Prezgodnja menopavza
Spoštovani,
žal ste dali preveriti le FSH, ki je sicer najbolj pomemben, ne pa edini hormon, ki daje vpogled v dogajanje v zvezi s reproduktivno funkcijo. FSH za enkrat ni zvišan, kar govori za to, da sistem še deluje in NHT ni potrebna.
Dober dan.Bi prosila se za razlago ko sem imela antibiotik je sedimetacija padla na 23 zdaj ko sem brez antibiotik je ponovno zrastla na 33
Sr -33
MPV -11,2
k – Eozinofilci 0.01
K-Eozinofilci 0.01
S-Sečnina 2,3
U- sed,eritrociti 2
problem vrtoglavica vec kot 2 meseca zaenkrat orl in vsi izvidi ok.Kam naj grem da se preverja zakaj je sedimentacija visoka zakaj vedno narasca .Naj se isce da se pozdravi.hvala.lp
CRP 33 ni toliko zvišan, da bi ga lahko jemali resno. V bistvu je vseeno, če je 13, 23, 33 ali 53, če so vsi ostali parametri vnetja negativni in če nimamo ideje, kje bi bil razlog za te spremembe. Skratka, nimam kaj dodatnega za povedati.
Spoštovani,
takole kot ste to predstavili Vi, se izvidov ne predstavlja. Vsi ti izvidi so del nekega večjega panela preiskav, zato posameznih izbranih katergorij ne interpretiramo posebej. Poleg tega nimam nobene informacije, zakaj, kje ter na čigavo pobudo je bila preiskava opravljena, kar tudi ni nepomembno.
Spoštovani,
Na vas se obračam za mnenje glede zdravilila Glucophage in sicer mi je zdravnica predpisala omenjeno zdravilo, da bi pripomoglo, da ob nadomestni terapiji zaradi prezgodnje menopavze (Lanzetto in Ultogestan) ne bi pridobivala na telesni teži, saj sem kljub temu da sem telesno aktivna 4 do 5x tedensko težo pridobivam. Pred cca 2 letoma so mi tudi diagnosticirali zamaščena jetra. V družini ima oče sladkorno bolezen. Po eni strani si želim da bi zdravilo pripomoglo da znižam težo, po drugi strani me je pa me je strah stranskih učinkov in misli, da bi morala jemati celo življenje in da slucajno nebi pripomoglo, da bi kasnje bila bolj podvžena sladkorni bolezni. Hvala za vaš odgovor.
Spoštovani,
glucophage (methformin) je oralni antidiabetik in premalo poznam vse prednosti in slabosti tega zdravila, ker ga sam pri svojem delu ne uporabljam. Če imate hiperinsulinemijo (predstopnjo sladkorne bolezni tipa II, kar se res pojavi pri izraziteje povečanem deležu maščobnega tkiva in pri debelosti), potem ima to zdravilo smisel. Sicer pa se od samih zdravil človek ne zredi. Zredi se od kumulativnega seštevka med vneseno hrano in energetsko porabo. Človek, ki se torej redi, porabi manj kot vase vnese, kar z drugimi besedami pomeni, če ne more več porabit, mora pač vase manj vnesti. Če bi radi brez glucophaga, lahko seveda tudi z doslednim štetjem kalorij in z verigo okrog hladilnika.
Dober dan.Prosim za razlago izvida.
MPV H-11.4 orientacijska vrednost 7.2-11.1
K-NRBC/100WBC H-0.01 …orientacijska vrednost 0(kaj naj bi to blo?)
K-Limfociti L -1.08
K- Eozinofilci L-0.01
K- Eozinofilci L-0.2
Sedimetacija 38
Stara sem 46 let prejsni mesec 2 x menstruacija…ta mesec jo ni blo.
Scitnica pravi zdravnik je ok.In hormonske preiskave pravi da vse ok.
Vrocina 37.8 stalno …slabo pocutje ..vrtoglavica (4 mesece)
izvid ginekologa :Uterus Avf,miometrij zabrisan,v predelu brazgotine po s.c viden defekt in vraščenost stene mehurja.
na cistoskopijo opazili vegetacijo
Endometrij sekretoren do 9mm,na levem ovarju viden folikel 18mm,desni ovarij bolj solidnega videza.
Kako naprej?a se ta vegetacija lahko da stran?pa glede defekt mehurja kako naprej?vedno je prisotna bolecina v predelu.Je mozno da zaradi tega je stalna vrocina ce nimam kak teden antibiotik?Ko imam antibiotik sedimetacija pade na 26 potem ponovno en teden brez antibiotika spet raste.Hvala.Kaj mi svetujete?hvala.
Spoštovani,
se opravičujem, a ste me opremili zelo slabo, samo z nekaterimi izsečki iz preiskav, za katero nimam pojma, kaj je razmišljal tisti, ki jih je naročil, kaj točno z njimi išče oziroma preverja in zakaj.
Iz teh, iz konteksta iztrganih koščkov informacij žal ni mogoče sestaviti verodostojne zgodbe niti kaj uporabnega svetovati.
iz teh malenkostnih odstopanj ni mogoče razbrati nobene specifične smeri razmišljanja, kaj naj bi se vam dogajalo. Povsem mogoče je, da imate zgolj neko črevesno virozo.