Prevleka?
Spoštovani,
Zanima me, če priporočate prevleko na zobu 6 spodaj, ki je desno na sliki.
http://shrani.si/f/3K/cJ/g4GafBf/orto.png
Po zdravljenju je zob mrtev, ampak vseeno občasno čutim bolečino na pritisk.
Pozdravljeni,
govorimo o zobu šestica levo spodaj; 36. Zob na katerega se dela prevleko, naj bo popolnoma brez težav. Če po endodontski terapiji še vedno čutite neprijetnosti, vam prevleke ne priporočam, pač pa priporočam ponovitev endodontske terapije ali pa se počaka z izdelavo prevleke toliko časa, da smo prepričani, da z zobom ne bo težav.
Srečno.
Pozdravljeni. Zgornja dvojka se mi je ze pred 15 leti odlomila pri udarcu, nato sem dobila vnetje, zob zdravljen ampak ocitno ne dobro, saj sem sedaj po 10 letih od zdravljenja imela ugotovljen granulom tukaj. Drug zobozdravnik je zdravil zob, rekel, da bo.videl cez kako leto ali bo zob ok. Dobila sem zatic v korenino in sedaj imam.umetni zob. Brez tezav. Drug problem je pa en zob spodaj, kjer sem imela neko cisto in jw predlagal, da najprej probajmo z zdravljenjem. To smo uredili pred kratkim. V casu zdravljenja sem bila tudi noseca, zal splavila. Je lahko vse to vzrok?
Drugace pa imam na zgornjih zobeh na enki vecjo plombo in tudi na trojki. Dvojke imam krajse od enk. Razmisljam o luskah. Je to mogoče, v kolikor se vse plombe uredijo? Zanima me cena tistih, ki se ne zabarvajo kar tako, saj pijem tursko kavo. Kadim ne. Prosim za odgovor. Kaj mi svetujete.
Ce zgornja dvojka ne bo sla.pozdraviti, sem odlocena, da jo izpulimo, saj bi rada se enkrat zanosila. In v tem primeru pride v postev.mosticek. po porodu imam slabe zobe, ne vem pa zakaj…
Pozdravljeni,
natrosili ste mi precej vprašanj, itak pa prek neta ne morem odgovoriti natančno. Naštejem samo nekaj dejstev, ki bi jih morali upoštevati pri estetski sanaciji vaših zob. Torej; na zdravljene zobe nikakor ne sodijo luske, pač pa prevleke. Dvojke so normalno vedno manjše in krajše od enojk. Puljenje zob je vedno skrajni poseg in se ga opravi, če ni možno narediti z zobom več ničesar drugega. Puljenje zob mora biti zaradi estetike skrajno obzirno in pazljivo. Sama bi vam v tej regiji raje priporočala vstavitev implantata kot pa nadomestitev zoba z mostičem. Pri protetitični oskrbi izberite najbolj estetske materiale. Pa še to; protetiko delajte po končani nosečnosti. Splav ni bil posledica težav z zobmi, ki ste jih opisala. Priporočam, da izberete izkušenega zobozdravnika z referencami in ne takšnega, ki se zgolj promovira preko spleta.
Srečno.