Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Preživnina po izvršbi kako naprej

Preživnina po izvršbi kako naprej

Ker sem že pol leta brez preživnine sem oktobra 07, dala na sodišče prošnjo za izvršbo že določene minimalne preživnine ob ločitvi. decembra 07 je prišla pravnomočna izvršba o preživnini plus izterjava za nazaj. jan 08 sem dobila preživnino, glavnico, nakazano s strani njegovega delodajalca, sedaj februarja je pa spet ni, kljub sodniški izvršbi. kaj naj sedaj naredim naprej? naj o temu obvestim odvetnico ali koga? zaposlen je še vedno, sem preverila. če ima kdo kakšno informacijo glede tega, hvala lepa.

najbolje bo,da obvestiš odvetnico,če jo imaš.ona ti bo najbolj znala povedat kaj naredit.

mene pa zanima,če je imela katera primer,da se je bivši pritožil na znesek preživnine,ki mu jo je določilo sodišče.že prej mi ni dajal preživnine.in mi še sedaj ne plačuje.se je pritožil.sedaj je vse na sodišču v ljubljan.ker že eno leto ne dobivam preživnine.sedaj me pa zanima,ali se res zelo zavleče,če gre naprej.sem dobila inf.naj bi trajal od 6mesecev ali pa še več.odvetnica je zaprosila za predčasno plačevanje preživnine,a je sodnik v kranju ni sprejel češ da ni potrebna ker bo plačeval,sedaj ko so mu določil.ker se midva nisva mogla sporazumet glede višine.meni se je 200 za dva šoloobvezna otroka zdel premal.sedaj naj pa čakam,na preživninski sklad tudi ne morem dat prošnje,ker zadeva še ni rešena,in pravnomočna.in kako mi bo pol dal za nazaj za dve let. ti res potem država da denar,pa oni potem terjajo od njega.že do sedaj mi dolguje več kot 3000evr.če je katera imela že tak primer,in je že dala vso to kalvarijo skoz,naj mi spooči koliko časa je trajal,da je dobila potem preživnino.hvala.lp.

ima katera probleme z bivšim,glede stikov.mi smo se se na sodišču dogovoril,pa se tega sploh ne drži.vse je po kavbojs.kr uleti v soboto dopoldne,ne da bi prej kaj sporočil da pride.kr prkaže se pred vrati,mal sm pršu.po otroka,pridemo kmal reče.pa jih čakam do zvečer,ga pokličem pa mi pove da jih prpele drug dan enkrat dopoldne.da bosta pri njemu prespala pol jih pa šele zvečer prpele. al pa pokliče,da čez pol ure pride po otroka.pa sem mu povedala,da mi vsaj zvečer naj sporoči da pride drug dan,pa nč od tega dogovora.kako naprej ne vem.

zgleda da nima nobena tazga primera al kako

zgleda,da imajo vse pošlihtan glede tega,in da dobivajo preživnino,in da glede stikov tud vse štima.pr men pa določitev stikov blo zanga plunk u morje.pride enkrat,pol ga pa ni 1 mesec ali pa še več,k mu zatežim da tko ne bo šlo,da bo kr pršu pa nč prej sporoču,pa povrh vsega še preživnine ne more dat.zdej se mi niti na tel.ne oglaša,niti sms ne pošle niti otrok ne pokliče niti ne pride.živi ko ptičk na veji.zato kr sm mu zatežila na fertik.ker tko pač ne gre.

Smrk, sprintaj si obrazec na spletni strani od preživninskega sklada, izpolni ga, zraven pa še dodaj kopijo, da ga tožiš zaradi neplačevanja preživnine in še ostale papirje, ki jim moraš priložiti. Piše vse na obrazcu v prilogu kaj vse moraš poslati. To pošlji priporočeno na sklad in hitro boš dobila odgovor iz njihove strani.
Na to ti bo sklad začel z izplačevanjem preživnine iz sklada. Tako sem naredila jaz in sem začela dobivati nadomestilo preživnine iz sklada.

Čim več uspeha ti želim, LP

Pozdravljeni

Povejte mi nekaj!

Plačujem preživnino za vnaprej, cist konkretno

Placano ima prezivnino do meseca 8 leta 2027

In se pritozuje, jz skrbim v slucaju da se mi kaj naredi pac placam kadar je visek in dam

In zdaj mi grozi z sodiščem da naj placujem vsak mesec redno, jz imam skrbn financni nacrt da placujem takrat ko imam ker kot s.p. nimam rednega dohodka

Prav tako mi komplicira za stike

Naprimer

Po sklepu imava skupno skrbnistvo 3 dni na teden

In mi isto grozi z sodiscem da jo imam prevec(gre se za hcero 3 in pol leta), naj razložim ker ne želim da je pri njenih staršah zahtevam da je pri meni takrat ko ni pri mami , kljub sklepu imam večjo pravico kot stari starši in velikokrat sploh ko zboli mi govori da ona ne more si privoščit bolniške jo da meni ali ko dela,kljub sklepu da meni

Seveda meni je otrok zelo pomemben in vedno sprejmem hcerko k meni kljub sklepu ki doloca stike

Zelim povedat da je podala vlogo za omejitev stikov, razlog ,da je preveliko casa z mano kot določa sklep

In tukaj sem izgubljen in pojma nimam kaj bi ta ženska sploh rada, vsaki obisk predaja drugim osebam skrb nad otrokom, ko je bolana se požvižga na njeno zdravje in kljub vročini jo vozi sem in tja

Jaz kot oče in vem da je mnogo očetov tukaj ki se borimo zoper takim ženskam ki manipulirajo u inštitucijami in na podlagi laži csd,sodišca so na strani mam

To je moja izkušnja in niti polovico nisem napisal proti čemu se borim

Žalosti me da otrok spremlja najino komunikacijo(ker ona tako poskrbi ne da bi vedel da poslusa) ki je nikakva kljub trudu in interesu da jo izboljšam zaradi hčere ne dosegam popolnoma ničesar

Saj želim da hčera ne občuti razdvojenosti med nama, kar mi je ohromnega pomena

Hvala da ste prisluhnili enemu od verjetno mnogih očetov ki se borimo za ne svoj ego ampak za najboljše kar je lahko za otroka 

New Report

Close