previjalna mizica
Z možem živiva v zelo majhnem stanovanju in nama že sedaj bolj kot ne primanjkuje prostora. Novembra dobimo še malo pikico in bo potrebno stanovanje malo prilagoditi.
Največji problem imava s previjalno mizico. Da bi imela prav celo previjalno mizico je skoraj nemogoče, ker jo nimava kam postavit, zato sva se odočila, da bova (verjetno) imela kar oblazinjeno desko na pralnem stroju. Zanima me kako se vam (tisti, ki jo imate) obnese in kako veliko previjalno površino ste imeli? Vsi mi pravijo, da naj bo površina čim večja, ker otrok hitro raste in je kaj hitro premalo prostora. Tudi jaz bi rada imela čim večjo, problem pa nastane, ker ima pač pralni stroj klasične mere (60 x 60). Kako velike previjalne deske ste imeli sami in kako ste rešili ta problem?
Ali ima kdo še kakšno drugo idejo, kje bi še lahko previjali našo pikico?
Hvala vam za vse nasvete in ideje.
Tudi mi imamo previjalno podlago na pralnem stroju v kopalnici (eno imamo tudi v spalnici na omarici). Na pralnem stroju imamo leseno ploščo, na njej pa še 10 cm peno, ki jo oblečem v veliko brisačo in jo pogosto menjam.
Se zelo obnese, pa še voda je pri roki!
Vso srečo v pričakovanju otročička in uspešne priprave!
Vidka
Jaz imam pa na pisalni mizi v spalnici eno “home-made” previjalno, sposojeno, enkratno. Spodaj deska, potem pa gor še ena, malo dvignjena, da imam vmes še predal (odprt, za plenice in ostalo šaro), potem pa s treh strani zagrajeno, da se otroček slučajno ne zvali dol, z moje strani pa odprto, da sem se lahko nagibala in stegovala k otroku. Imam seveda tudi peno (tisto kupljeno, plastificirano), da je bolj mehko.
Upam, da si razumela, kaj sem hotela povedati, če ne vprašaj. To je res poceni varianta, pa enkratno (preživela pa tudi že štiri otroke – samo dva moja, da ne bo pomote, hihi)
Tudi mi v kopalnici na pralnem stroju, tisto kupljeno, mislim da v Sončku in se odlično obnese. Voda je blizu, vse pri roki. Res, da otrok raste, ampak še vedno ne tako zelo, da bi postala neuporabna. Sine je zdaj že čez dve leti, pa se še vedno previjava gor. Upam pa, da kmalu ne bo več potrebno :))
Holja!
Tudi jaz sem bila v dvomih, ko sem si ogledovala previjalne mizice v trgovini. Vse so se mi zdele premajhne. Potem se kupila navadno ploščo – mizico, ki j položiš preko ograje na posteljici. Mislila sem si, saj jo bom nadomestila s pravo omarico s previjalno površino, ko se bomo preselili v večje stanovanje.
Povem pa ti lahko, da mizica preko posteljice ako zelo obnese, da se pri selitvi nisem odločila za zamenjavo, ampak jo uporabljam še seda, ko je naša bejba stara že 2 leti in tehta 14,5 kg. Ob posteljici imam zelo lepo stojalce na koleščkih, kjer je vsa potrebna oprema za previjanje: vata, robčki, pleničke. Vodo sem vedno pred previjanjem prinesla iz kopalnice v plastični posodici. Sedaj se seveda po kakanju že tuširamo.
To mizico imaš lahkovseskozi na ograjici, dokler se otrok ne začne dvigovati v posteljici in ti lahko služi kot odlična odlagalna površina in seveda kot podloga pri preoblačenju.
No bila sem dolga, vendar nima smisla komplicirati. Spomnim se, da se,m bila pred hčerkinim rojstvom vseskozi v silnih dvomih: kateri voziček, kakšen avtosedež, katere oblekice, katera krema ipd. Pri drugem otroku bom vse poenostavila!
Želim ti super rojstvo in veliko veselja z otročičkom,
Mam-ka
zivjo.
tudi mi smo se ubadali s podobnim problemom (38 m2).
preden se je rodil mali, sem mizico naredil kar sam saj je bila to najboljsa in najcenejsa resitev. in sicer mizo sem postavil v vogal v kopalnici nad pralni stroj . mizo sem zvaril sam iz pohistvenih profilov 10x 10 mm za noge in L profila 15x 15 mm za gornji del mize. noter sem vstavil vezano plosco, nanj pa sem dal 20mm peno ki sem jo oblekel v bel skaj. visina mize je 95 cm+2 cm pena. to je optimalna visina za previjanje saj te ne boli hrbet 🙂 , miza pa je 90 x 65, vendar bi sedaj naredil 90 x 75 saj je miza pri 1 letu ze prekratka. ko je bil mali smo jo imeli kar v bivalnem prostoru , pri 3 mesecih pa smo jo dali kar v kopalnico, tam je vse pri roki, saj so nad mizo police z vsem kar rabimo vkljucno z oblekami in bombaznimi plenicami + voda in skoljka za kakce!!.
nam se se zmeraj obnese in jo se zmeraj uporabljamo . aja na nasprotni strani stene sem na mizico privaril a kind of ograja, tako da se mali ne more zvrnit dol sa je tako mizica zascitena s 3 strani. opozoriti te pa moram da je sedaj ze prava mala vrtavka tako da je kar dela za ga previti. sedaj se pokaze da je visina skoraj en meter kar idealna saj prispara hrbet. tudi “mama” ki je manjsa od mene (163 cm) je zadovoljna. mizo sem pobarval v rumeno ,da se sklada s kopalnico. med mizo in pralnim strojem je ene 10 cm prostora, tako da bi ce me ne bi prehitel cas naredil spodaj se en izvlecni predal za otrokovo kozmetiko- sedaj pa je vse prej na dnevnem redu kot to. ampak tudi tako funkcionira. ce te se kaj zanima se oglasi. koliko me je vse skupaj stalo ne vem vec, tako na pamet pa se mi zdi , a ne bi smelo preseci ene 5 jurjev, pa saj se lahko pozanimas v vsaki merkurjevi prodajalni ali podobni trgovini.
ps.: upam da zna tvoj variti , ce ne bosta pa ze nasla koga , saj ni toliko dela.
p.p.s: zeliva vam obilo zabave ob previjanju.!!!!!:-)))))))))
r.