prevoz stvari iz ZDA v SLO
Halo –
ali morda kdo ve za spediterja/firmo, ki bi nam prepeljala osebne stvari (knjige, igrace, gospodinjske zadeve, morda kaksen kos pohistva) iz NY v SLO? Radi bi se izognili ameriski posti (nezanesljiva) ali UPS/FedEx (bozjastno dragi)?
Hvala za pomoc in lep pozdrav!
Pozdravljena,
ker sem med študijem delala v logističnem podjetju, vem iz izkušenj da je najcenejša oblika transporta z zbirnikom, to pomeni kamionski prevoz. Fedex in Ups se ukvarjajo večina z ekspress dostavami – letalskimi, kar se odraža tudi v njihovi ceni storitev.
Priporočam ti npr. Intereuropo ali Dhl, saj imajo zelo opremljen vozni park. Povprašaj za ceno CESTNEGA prevoza ( ob povpraševanju točno navedi dimenzijo in težo paketov). Jaz osebno sem bila izredno zadovoljna z DHL-om. Edina razlika med ekspress in cestnim je razen cene v roku dostave, kajti ekspress pošiljka je dostavljena že v 2 dneh.
Jaz sem se ravno preselila na Poljsko, v Wroclaw in sem tudi povpraševala za prevoz pri Dhl, ki je bil dokaj ugoden; ma potem sva se z možem itak odločila da kupiva kar nove stvari kar nam rabi za novi dom.
upam, da sem ti z napisanimi informacijami kaj pomagala.
Lp
Hojla –
hvala za informacije. Zal za nas cestni prevoz ne pride v upostev, ker se selimo iz ZDA v Slovenijo. Tako, da nam ostane ladja ali pa letalo. Predvidevam, da bomo bankrotirali v vsakem primeru 🙁
Se enkrat hvala in lep pozdrav.
Najbrz potrebujes kontejner oz. del le tega. Kontaktiraj kaksen selitveni servis v ZDA.
No, saj to sem upala – da ima kdo ze kaksno konkretno referenco – je lazje kot zacet iz nic :-))) Nisem pa vedela, da se da “najet” sam pol kontejnerja, to je dobrodosla informacija. Hvala.
Jaz sem imela pri selitvi iz VB v Slovenijo zelo slabo izkušnjo z DHL-om, zatežili so celo, da ne selijo osebnih stvari. Silili so, da uporabim njihovo letalsko storitev, ki pa je bila pošastno draga. Letalska, pač.
SElila sem se z UPS-om. Super, ne morem prehvaliti. Zelo hitro, zmerna cena glede nakoličino prtljate. Zelo priporočam.
Če bi se sama selila iz Amerike v Slo., bi se vsekakor odločila za ladijski prevoz, verjetno pa traja zelo dolgo. Ko pa pride tovor do Evrope – odvisno kam – je pa mogoče najpametneje prositi prijatelje/znance, če imajo kombi, oz. najameš kombi in stvari prepelješ v Slovenijo.
Pri meni se je to namreč izkazalo za največji problem – ker niso imeli tovora za Slovenijo, so – tako so vsaj trdili – hoteli, da čakam s prevozom od 4 do 6 tednov. No, UPS je moj “osebni” transport združil s poslovnim transportom in vse sem dobila v 2 dneh. Zelo, zelo hitro.
Srečno pri selitvi.
Aja, mimogrede, sama sem ogromno stvari prodala/podarila, selila sem res samo tisto, česar v življenju ne morem nadoknaditi. Vse, kar je mogoče kupiti in ni res osebno, sem prodala oz. podarila. Pa sem še vedno imela 200 kg neto teže oz. 300 kg volumenske teže; pazi šteje namreč, koliko tvoja prtljaga tehta in koliko prostora zavzame.
Halo *.*
hvala za nasvete. A kaj ves, ce imajo posebne “tarife” za masovno posiljanje? Pohistva ipd ne mislimo seliti, imamo pa vseeno toliko krame, da me skrbi, kako bo slo. Sem pa malo skepticna do UPSja, ker so me, ko smo pred casom posiljali paket, vprasali “You’re sending this to Europe – is that a country?” :-))))
Se enkrat hvala in lepe praznike!
Poklici Interevropo – lahko najames cel kontejner ali posljes na kubicni meter. Kontejnerji so 20 feet in 40 feet, z 20 feet lahko prepeljes celo gospodinjstvo za 4 osebe s pohistvom vred, stane pa recimo kake 3000-4000 dolarjev, morda zdaj ko je dolar sibek tudi vec. Na kubicni meter vcasih ni bilo prav drago, verjetno tudi zdaj ni. Dobro je treba zapakirati in pripraviti natanceh spisek vsebine – nobene hrane ali alkohola ne smes poslati v ZDA.
Lahko uprabis tudi enega od mednarodnih selitvenih podjetih, oni ti tudi zapakirajo, vendar je drazje.
Forum je zaprt za komentiranje.