Prevod
Pozdravljeni!
Prejšni teden sem jemal Hiconcil(2×2 na dan)+Fromilid (2×2 na dan)+controloc (2×1 na dan), sedaj jemljem le še 1 controloc na dan.
Včeraj sem dobil naslednje izvide, in bi prosil če mi poveste kaj vse to pomeni, kakšno bo zdravljenje,…:
———————————————————————————–
PREPIS HISTOLOŠKEGA IZVIDA:
1. Mucosa duodeni. Metaplasia pseudogastica. Inflammatio levis simplex partim moderata. Fibrosis moderata. Cicatrisatio levis. Laesio peptica. HP0.
Ni znakov za celiakijo. Tip0.
Mnenje: Ni tumorske rasti. Ni znakov za celiakijo.
Z biopsijo izključujemo znake za celiakijo, ugotavlja pa se pseudogastrična metaplazija.
Že predlagana eradikacija HP je s tem še dodatno indicirana.
Kontrolna gastroskopija čez tri mesece za oceno eradikacije.
Preiskovalna metoda:
Opis:
Sluznica dvanajsternika. Psevdogastrična metaplazija. Blago, ponekod zmerno enostavno kronično vnetje.
Fibroza, ki razmika osnovno gradnjo. Blago brazgotinjenje, razpredelitev gradnje. Peptična okvara. Ni oblik bakterije vrste Helicobacter pylori. HP0. Ni znakov za celiakijo. Epitelijski limfociti <40/100 celic.
Mnenje:
Ni tumorske rasti.
Ni znakov za celiakijo.
Hvala za Vaš odgovor.
lp
Na ultrazvoku sem že bil in so napisali:
V žolčniku, ki ima primerno steno, je tik ob steni vidna formacija, ki ne menja položaja, najverjetneje polip (3mm).
Zdravnica me je ponovno poslala do tega zdravnika da mi naredi podobno zadevo kot gastroskopija… Prvo me je poslala na CT slikanje, vendar me tam niso sprejeli…