Najdi forum
    Se opravičujem, sem strokovnjak s tega pidročja, ampak napisano ne drži…to je le ena plat medalje…ali pa ste imeli hudo nesposobnega odvetnika.

Zgodba verjetno zelo drzi. Je pa res da je odvetnik bil sigurno preslab. Ena stvar pa drzi kot pribito. Csd je ena od najbolj polvarjenih gnilih ustanov zaradi neizmerno pokvarjenih goljufivih umsko poskodovanih ljudi, ki tam delajo. Govorim za CSD Kranj.

In to da ocetu ostane prakticno nic je poden. In, edin nacin da se danes ima otroke je PREDPOROCNA POGODBA!!!

Ohh žal mi je težko bo razen da dokažeš da neprimerno oz. Da zanemarja otroke.

Otroka sta dovolj stara da se sama odločita kje bosta zivela. Moja dva sta isto stara in sta rekla da ne zelita vec k bivsemu in ne rabita.

plačujem 500 eur preživnine za 2 otroka, ki je bila določena ko sem prejemal 1500 eur plače pred 10. leti. Pa sem se šel podjetništvo, dobro mi je šlo, pa je prišel kovid in sem moral zapret. Ta mesec sem prejel zadnje nadomestilo zavoda katero je v celoti šlo za preživnino. Znižanje preživnine v tej gnili babanarpubliki s kominternovskim sodstvom je nemogoče kar sem v preteklosti preizkusil na lastni koži, ko sem odprl podjetje in imel na začetku nizke prihodke in nizko plačo, pa se ni dalo nič zmenit. Torej kaj naj zdaj? Grem delat za 700 eur, in dajem bivši 500, da mi ostane 200? Bolje da grem na socialno med klošarje pomojem, bo boljš rajt? . Ali pa da se lotim kriminala? Dokler gre gre, potem pa itak na hladnem, bom mel vsaj ležišče in hrano. Opcija bi bila lahko tudi ta, da se fentam, recimo. Nič hudega, bo bivša še bolj vesela, saj bo vlekla verjetno še veliko več penzije, kot vleče zdaj preživnine. Samo pohvalil bi vas rad vse, pravičnike, emancipiranke, feministke, levake, novodobne mamice in podobne. Pohvalil da ste uspeli urediti popoln sistem. Bravo!

Ojej, samo poglejte, kam pridemo, ce razmisljamo samo z “zdravo kmecko pametjo”. Otroci naj bi se sami odlocali, pri kom od starsev bodo vnaprej ziveli? Kaj ima sama odlocitev za locitev zveze z otroki (razen seveda da jih zadevajo posledice te odlocitve)? Ce se starsi odlocijo za to, naj prevzamejo tudi odgovornost za dogovarjanje glede mladoletnih otrok.

Opravila sem nemalo pogovorov z otroki, ki so izrazali veliko stisko, ker so jim starsi rekli, da bo tako, kot bo otrok rekel. Otroci imajo (naceloma) oba starsa enako radi in nezaslisano je, da bi morali oni izbrati koga imajo raje!! Ogromno je starsev, ki otrokom zamerijo, ce imajo po locitvi drugega starsa se vedno radi …

Plus tega ni starost otroka, ko lahko izrazi svoje mnenje, nikjer dolocena. Zakon doloca, da lahko izrazi svoje mnenje, ko je sposoben razumeti pomen in posledice tega. Hkrati pa sta tako CSD (pri podajanju mnenja) kot sodisce (pri odlocanju) dolzna slediti najvecji koristi otroka, njegovo mnenje se samo lahko uposteva. Ce ima torej npr. oce bolj jasno postavljene meje, navaja otroka na odgovornost (sola, domaca opravila ipd.), mama pa mu pusti vse, bo otrok verjetno izrazil zeljo, da bi bil pri mami – ker mu bo vse pustila. CSD bi v takem primeru napisal mnenje, da je v vsecjo korist otroka, da je dodeljen ocetu, ki bo bolje poskrbel za to, da bo otrok odrascal v strukturiranem okolju.

Druga stvar pa je, da s 15 leti otrok pridobi delno poslovno sposobnost in je lahko stranka v postopku, torej se lahko tudi pritozi na odlocitev sodisca. Kar pa spet ne pomeni, da bo v vsakem primeru tako, kot bo otrok rekel.

