prevleke na sekalcih-pozna kdo dobrega zobozdravni
Pozdravljeni vsi bralci in bralke foruma!
Mene zanima, če mi lahko kdo priporoči dobrega (najboljšega) zobozdravnika(co)?
NI potrebno, da ima koncesijo. Ker si moram dati naredit prevleke na sprednjih dveh zobeh iz nadstandardnega materiala (se mi zdi da porcelan) in tako ne plača država in moram iti na samoplačniško.
Če je bil kdo ali pa pozna koga, ki je bil v podobni situaciji (zlomljena sekalca) in je bil zelo zadovoljen s popravilom svojega zobozdravnika lepo prosim, če sporoči ime zobozdravnika.
Hvala, LP.
Najlepša hvala za odgovor.
Zanima pa me: da doplačam le razliko za porcelan,
ali si moram dati delati prevleke pri mojem trenutnem zobozdravniku (sedaj ga imam v ZD v majhnem kraju in predvidevam, da imajo tu bolj malo izkušenj s prevlekami iz porcelana)
ali pa grem lahko k zasebniku, ki ima koncesijo (in verjetno več izkušenj s prevlekami) in vseeno doplačam le razliko za porcelan?
LP
Spoštovana Metka,
odločitev za določenega zobozdravnika bom prepustila vam. Lahko dodam le naslednje – tudi, če zobozdravnik dela v manjšem kraju, to ne pomeni, da ne “zna” narediti porcelanske prevleke. Razlike v pripravi zoba za navadno ali porcelansko prevleko so minimalne. Kvaliteta prevleke je v veliki meri odvisna od zobotehnika, ki prevleko izdela.
Če boste menjali zobozdravnika, se vam lahko zgodi, da vas bodo najprej vpisali v čakalno knjigo za nenujno protetiko ali pa vam ponudili samoplačniško storitev. Zato vam svetujem, da se pred zamenjavo pozanimate, kako je pri novem zobozdravniku s protetiko.
Tudi pri zasebniku s koncesijo, porcelan le doplačate.
Lepo pozdravljeni!