Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Previjalna miza – must ali luksuz?

Previjalna miza – must ali luksuz?

Mi smo imeli dve previjalni. obe improvizirani.
Eno smo naredili tako, da je mož v Obiju kupil lesene plošče, ki jih je zbil skupaj in pritrdil na mojo staro pisalno mizo, za to je porabil piši riši nekaj tisoč tolarjev takrat. tukaj sem oba otroka previjala in preoblačila, v kopalnici pa smo nad bide porinili neko staro klubsko mizico, na katero sem položila previjalno podlogo (to sem podedovala – bila je starejša ampak odlična, ker je bila ob robovih kar lepo dvignjena, da se otrok bočno ni mogel skotalit nikamor). To je, kot rečeno, dalo skozi dva otroka in mi smo to lepo uporabljali, posebej mož je najraje previjal na pisalni-previjalni, ker je te plohe zbil tako, da so bili precej na visokem, ker je on višje rasti. Hočem rečt, da lahko z obstoječim pohištvom ustvariš z malo denarja nekaj, kar ti dobro služi.
No, ko sta bila malo večja, sem ju začela previjat kar na postelji.
Nič se ne sekiraj. Na koncu koncev je važno to, da otroka previješ, kakor koli. Tega se boš pa tudi hitro naučila. Dokler nisem rodila, sem pred tem dvakrat držala dojenčka v naročju – oba moja nečaka in še to za pet minut in sem ju že hitro vrnila v naročje njune mame 🙂 . sem bila tudi jaz prestrašena, pa sem štrambasta in štorasta in brez občutka za take majčkene osebice, pa hitro prideš not, ne skrbi. Organizirala pa se boš sproti, tudi boš sproti videla kakšne potrebe boš imela. Se boš hitro znašla, veš.

Ne rečem, da ima dojenček že od prvih dni svojo sobico, kjer je previjalna komoda v kompletu z ostalim pohištvom, ker je uporabna predvsem kot predalnik (še vedno bi imela previjalno podlogo v kopalnici) Nekaj takega recimo:

http://www.gradim.si/datoteke/Image/POHISTVO,%20OPREMA/SOBA%20ZA%20DOJENCA/DOJENCKOVA1.jpg

http://www.gradim.si/datoteke/Image/POHISTVO,%20OPREMA/SOBA%20ZA%20DOJENCA/DOJENCKOVA4.jpg

http://nosecnost.com/si/pohistvo/otroske-sobe/celotne-sobe-g2209.shtml

http://www.paron.si/images/furniture/xara/otroska/photos/005_xara_otroska.jpg

Previjalne tipa kot je ta http://nakup.pikapolonica.com/img/5710/800/brevi-previjalna-miza-idea-bukev.jpg so pa totalno neporabne.

Ne mi zamerit, nimam otrok, pa me zanima, kaj za božjo voljo je to kengurujček? Prvič slišim.

Za žival sicer vem 🙂

v tem se pa otroka nosi.

Odvisno od prostora. Jaz mehke podloge ne morem imeti v kopalnici, ker je le-ta premajhna in imam na pralnem stroju koš za umazano perilo.

Ima pa zato v spalnici več prostora in smo jo kupili že pri prvi, zdaj jo uporablja drugi, še pri tretjem bo za porabit, potem pa če jo kdo hoče. Uoprabljala sem jo kot previjalno nekje do otrokovega 5.-ega meseca starosti, ker potem se začnejo obračat in je nevarno. Spodaj ima predale,tako da še zdaj tam shranjujem oblačila. Na strani pa tudi eno poličko, da je kozmetika vedno pri roki.

Če pa bi imela kopalnico zaodsti veliko, tudi jaz ne bi kupovala previjalne, ampak samo podlogi, ki jo konec koncev lahko neseš kamorkoli s sabo.

Odloči se glede na prostorske možnosti.

Tole mi je pa simpatično. Imaš morda kakšno fotko in namig, kam si dala narest? Hvala.

