Preživnina – kako plačati čim manj ?
Primer z vašega LJ konca. Mogoče še poznate ljudi.
Ženska imela ljubimca in se ločila. Mož (njegovi starši) imel firmo in ogromno plačo. Žena lepo zračunala, koliko bo dobila na mesec, da bo lepo živela. Mož je ponudil na sodišču, da bo plačeval vse stroške za otroke od obleke, šole, hrane v šoli, ………. vse le njej ne da nič. No sodišče se ni strinjalo s tem. Pa je lepo uradno čez noč ostal brez službe in brez dohodka. Kaj misliš koliko je dobila na mesec od njega.Zelo malo.
Primer iz mojega konca.
Obrtnik z tremi trgovinami. Žena se hoče ločit. Ko so na sodišču ugotovi, da ni nič njegovega ampak vse od njegovih staršev. Hitro se premisli, saj vidi, da ne bo toliko dobila kot je mislila.
Primer iz moje hiše.
Moja sestra se pridno kurba čeprav ima štiri otroke. Ko mož to ugotovi se loči. Prej pa nam pove, da ji ne bo treba več nikoli delati ker bo dovolj dobila od njega in od socialne. Od ločitve je že cca. 16 let in nikoli ni več šla v službo pa ima sedmo stopnjo izobrazbe. Le sedaj jo že malo jebe, ker sta dva otroka že končala s šolo in ne dobiva več pomoč za njiju.
Ne rečem, da so ste vse enake. Le marsikatera vidi le lepo molzno kravo pri bivšemu ali pri tistemu s katerim je hotela in ima otroka.
Če hočeš pa še primerov, ti jih lahko napišem z imeni in primki.
LP
smoTko,
kaj če bi ti zračunal, koliko porabi povprečno otrok na mesec? Da bi bili moški molzne krave se mi NE zdi pošteno, da pa zanemarijo otroka po ločitvi (tudi z materialnega vidika) – pa neglede na to, zakaj je do ločitve prišlo, to se mi pa zdi egoizem. Saj ravno zato se pa pogledajo dejanski stroški in vsak od staršev naj bi prispeval polovico – za otroka. In če je temu tako, potem moški ni molzna krava ampak prispeva ravno toliko kot ženska. Pa saj to ni težko ugotoviti – se na račune pogleda, pa da na pol.
Yo
Tole si pa zelo posplošil. Nobeden se ne začne kar z “lufta” kurbati in nihče se ne poroča, da bi dobil preživnino za otroka in žrtvoval lastnega otroka v dobro preživnine.
Nobena preživnine ne more otroku nadomestiti staršev. Tudi o stikih z otroki eni moški trobijo, da jim ženske ne dajejo otrok. Bi rekla, da se tudi to dogaja, ampak tisti, ki so najglasnejši pa naj pri sebi poiščejo razloge, zakaj je tako, so pa tudi taki, ki imajo otroke možnost videti in biti z njimi, pa ne “najdejo” časa za to. oz. takrat otroke puščajo pri svojim mamah, sami pa po starih tirih.
Prosim, ne vse v en koš.
ja dragi fantje…eni pač padate na lepe in preračunljive…hm keš pi…
Tako bejbo dobit je statusni simbol…za njih se pa plačuje (tako kot recimo za bemfla, pa jahto…)
Kar si iskal si dobil, marsikateri tip ve, da je njegova draga z njim samo zaradi keša, pa se vseeno poroči z njo…
to so pa zgodbe ko tip najebe… zdaj smo ene 2 tedna brali kako tipi varajo, ta teden pa je očitno namenjen kako se tipe molze
zanimivo učenje bo to
jaz sem še mlada pa naivna, pa še verjamem v ljubezen…mogoče čez en teden ne bom več
zato pliz go ahead
moje skromno mnenje…. kaj pa otrok? A sploh koga skrbi zanj? Ga oče sploh kdaj pelje na sladoled, na izlet, gledat vlake, se sploh oče kdaj igra z njim, ga uči vozit bicikl (hehe ne morem brez bicikla..)… Pa mame učijo otroka, da naj spoštuje tudi očeta?? Ni vedno oče kriv….ponavadi sta kar vsak nakaj kriva…..V večini gornjih odgovorov vidim le materializem tako ene kot druge strani……Upam da nikdar ne bom v takem položaju….
p.s. poznam kar nekaj očetov, ki sami skrbijo za svoje otroke, matere pa so šle svojo pot……
Odvisno, kako je ta otrok navajen živeti. Otrok kakšne Madonne stane tudi več. Prej je bil otrok navajen na počitnice v tujini, pa na lepe obleke in še kaj, sedaj pa bodo tudi Rimske toplice dobre, da bo oče plačeval manj preživnine. Otrok mora živeti tako, kot je živel prej – tako ali tako je s posledicami zapečaten za vedno.
Še nikoli niso revežu vzeli tistega česar mu niso mogli. In tudi oče, ki ima 100.000 plače, ne plačuje 40.000 preživnine.
Pri nas vem le za dva primera, ko je sodišče prisodilo otroka očetu. Ker ga pač ne more dobit.
Kako pa imajo eni otroci urejeno življenje, ko njihova mama najde novega moža (ločen hladilnik, različna hrana …………..) bi se dalo pa še veliko povedati, pa socialna ne ukrepa razen če je res HUDO.
Zakaj sta pa dva otroka od moje sestre, ko sta bila dovolj stara, da sta lahko ,pobegnila k svojemu očetu in živita tam, če ste le mame zlata bitja, očetje pa tak ……..
LP