom, Locoidon.

A obstaja kaka medicina, ki bi moj problem obravnavala celostno? Prepričan sem, da če grem sedaj do zdravnice mi bo pogledala in predpisala mažo. Če ne bo šlo na bolje mi po predpisala drugo mažo itd..

Kaj pa zdravljenje?? To je samo omiljenje posledice..

Pozdravljeni!

V kolikor gre res za diseboroični dermatitis, vam na žalost ne ostane drugega kot mazila, ki blažijo vnetje, s tem, da Elocom, Locoidon tanjšajo kožo, ker so to kortikosteroidi!
Na žalost ne poznamo zdravila, ki bi popolnoma pozdravilo težave, ker je vzrok težavam zelo kompleksen, pri tem pa stres, nervoza…. predstavljajo glavne provokacijske faktorje.

Lep pozdrav

Prim. Boris Kralj, dr. med. specialist dermatovenerolog, flebolog *** Dostopnost: Remeda Domžale, tel. 082055436 *** Estetika Fabjan, tel. 042365550

New Report

Close