Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? prevoz z rešilnim vozilom – kdaj?

prevoz z rešilnim vozilom – kdaj?

4-letni otrok z odrezanim zadnjim členkom palčka desne roke, ki je visel na nekaj mm kože, do Ljubljane imamo 60 km, rešilec nam niso odobrili, ker to ni nujen prevoz??

l

Nujna stanja so:

– nenadno poslabšanje, ki ogroža življenje ( npr. zastrupitve )
– nenadna izguba zavesti
– srčni infarkt
– možganska kap
– večje arterijske krvavitve ( pri katerem pride do znakov šoka )
– hujši zlomi
– epileptični napad
– razna psihotična stanja
– hujše poškodbe glave ( dezorientiranost, motnje govora, krvavitev iz ušes )

….itd

V vašem primeru je šlo pomojem samo zato, ker ste imeli lasten prevoz. Drugače bi rešilec moral priti. Povprašajte otrokovega zdravnika.

LP

moji mami (50let) je ponoči postalo slabo, dežko je dihala, stiskalo jo je v prsih.. nisem vedela kaj naj naredim.. oče je bil na terenu v tujini, prevoza nisem imela.. klicala sem dežurno ambulanto (ki je oddaljena 2km od našega doma). in kaj so mi rekli? da je to za 50-letnico normalno, če pa je že tako hudo naj zbudim kakšnega soseda da jo pripelje. mislim, groza. mami je bilo še vedno slabo. po dolgem “kreganju” so končno poslali zdravnika na dom. žalostno…

Pa se je potem vse dobro končalo?

Tole z zdravnikom na dom zna biti res zoprno in največkrat se skregamo po telefonu.

Znake ki pa ste jih opisali so lahko tudi znaki napad tesnobe, ki je zelo podoben znakom srčnega infarkata ali celo huje, vendar ni življensko nevarno, mogoče je bil to vzrok da ste se krgali po telefonu.

Lep pozdrav

končalo se je dobro, hvala bogu.

vendar najhuje mi je bilo ko nisem vedela kaj naj naredim. po telefonu mi je rekla da bo minilo, pa res ni bilo videti tako, dokler niso prišli in dali injekcije. bil je napad tesnobe. lahko bi bilo huje bog ne daj, oni pa se kregajo z mano naj budim sosede ker se jim ne ljubi voziti 5min.
kaj cem..

lep pozdrav

Velikokrat je na eno območje (pogosto tveč kot 30000 ljudi) dežuren le 1 zdravnik in kadar je ta na hišnem obisku ni na razpolago nikogar (niti po telefonu). Največkrat je to razlog in ne lenoba. Želja po hišnih obiskih pa je ogromno. Lp.

jaz jih sredi noči nisem klicala ker mi je bilo dolgčas ampak ker druge nisem imela..
pri nas sta ponoči najmanj 2 zdravnika v zdr.domu. eden ostaja, drugi naj bi hodil na dom, plus 4 če ne še več, sestre. zelo blizu je tudi bolnišnica, in je zdravnikov dovolj.

Na območju mesta Ljubljane ima Zdravstvena asistenca navoljo dežurnega zdravnika 24 ur na dan, ki pride na dom. Zadeva pa je seveda samoplačniška. Torej en obisk zdravnika na dom stane 15.000 SIT (na dan 05.09.2005).

Tel : 01 280-30-92

se pravi če nimaš ne prevoza in ne denarja lahko kar izdihneš doma…

Ni lepo slišat, vendar ti moram, žal, pritrditi.. V kapitalizmu je pač denar sveta vladar in kdor ga nima ima omejene možnosti preživetja.. Katrin je to nedavno v najbogatejši državi sveta zelo nazorno pokazala.. Ker smo mi trenutno v najzgodnejši fazi kapitalizma, ter še obstajajo ostanki socializma, se tega še ne zavedamo dovolj.. Nas bo pa minister Bručan kaj kmalu razsvetlil v tej smeri..

Nov avto kasko zavaruje skoraj vsakdo, zelo malo ljudi pa ima nadstandardna in prostovoljna zravstvena zavarovanja.. Ne vem, kako je to danes, včasih je nadstandard vseboval uveljavljanje medicinskih storitev celo v nočnem času, ob nedeljah in praznikih, tudi ko nisi zares potreboval nujne medicinske pomoči.. Ja, seveda zavarujejo izkjučno le zares povsem zdrave in najraje čim mlajše… Jaz sem v letih tvoje mame in se zaradi prebolele bolezni nikjer več ne morem niti normalno življensko zavarovati, razen Triglavovega zavarovanja 50+ .. Tako je pač!

pa SREČNO.
prijatelj

moža, v umirajočem stanju (27 kg), 8 dni pred smrtjo, nepokretnega, z ogromno gnojno rano smo hoteli prepeljati iz toplic domov, vendar nam ni pripadal rešilni avto, morali smo ga dobesedno stlačiti v avto, kjer ni mogel niti ležati, rana pa je bila tako ogromna, da se tudi vsesti ni mogel (rak analnega kanala), še danes vidim njegove oči, polne bolečin.

GROZLJIVO, skoraj nimam besed!
Skoraj neverjetno, pa vendar doživeto..
Več bi se moralo pisati o takšnjih izkušnjah..

Vse dobro in SREČNO,
prijatelj

Nam so rekli, naj moja mama, ki se ji je ponoči zelo poslabšalo stanje, pride do zdravstvenega doma kar z avtobusom, pa smo jo še do stranišča ali po stopnicah komaj spravili. Imela je raka trebušne slinavke, bolečine so pri tem grozne, ne moreš ne ležati, ne sedeti, ne stati.

Ko zdaj pomislim nazaj, me je ob njeni smrti najbolj bolelo to, s koliko stvarmi (nezavzeto, brezbrižno zdravstveno osebje…) se je morala spopasti v našem zdravstvu, poleg bitke z boleznijo.

Grozljivo je kar se dogaja glede zdravstva. Pa ste se mogoče vprašali, če ni mogoče zdravstveno osebje brezbrižno, ker ne more nič storiti?

Volonterstvo in humanost sta lepi odliki, ki pa na žalost ne nahranita otrok.

Seveda, saj vsakdo, ki dela v primerljivo podobnem sistemu kot je zdravstvo , ve, kako se v njem nemočno počuti moralen in odgovoren posameznik, ker zares ne more nič storiti.. In jasno nam je, da otopi, se izbrusi in postane kot rečni prod, ki ga seboj nosi rečni tok.. Ampak, včasih ima tudi kamen srce…

Hkrati, pa imamo priložnost vsak večer gledati ministra zdravstva, ki izhaja iz področja naslovne teme, kako ima rešitev za vse probleme in nasploh zna vse odgovore, skratka genij, ki ga je lahko odkril le še večji blefer ala JJ.

SREČNO,
prijatelj

SREČNO, prijatelj - Jože

A vam dam en primer. Kadar pa klošar obleži u Lublan na tleh ker je pijan pa ga zmeraj pride rešilec iskat!?? Ironija a ne?

resen napisal:

> A vam dam en primer. Kadar pa klošar obleži u Lublan na tleh
> ker je pijan pa ga zmeraj pride rešilec iskat!?? Ironija a ne?

Ja in povsem enaka ironija se dogaja z drogiranci – mamilaši.

New Report

Close