previsoka najemnina
Smo petčlanska družina, z možem imava skupaj 330.000,00 SIT prihodkov. Najstarejši sin bo jeseni postal študent, hči bo v osem razredu, za najmlajšega pa plačujemo 55.000,00 SIT za varstvo. Smo v službenem stanovanju, ta mesec se je najemnina zvišala na 40.000,00 SIT mesečno, prihodnji pa se bo baje še za 20.000,00 SIT. Odločili smo se za gradnjo hiše, trenutno čakamo gradbeno dovoljenje. Z možem sva nameravala najeti stanovanjski kredit. Zaradi zvišanja najemnine tega sedaj ne bova mogla, torej gradnje hiše ne bo, s tem pa tudi rešitve našega stanovanjskega problema ne.
Je kje rešitev? Lahko kako dosežemo znižanje najemnine?
Hvala za odgovor in lep pozdrav, Neža.
Znižanje najemnine lahko dosežete tako da se pozanimate na svoji občini če dajejo subvencijo za znižanje najemnine. Konkretno sam imam najeto službeno stanovanje na štajerskem koncu in je najemnina za 80 m2 stanovanja znašala 65.000 sit. Po predlogu sosede sem se na občini pozanimal za subvencijo in sem jo dobil tako da nam občina po novem plačuje skoraj polovico najemnine drugo polovico pa mi.
Pozanimajte se na občini kjer imate stalno prebivališče če dajejo subvencijo za znižanje najemnine.
Forum je zaprt za komentiranje.