Pozdravljen

Otroci se imajo pravico odlocit pri katerem starsu bojo z 10 leti. Ce ti na CSD kljubujejo zahtevaj sodnega izvedenca pedipsihiatra ker CSD drzi  vedno z mamami ker po njihovem.ocetje nismo sposobni poskrbet za otroka. Jaz sem dosegel da sem dobil polno skrbnistvo za otroka je pa res da sem prehodil kalvarijo ampak na koncu sem dosegel.kjub nasprotovanju sodisca in CSD. Ce zelita bit otroka z tabo vztrajaj na koncu se ti bo obrestovalo. Pravim iz lastnih izkusenj… Veliko srece

Ce si socialni problem ti pripada brezplačna pravna pomoč.Kar se tiče vsega se pa da ponovno vlogo na sodisce stane 35 eur se prej pa das vlogo na csd da organizirajo sestanek.Prezivnina je namenjena otrokom in samo otrokom tako da so sodisca striktna do tega da izberejo najbojso mozno pot za otroka. Moja izkusnja jaz sem dobil tocno to kar sem hotel,tako da pravljice o temu da imajo zenske prednost vsaj v mojem primeru ne drzijo.Se bila pa bitka,nikoli ne bi rekel da je tolk hudobije lahko v nekomu,v nekomu ki si ga imel rad in je bil del tvojega zivljenja.Je pa treba malo po mizi udarit,zahtevati polno skrbnistvo in ostalo pa po mosko razlozit da neke imaginarne pravljice bivse ne bos financiral ali pa toleriral,in ce delas striktno v dobro otrok bo slo cez. Imas tudi drustvo ocetov na ocetje.si,kjer lahko tudi se kaj novega izves.

Srecno!

Odgovor na objavo uporabnika
Isti problem, 28.02.2022 ob 10:20

Pozdravljen

Otroci se imajo pravico odlocit pri katerem starsu bojo z 10 leti. Ce ti na CSD kljubujejo zahtevaj sodnega izvedenca pedipsihiatra ker CSD drzi  vedno z mamami ker po njihovem.ocetje nismo sposobni poskrbet za otroka. Jaz sem dosegel da sem dobil polno skrbnistvo za otroka je pa res da sem prehodil kalvarijo ampak na koncu sem dosegel.kjub nasprotovanju sodisca in CSD. Ce zelita bit otroka z tabo vztrajaj na koncu se ti bo obrestovalo. Pravim iz lastnih izkusenj… Veliko srece

Od kje pa informacija, da se ima otrok pravico odlocit, pri kom bo, z 10 leti? Otrok ima predvsem pravico do dveh zrelih starsev, ki ga ne postavljata v polozaj, da se mora ON odlocit. Se je otrok odlocil, da se bo rodil? Ne. Se je otrok odlocil, da se bosta njegova starsa razsla? Ne. Torej ne prelagajte odgovornosti za svoje odlocitve na otroke!!

Da CSD vedno drzi z mamami, pa tudi ne drzi. Sama sem napisala kar nekaj mnenj, da je v vecjo korist otroka, ce je dodeljen ocetu. Najvecja tezava pri razvezah, ki jo vidim kot strokovna delavka, je, da precej odraslih ne zmore prevzeti odgovornosti za svoje odlocitve. Ljudje klicejo na CSD in tozarijo partnerje, da so otroku dali za zajtrk pasteto namesto kosmicev, da so mu oblekli jakno namesto bunde itd. CSD nima carobne palcke, da bo spreminjal mame/ocete vasih otrok, ki ste si jih sami izbrali. Pokasiramo pa komentarje, kako smo pristranski, kako nocemo pomagat itd. Vprasajte se, koliko ste sami zase pripravljeni slisat, kaj bi bilo dobro spremeniti – ali bi mislili/rekli, kaj pa ta socialka bluzi, naj raje pogleda, kaj moj partner sele dela. Vi ste edini oce/mama, ki ga otrok ima. Vi lahko otroku pomagate prebroditi tezo locitve… ali pa jim nalozite se svoje breme. Ne pozabite pa, da kar jim vi kot starsi svojega nalozite, jim stezka kdo odvzame.

New Report

Close