Prezgodnji izliv
Star sem 25 let in do sedaj še nisem imel punce.
No in pri prvi punci imam probleme s prehitrim izlivom. Praktično mi pride takoj, ko ga dam not oz. že ob minimalni aktivnosti. Včasih, ampak bolj poredko, pa tudi zdržim dovolj časa (5-10 minut, vendar s premori), da lahko punco zadovoljim. Po izlivu pa sledi problem, da ne morem nadaljevati s spolnim odnosom, saj moj penis takoj pade. Že drugače se mi zdi, da imam problem tudi z erekcijo, saj mi penis ob neaktivnosti ali ob uporabi kondoma prav tako zelo hitro pade.
Saj bi lahko še veliko napisal, punca sicer misli, da je problem v moji glavi, meni pa se mogoče tudi zdi, da je moj penis preobčutljiv.
Ne vem, naročil sem se na pregled v Ambulanti za spolne motnje na Zaloški, vendar bom moral čakati pol leta, kar je več kakor sva s punco doslej skupaj.
(A obstaja kaj podobnega samoplačniškega?)
Želim si tudi pregleda pri urologu, ampak sceno zelo slabo poznam, zato tukaj sprašujem kam bi lahko šel. Res bi rabil nekoga s kom bi se vsaj konkretno lahko pogovoril. Seveda nameravam iti samoplačniško, saj ima problem žal veliko prioriteto. Do sedaj sem nekaj mesecev čakal, ker sem mislil, da se stvari počasi izboljšujejo, sedaj pa se je vse skupaj celo še poslabšalo.
Punca zelo slabo prenaša moje posteljne težave in najin odnos je zaradi te stvari že precej krhek in načet. Tako ali tako bova morala nehati s spolnimi odnosi do nadaljnega, ampak tukaj pa punca ne verjame, zakaj bi bilo čez pol leta sploh boljše oz. če je sploh zame kakšna pomoč.
Spoštovani!
Na koncu pišete “Tako ali tako bova morala nehati s spolnimi odnosi do nadaljnega”. Zakaj? Brez treninga ni pričakovati uspeha.
Drugače pa tudi sam menim, da je precej v zvezi s prehitrim izlivom “v glavi”. Kot marsikaj pri spolnosti. Zgodi se tudi, da ima isti moški z eno žensko hude težave s prezgodnjim izlivom, z drugo žensko pa ne. Pa seveda, tudi ženske zelo različno hitro doživijo orgazem. Ene hitro po začetku odnosa, druge pa precej kasneje. Seveda je to tudi od dneva do dneva pri isti ženski (in seveda tudi moškem) različno. Lahko vam bo zvečer prišlo prehitro, zjutraj bo pa čisto v redu ali obratno. Lahko bo partnerka zvečer razgreta in ji bo prišlo pred vami, zjutraj pa ji ne bo prišlo…
Sicer pa imate prav, da poiščete tudi razgovor s strokovnjakom. Na eni strani so tu “manualne, vedenjske” tehnike (prekinitev draženja pred “točko brez vrnitve” – tehnika start-stop – to sami omenjate kot premore, učbenik seksualne medicine piše dobesedno – če to ne pomaga, se predlaga squeeze tehnika – stisk zgornjega dela penisa z roko – s strani partnerke, ko ji partner nakaže, da se bliža). Več o teh nedvomno lahko izveste pri psihiatru – ambulanta za spolne motnje.
Urolog vam lahko, razen s pregledom, ki pa najverjetneje ne bo našel posebnosti (morda je smiselno pogledati, kako je s prepucijem), kljub vaši mladosti lahko pomaga (seveda tudi psihiater) s predpisom katerega od zdravil, ki se jih da dobiti le na recept in naj bi pomagala k možnosti zgodnejšega nadaljevanja odnosa ali pa podaljšala čas do izliva. Kar nekaj je teh zdravil.
Uroloških ambulant, samoplačniških, je veliko vsepovsod.
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – CenterUROL
Spoštovani!
Različna zdravila, odvisno od tega, koliko sta pacient in zdravnik pripravljena preizkušati. Za to, da bi “prej lahko ponovno”, gotovo inhibitorji 5-fosfodiesteraze, npr. sildenafil, tadalafil, vardenafil.
Za odložitev ejakulacije pa marsikaj, od opiatnih agonistov (tramadol), registrirano zdravilo prav v ta namen – dapoxetin, pa številni SSRIji (sertralin) in seveda lokalni anestetiki (prilokain).
Lepo pozdravljeni! Urološko svetovanje – CenterUROL