Previjalni kotiček v majhni sobi
Na poti je drugi otroček (januar 2004) in zanj bo za obdobje cca 3 let na voljo prostor pri nama v spalnici. Hčerka (3,5 let) že ima svojo sobico, vendar je premajhna, da bi vanjo namestili še 1 posteljo. Skratka v svoji glavi razmišljam in tuhtam kako naj preuredim spalnico, v katero gre sedaj ravno še otroška posteljica (120×60) za previjalno mizico pa bi bilo že odveč.
Potrebujem idejo za odlaganje vseh pripomočkov (nega novorojenčka) in za samo previjanje. Edina zamisel mi pride deska, ki bi jo namestila na posteljo ali morda viseč pohištveni sestav (izdelava po naročilu – mizar). V kopalnici ali kjerkoli drugje tudi ni variante….
Ena zanimiva ideja : http://www.becobel.be/UK/Products/Pippi_UK/Changing_UK/body_changing_uk.html (izgelda praktično in uporabno tudi za kasneje).
Ima še kdo kakšno podobno idejo??
Ena rešitev je previjanje na postelji. Rabiš samo nepremočljivo podlogo in na 4 dele zloženo rjuho. Za potrebščine pa plastično škatlo na kolescih, ki jo lahko zapreš in potisneš pod posteljo.
Druga rešitev pa je, da menjate prostore. Zakonsko posteljo postaviš v malo sobico, otrokoma pa nameniš večjo; s tem, da pustiš v njej garderobne omare. Ampak ta rešitav na začetku, ko se dojenček ponoči še zbuja, ne bi prišla v poštev.
Kaj pa kaj zložljivega? Sem že večkrat videla v kakih revijah predloge za zložljive mize, ki so z eno stranico pritrjene na steno. Ko ne potrebuješ, visi mizica ob steni. Ko pa spodnji konec potegneš navzven, se pa sprostijo noge, na katere se miza postavi. Ta mizica, od katere si dala sliko, je zelo simpatična, ampak jaz bi boljše spala, če bi imela še zložljive nogice za dodatno oporo. Pa previsoko je namontirana, za moje pojme. Ker previjaš še lahko na tako višini; kaj pa kopanje?
Jaz imam previjalno mizico kolibrij; se zloži v kovček, iz trde plastike in se da postaviti na posteljico, na banjo ali na katerokoli podlago. Pri strani ima predale, kamor spraviš kremice in robčke in podobno.
Je malo štorasta, da bi jo po vsakem previjanju pospravljala, lahko pa jo samo zapreš in potisneš na rob posteljice.
Kupila sem jo v Arijelu, cena (2 leti nazaj) je bila 12.000.