Nisem je imela in je nisem niti pogrešala. Se mi zdi brezveze….previjali smo na kavču, postelji.

lp

Tole mi je pa simpatično. Imaš morda kakšno fotko in namig, kam si dala narest? Hvala.[/quote]

Glej nekaj takega si omisli http://www.soncek.si/si/oprema/previjalne-blazine-g1029.shtml oz. ta bo še boljša za na pralni stroj.

pralni stroj in previjalna podlaga gor in to je to. sem imela previjalno mizo pa mi je žal.škoda denarja .. če pa imaš na pralnem stroju pa imaš vse pri roki

Tole mi je pa simpatično. Imaš morda kakšno fotko in namig, kam si dala narest? Hvala.[/quote]

Poglej na teh slikicah. V bistvu je na teh previjalnih komodah deska pritrjena na predalnik, ki služi za previjanje. Potem to desko odstraniš in ti ostane samo predalnik. Na istem principu ti lahko mizar naredi previjalno desko za na pralni stroj.

http://www.google.si/images?um=1&hl=sl&biw=1280&bih=646&tbs=isch%3A1&sa=1&q=previjalne+komode&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Imaš primer tudi za pralni stroj.

Res hvala lepa za tale odgovor. Mogoče sta otroka normalna, za mamo pa nisem tako zelo prepričana (če lahko sklepam in sodim o tem na podlagi ene izjave – kot to delate vi). Pa brez zamere.[/quote]

Tudi jaz imam že odrasle otroke in so torej takšne in drugačne zagate starševstva že za menoj. Če bi me kdo vprašal za en sam nasvet glede starševstva, bi rekla le tole: čim manj kompliciranja in čim več zdrave pameti. Potem je življenje matere, otroka in vseh okoli njiju veliko lažje.
Torej sva z babico, ki ti je dala podoben nasvet, na isti valovni dolžini. Izkušnje pač naredijo svoje. Vidim, da si njene besede vzela za zlo, čeprav se meni zdijo povsem dobronamerne. Zdelo se ti je celo potrebno, da jo užališ. Žal mi je zate, ker ne prepoznaš dobrega nasveta.
Morda boš pa čez čas le ugotovila, da je bil tale eden boljših, kar si jih kdaj dobila.

imela sem previjalno v kopalnici, ki je velika, poleg tega nimam v kopalnici pralnega stroja, ker ga imam v pralnici. sem pa previjalno dobila, kupila je ne bi, bi že kaj zimprovizirali. Pri prvem otroku smo namreč kar na neko staro mizo dali podlogo, takrat smo namreč imeli premalo kopalnico in smo imeli ta mali pralni stroj z zgornim vlaganjem in spet ni bilo možnosti imet previjalne na pralnem stroju. sicer se mi to zdi najboljša varianta.

jaz nalašč nisem nikoli želela previjalne, zakaj ne, ker je nevarna, previjaš okej, nikoli pa ne veš kdaj tvoje dete lahko cmokne dol…jaz sme imela previjalno lepo na tleh…luštno blazino, tisti zgronji del za previjalne, ki je nepremočljivo, stvari za previnanje lepo pri roku v košari, ostalo pa lepo v omarici…izbrala sem en kot v otroski sobici in tam je bilo na tleh vse to in poleg tega je prislo prav se za igranje, mečkanje, mirno sme lahko šla do kopalnice, če sem lih kaj rabila…če je otrok na previjalni pa si to ne moreš špogat…seveda pa tole ne pride v poštev, če ima kdo tezave s krizom ali prekomerno tezo, kajti če nisi gibcen ti je odvec biti na tleh…meni je pasalo.

Mi jo imamo.
1. ker imamo mini kopalnico z ozkim pralnim strojem (klasični niti notri ne gre nad njim je pa bojler)
2. isto kot kopalnica je vse mini mini mini (sploh garderobna omara za naju)
3. odpovedali smo se rač. mizici in tja natlačli previjalno s predalom in dvema zaprtima policama spodaj
4. vse obleke in pripomočki za otroka so notri lepo shranjeni
5. lažje mi je previjati na previjalni kot na postelji pri mojih 180 cm

Previjalna ni mus, je pa ok pripomoček.

