prevleka na “štift”
Imam en mali problem, ki pa ga z mojim zobozdravnikom ne znava rešiti!
Pred 10 – imi leti sem padla s kolesom in priletela na sprednje zobe. Leva enka mi je odletela skoraj pri dlesni, desno pa so nekako zakrpali. Na levi enki so mi vstavili ” štift” in naredili keramično prevleko. Z tem zobom nisem imela nobenih težav! Pred kratkim pa sem opazila da če si podrgnem s prstom po dlesni nad tem zobom prst smrdi. To je en tak čuden vonj – kot gnoj – ampak ne tako specifično, niti ga ne znam opisat!
Z zobozdravnikom sva slikala samo ta zob, naredila ortopan in nikjer ni nič videt. Dlesen je neboleča, ne krvavi in po mnenju zobozdravnika zdrava!
Prosim za vaše mnenje – kaj bi lahko povzročilo ta smrad! Se pa to dogaja izrecno samo na delu dlesni nad tem zobom?
Hvala za odgovor
Spoštovana sos,
tu sem zato, da dajem strokovne odgovore in ne ugibanja – vsaj jaz svoje “delo” na tem forumu tako jemljem. Ugibanja vam ne bodo nič pomagala, temveč vas bodo večinoma samo še bolj zmedla oz. prestrašila.
Če zob nima počene korenine, kariesa ni videti, prav tako pa ni videti periapikalnega procesa, potem (kot že napisano) tudi jaz ne vem, kaj bi lahko bilo narobe.
In še enkrat ponavljam – žal vam ne morem/znam odgovoriti (pa če vas to še tako jezi).
pozdravljani! draga sos, jaz imam popolnoma enak problem! zob na štih ob katerem mi ob dlesni grozno smrdi (kvari mi celoten zadah in okus). moj zobozdravik pravi, da je pri teh zobeh vedno tako, ker dlesen ni “priraščena” na zob in se hrana (mikroskopska 🙂 )nabira ob prehudu dlesni in krone in to povzorča zadah po gnoju!
kako se tega rešti že ugotoavljam nekaj časa in zelo neuspešno! v kolkor najdete rešitev, jo zabeležite!
lp