Prevleka za sedežno
Pred mesecem sem kupila novo sedežno. Ker je bolj občutljive barve in tudi drugače sem opazila, da je bolj fino, če je na sedežni kaka odeja ali dekica ali nekaj takega.Pa še muca ima na sedežni svoj prostor. Zato bi rabila kakšno pregrinjalo kaj bolj mehkega. Ali imate vi kakšne ideje kje dobiti kaj podobnega? Kje je kakšna trgovina s temi stvarmi?
Zanima me pa tudi ali imate vi doma kaj na sedežni pogrnjeno ali ne?
Drugače sem pa iz Kranja tako, da pride v poštev tudi Ljubljana.
Tudi mi imamo novo sedežno, pa nimamo nič pokrito, tudi bolj občutljivo, pa jo kar posesam, če je smetljiva! Ko pa bo prav umazana, pa jo bomo posesali z mokro-suhim sesalcem. Meni osebno ni všeč, če jo celo pokriješ, ker potem to ni več sedežna, ki ti je všeč, pa še pokrivalo moraš stalno popravljati, ko vstaneš! Lep dan še naprej in pametno odločitev!
Odkar imamo “podmladek”, imamo sedežno pokrito in sicer z bombažnimi odejami iz Ikee, ki so zelo trpežne in se lahko perejo, tudi kuhajo, če je treba. Ni lepšega, kot obrisat roke od čokolade ob kavč. Ali politi kakav po njem. Špica!
Ker se sedežna ob stalnem drgnjenju kaj hitro zguli, smo se raje odločili za te prevleke. Ker so bombažne, ne drsijo, imamo ločeno naslonjalo in sedalo, tako da ni treba vedno vsega prat, za moje oči so pa lepše čiste “deke” kot sedežna z madeži.
Pa če povem čisto po pravici, ko mulo že spi, včasih tudi midva z možem kaj grickava (kar je sicer strogo prepovedano!) tam in madež od kakega poležanega kikirikija gre mnogo lepše dol z deke kot z velurja. Je pa ne pospravljamo – le poravnamo deke in so vedno gor.
Mi smo se pa opremljanja lotili malo drugače in na to mislili že na samem začetku, saj sama sovražim izgled pogrnjenih kavčev z raznimi dekami in dekicami:
Celo sedežno garnituro smo kupili v Ikei – tam lahko za “male pare”, do 70EVR – odvisno od modela, kupiš tudi rezervna pralna pregrinjala, lahko tudi v različni barvi od osnovnega, za skoraj vse njihove sedežne. In me sedaj nič ne skrbi, če otroci slušajno kaj polijejo ali pa porišejo, pomažejo, popacajo, pa še pesa poštemplja s tačkami.. Fliknem v stroj, operem na 50 stopinj, pa je….ko bodo pa deca večja, bo pa verjetno treba že zamenjat kavče zaradi dotrajanosti – takrat pa bo dobil častno mesto v našem domovanju usnjeni Natuzzi :-)))))
lp,
vijol’ca
Tako imamo rešeno tudi mi. Pregrinjalo iz Ikee čez celo sedežno oz. čez “sedalni” del. Naslon ni pokrit. Dobili smo ga v isti barvi kot je sedežna (imamo enobarvno). Vsake toliko gre v stroj, pa je.
Skr bna, očitno niso samo pri nas dvojna merila :-)))). “Jemo za mizo”. In otroka se tega morata hočeš nočeš držat. Na srečo spita, ko se ati in mami pred TV bašeta s sendvički, solatko, bobi palčkami, kokicami, kar pač pride na vrsto……. Smo grozni, ne?
Obup, goza goza – bi komentiral sine :))
Stalno tulim, da se je za mizo, ampak ni lepšega, ko sine (končno) utone v deželo sanj, stegnit noge na mizco (seveda blazinco spodaj, da ni “tac” na šipi) in vzet v naročje skledo solate, gledat TV in počaaaaaaaaasi papcat. Mož to počen s čokolinom 🙂 Vsake toliko drug drugeva sekirava, da sva grda in da se to ne dela, ampak…..
Sem bla tudi jaz v skušnjavi, da bi nabavila prevleko v isti barvi kot je sedežna (temno modra), ampak ker imamo veliko kombinacij z belo in ker se bela neprimerno bolj hvaležno pere, smo ostali pri beli.