preživnina
Pozdravljeni!
Sem ločenka že tretje leto in otrokov oče že leto dni ne plačuje preživnine. Pustil je redno zaposlitev in sedaj dela priložnostno, vendar dobiva denar na roke. Kljub temu sem aprila vložila preko PIC-a predlog za izvršbo, kjer sem navedla iz katerega tekočega računa naj vzamejo denar, in če tu ne bi dosegli nič, sem dala v možnost izterjave tudi njegov avto. V mesecu juniju sem dobila odločbo, da je izvršba pravnomočna in tu se je vse ustavilo. Na sodišču mi ne dajo nobene informacije, samo ponavljajujoči stavek:počakajte, mene pa vendarle zanima kako zadeve napredujejo. Vem, da na TR nima sredstev, bojim pa se, da bo med tem časom prepisal avto na koga drugega. In tako bo otrok spet prikrajšan za tisto, kar mu pripada. Kdo mi lahko da informacije kje se je zadeva ustavila?
Zanima me tudi, kaj v primeru, da ne izterjam od njega ničesar, kako deluje preživninski sklad? Ali oni plačujejo toliko kot bi moral oče, pa terjajo potem njega, ali imajo oni za vse otroke enake zneske?
Najlepša hvala za vaš odgovor in lep pozdrav.
Živjo!
Z mojim bivšim je podobno,zaposlen nekje v tujini,oglasi se ne nič,niti ne vem kje je.Preživninski sklad mi vsak mesec nakaže približno 14ooosit za vsakega otroka (imam dva).Višino tega nadomestila preživnine določijo glede določbe preživnine na sodišču,v mojem primeru je bilo to 20.ooo sit za vsakega otroka.Z nadomestilom sem vsekakor zadovoljna,bolje je kot nič,sklad pa se bo sigurno potrudil,da bo ta denar dobil nazaj.
Želim ti veliko uspeha in jeklenih živcev!
Lep pozdrav!
Pozdravljena!
Mi lahko prosim poveš še to, kako si prišla do preživninskega sklada, kam naj se obrnem?
Najlepša hvala ti v naprej!
Pozdravljena,
če med tem časom še niste dobila odgovora: pokličite brezplačno telefonsko številko 080 14 14 in povedali vam bodo vse podrobnosti. Lahko pa preko interneta vstopite na njihovo stran (v “najdi si” odtipkajte “jamstveni in preživninski sklad” in boste dobili vse potrebne informacije.
Tudi jaz sem po mnogih letih letos končno uspela uspela dobiti preživnino za hčerko preko tega sklada. Le korajžno!
Forum je zaprt za komentiranje.