Previjalna miza predalnik?!?
Previjalne mize, ki jih lahko kupiš so za moje pojme vse prenevarne.
Jaz sem ravno končala s študijem in sem svojo pisalno mizo spremenila v previjalno, prebarvala tapicirala z 5cm peno in temi prti za na mizo, pa še ograjica iz pene oblečene v prt, da se da vse lepo obrisat, prostora sem imela še za zložene plenice dovolj in za vse kar sem potrebovala, v glavnem drugače bi pa raje na kolenih previjala na dekci na tleh..
Meni se zdijo vse premajhne, preozke..me sploh ne čudi, da tolikim mamam otroci zletijo na tla..
Če je večji prostor, ne rabiš bit 200% pozoren, če ti bo mulc splezal in se prekucnil na tla..vse imaš lčahko pri roki, tako da otroka ne rabiš sploh spuščat z oči, dokler je na previjalni..pa še včasih je ceneje, če se malo znajdeš, pa vzameš čopič v roke in škarje..zabavno…narejeno z ljubeznijo za dete..:))
Midva sva kupila tako, ki se jo polozi na mizo ali kam drugam, skratka “prenosno”. Po nekaj mesecih pa smo jo itak “zamenjali” s posteljo, saj jo je mali prerasel in postal prvec zivahen. Pa se enostavneje je in mali nima kam pasti, kar se na previjalni mizi lahko zgodi. Po mojem mnenju je previjalna miza premalo uporabna in prevec omejena, se posebej, ko je dete “starejse” in bolj zivahno. Seveda pa je odvisno tudi od prostora (in denarja), ki ga imas na razpolago. Cene novih se gibljejo tudi preko 40.000 sit! (npr. http://www.bob.si/previjalne_mize.htm)
Lep dan!
Men je mož naredil previjalno mizo(brez predalov), ki bo malču ‘lahko’ služila kot pisalna, dokupila sem le peno prevlečeno s PVC in na njo položila vseno še brisačo in b. plenico, da je bolj toplo na prvi stik.
Previjalne s banjco, predalniki se mi zdijo nestabilne…
Na začetku , ko še nismo bili v lastnem stanovanju sem previjala na svoji pisalni mizi, ki sem jo imela v sobi.
Nepraktična, to je moje mnenje. Zakaj? Banjica pride v poštev samo nekaj mesecev, potem jo otrok preraste, predalov za cunjice je ponavadi premalo ali pa so premajhni, previjalna površina je majhna.
Mi se previjamo (razen v izrednih situacijah in zvečer) v spalnici, kjer pa ne bi prišlo v poštev, da se tudi kopamo. Zato nikakor nam ne bi prišla prav takšna previjalna.
Tako smo nabavili navaden predalnik podobne višine, kot je klasična previjalna, ki spada v isti program, kot sva pred leti kupila omare. Na ta predalnik pa sva dala previjalno podlogo. Imamo pa še eno prenosno previjalno podlogo, ki pa je za “leteče potrebe” (babi servis, večerno kopanje v kuhinji ali kopalnici, dopust,…)
V dar smo sicer dobili takšno (rabljeno) previjalno, vendar smo jo zaradi nepraktičnosti razstavili. Banico smo uporabljali za kopanje nekje do 3 meseca, ko pa je naš princ ugotovil, da se da pri kopanju tudi uživati (beri: raztegniti po vsej dolžini), smo jo zamenjali z klasično večjo, podloga za previjanje nam služi na predalniku v spalnici, plastični predalnik pa služi očku v delavnici za orodje.
Pri nas smo kupili predalnik po zelo nizki ceni, nanj pa smo namontirali desko z visokim robom, na desko pa 5cm peno, oblečeno v rjuho in pokrito s plastificiranim platnom. Vse skupaj je pokrito še z eno rjuho, ki jo menjamo po potrebi. V predalniku hranimo otroško kozmetiko, plenice, robčke, oblačila … Kopali pa smo se v kuhinji, kjer je bilo najtopleje, zdaj smo pa že večji in je banja v kopalnici OK.
Mislim, da posebna previjalna miza ni potrebna.
Na netu sem našla tole:
Midva sva zdej tud v fazi kupovanja opreme za novorojenčka.Tudi jaz se strinjam s predhodnicami,da so te previjalne mize,ki imajo še banjco zraven prenevarne.So na koleščkih,pa še ful ozke se mi zdijo.Midva sva se odločila za predalnik,ki ima na vrhu montirano ploščo z robom,spodaj maš pa predal.V Baby centru so po 60.000 SIT,kar je ful velik.Zato sva prosila enga kolega in jo bo naredil.Pa še mal sem se zmišljevala glede širine in razporeditve predalov.Ko pa otrok zraste,odstraniš zgornjo ploščo in imaš predalnik,ki je po mojem nadvse uporabna zadeva.
Lep pozdrav.
Mi smo kupili trdo podlogo za previjanje. Ker imamo majhno stanovanje, smo jo postavili na pralni stroj v kopalnici. Izkazalo se je zelo praktično, saj ob previjanju, kopanju… potrebujemo vodo in topel prostor. No, zdaj pa je seveda boljše previjati na postelji – če nam previjanje sploh še uspe opraviti brez tekanja za našim čukcem.
Moji teti (jazsem jo sedaj dobila v dar in potem bo romala naprej po žlahti) je mož mizar sam naredil veliko previjalno mizo iz lesa. Trije predali, spodnji malce večji. Mere so 90×120, višina je pa tolikšna, da se midve s teto, ki sva obe visoki cca 170cm ne prepogibamo, ker bi drugače trpel križ. Prostora je ogromno. Za tamalo na previjalni površini, za kamor sem dokupila taveliko oblazinjeno oblogo, za obleke pa v treh predalih. Skratka žur in nobenega skakanja naokoli za oblekami.
Ker je previjalna površina ogromna je tudi sedaj pri 10. mesecih previjanje mogoče. Saj sem poskusila tudi na postelji, a se tamala takrat spremeni v enega norčka, ki smuka levo, desno, gor, dol in je čudež, če sploh lahko zalepim plenice.
poglej si tole: