Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo previjanje ponoči

previjanje ponoči

Lepo pozdravljeni.

Zanima me, če imam upravičeno slabo vest.

Imam 14 dni starega sinka.

Patronažna sestra mi je rekla, da naj bi ga previjala tudi enkrat ponoči(recimo po dojenju ob 4 zjutraj, zvečer pa ga nazadnje previjem ob 22. ali 23. uri).

Ampak jaz tega ne zmorem, saj že med dojenjem komaj zdržim, da ne zaspim.

Previjem ga približno ob 7. uri zjutraj, se pravi da je v mokrih plenicah približno 8 ur. Ima lepo ritko, brez izpuščajev.

Povejte, imam upravičeno slabo vest ali ne.

Hvala za odgovor.

Pozdravljena!

Bolje je preprečevati kot zdraviti, bi veljalo za previjanje. Posebno prisotnost blata zelo draži kožo. Če torej ni blata in je koža dodatno zaščitena z mazilom, otročku ne povzroča problemov.
Po drugi strani je nočno previjanje odsvetovano, če želimo otročku povedati, kdaj je noč. Od 6 do 8 ur naj bi se čimbolj nežno z njim rokovalo, brez preoblačenja, brez previjanja. Ne smemo pa ga pustiti pokakanega, mokrega po zgornjem delu(polivanje). Ostane dojenje, podiranje kupčka in posteljica.
Glede slabe vesti razmišljam tako:želite biti dobra mama, stopili ste na pot nenehnega učenja. Vsako mnenje vzemite kot pomoč za korigiranje Vaše nesigurnosti, odločitev za posamezno dejanje je vedno Vaša. Za dejanjem stojite z vsem svojim bitjem, prepričano in suvereno. Če prosite za pomoč, je torej to še vedno le pomoč pri odločanju in ne recept za izvajanje.
Srečno!

***************************** Irena Ahčin, patronažna med. sestra.

Pozdravljeni!

Imela bi podobno vprašanje,moj novorojenček je star 20 dni in ga ponoči pred hranjenjem vseeno previjem, saj ima pleničko tako polulano da bi pomojem do jutra čez priteklo, zanima me samo to, jaz mu pleničko takrat samo zamenjam če je polulana in ga ne umivam, da ga ne zbudim popolnoma, koža je b.p. Mislim si, bolje to, kot nič, kaj vi menite.

Drugo vprašanje je, da malček kaka približno na dva spi, je delno dojen in dohranjen z dodatkom uporabljamo aptamil ena in uvajamo Novalac proti krčem (danes je dobil samo aptamil in je veliko bolje, res pa je, da danes ni kakal) včeraj smo uporabili dva obroka Novalaca, pa je bilo hudo. Tisti dan ki kaka, ne spi skoraj cel dan, spi po pol urice in nato joka in joka, ko ga vzameš v naročje se delno umiri z dudico v ustih, drugače se zbuja na dve uri ta teden, prejšnji teden se je zbujal na 3-4. Ponoči spi malo dlje. Ali mislite da ima krče in kako si pomagati proti tem krčem, kaka zlato rumeno in zelo tekoče od enkrat do trikrat na dva dni. Ko ima krče se njegov obraz skremži in takrat joka, nato se umiri za deset do dvajset minut in tako ponovno naprej, je normalno na ta dan.

Se opravičujem za tako dolga vprašanja, temveč včasih sem že kar obupana, saj masaža trebuščka nič ne pomaga.

Hvala za Vaš odgovor!

Lep pozdrav!

Mateja

Pozdravljena!

Posebno sedaj, ko se ponoči shladi, je dobro, da otroček ni moker preveč. Torej, če je plenica polna, je potrebno previti otroka. Seveda čim bolj nemoteče. Nič ni narobe, če ni umit in dodatno namazan. To sledi zjutraj. Dobro je, da tudi otroček loči noč in dan. Dokler z nami aktivno ne komunicira, mu razliko pokažemo na ta način.
Za zmanjšanje težav je potrebno upoštevati več možnosti. Prosim, preberite si odgovore na to temo. Poudarek bi dala na dojenje. Pri krčih se svetuje, da si izbrizgamo začetno vodeno mleko, da otroček dobi bolj hranilno gostejše mleko. Kapljice, ki so namenjene lajšanju težav pri krčih, svetujem v uporabo. Dodajajo se pred vsakim obrokom.
Srečno!

pozdravljeni!

tudi pri nas se mučimo s strašnimi krči.

zanima me glede kapljic. mali je star en mesec in mu dajemo sab simplex kapljice. v lekarni so mi rekli, da mu jih lahko dam 3-krat do 4-krat po 5 kapljic. se vi strinjate s tem?

pa še glede z izbrizgavanjem začetnega mleka me zanima. pravijo, da je začetno mleko za odžejanje. ali ne bo mali žejen, če ne bo dobival začetnega mleka? mu lahko kljub temu, da dobiva kapljice, ponudim plantex čaj in koliko ml?

hvala za odgovor in lep dan.

Pozdravljena!

Da se opazi zaželjeni učinek-omilitev krčev ali odprava krčev, je dobro upoštevati navodila iz lekarne. Predpisano je namreč učinkovito v večini primerov. Če pa ni učinka ob upoštevanju navodil, upravičeno lahko iščete kaj drugega.
Poudarek pri izbrizgavanju mleka je, da ta način pride v poštev pri zelo polnih dojkah in hlastajočem načinu pitja otroka. Če tega ni, ukrep ni potreben.
Vsi že pripravljeni čaji vsebujejo sladila.Potrebno je sprejeti odločitev, ali boste otročka navajali, da se potolaži s sladkorjem ali bo vedel, da se žeja gasi z vodo. Dodajamo do 50ml dnevno, ker naj bi drugo dobil preko dojke.
Srečno!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close