Poglej na teh slikicah. V bistvu je na teh previjalnih komodah deska pritrjena na predalnik, ki služi za previjanje. Potem to desko odstraniš in ti ostane samo predalnik. Na istem principu ti lahko mizar naredi previjalno desko za na pralni stroj.

http://www.google.si/images?um=1&hl=sl&biw=1280&bih=646&tbs=isch%3A1&sa=1&q=previjalne+komode&aq=f&aqi=&aql=&oq=&gs_rfai=

Imaš primer tudi za pralni stroj.[/quote]

Super, sem videla rešitev, ki mi je zelo všeč!

Res hvala lepa za tale odgovor. Mogoče sta otroka normalna, za mamo pa nisem tako zelo prepričana (če lahko sklepam in sodim o tem na podlagi ene izjave – kot to delate vi). Pa brez zamere.[/quote]

Tudi jaz imam že odrasle otroke in so torej takšne in drugačne zagate starševstva že za menoj. Če bi me kdo vprašal za en sam nasvet glede starševstva, bi rekla le tole: čim manj kompliciranja in čim več zdrave pameti. Potem je življenje matere, otroka in vseh okoli njiju veliko lažje.
Torej sva z babico, ki ti je dala podoben nasvet, na isti valovni dolžini. Izkušnje pač naredijo svoje. Vidim, da si njene besede vzela za zlo, čeprav se meni zdijo povsem dobronamerne. Zdelo se ti je celo potrebno, da jo užališ. Žal mi je zate, ker ne prepoznaš dobrega nasveta.
Morda boš pa čez čas le ugotovila, da je bil tale eden boljših, kar si jih kdaj dobila.[/quote]

Oprostite, ampak tale izjava je žaljiva: Daj, začni uporabljat zdravo pamet, ker jo boš v bodoče kar pogosto rabila.

In kje piše, da je ne uporabljam? Gospa si je vzela pravico sklepati o tem na podlagi enega mojega vprašanja. Da tona in tikanja niti ne omenjam – kot da sem neka frklja. Samo zato, ker je trenutno zame še vse novo in mi niti pod razno še ni uspelo razmisliti o miljon stvareh, povezanih s tem…

Rada vzamem dobronameren nasvet, takšna in drugačna pokroviteljstva pač ne.

Spoštovana bodoča mamica

Kot oče treh otrok sem dal skozi vse možne kombinacije previjalne mize, provizorične podlage… Vendar se okoli tega vprašanja nismo nikoli preveč obremenjevali. Mislim, da te čaka še več bistveno bolj pomembnih odločitev. Predvidevam, da bo naslednje vprašanje ali naj otrok spi pri mami ali v zibki itd. Pri vseh teh vprašanjih se popolnoma strinjam z vsebino, ki jo je napisala babica. Mogoče se je res malo neprimerno izrazila. Vendar je popolnoma pravilno okarakterizirala marsikatero mlado mamico, še bolj pa zmedene očete. Namesto da bi naredili tako, ko je za njih najbolj enostavno in priročno, komplicirajo in sprašujejo za nasvete potem pa zapravijo celo premoženje za pripomočke, ki jih nikoli ne rabijo.
Glede tvoje prizadetosti zaradi napisanega, se pa lahko le nasmehnem ob misli, kaj vse boš slišala od svojih otrok čez nekaj let.

Lep pozdrav

Ojla!
Malo pozno, ampak prilagam slikco naše previjalne deske. Naredil jo je mizar, ki ima delavnico v Ljubljani, na Celovški. Zaviješ dol pred tavelikim Mercatorjem in za Baby centrom in zaviješ ostro desno nazaj mimo BC po rampi dol. Tam sta dve firmi: ena se ukvarja z veleprodajo iverk, drugi vhod pa je tale mizar. Dela pa od 8 do 16 v soboto do 12.
Blazina na previjalni je Ikeina, za napihnit.
Poličke zadaj so tudi od mizarja, obešene so na kavlja, kjer je sicer, kadar nimamo pleničarjev, obešena kopalniška omara. Eno smo morali likvidirat in dati začasno v klet. Potem jo bomo dali pa nazaj.
No, pa se opravičujem za nepospravljenost… Se dogaja 🙁

previjalno mizo smo uporabljali pri obeh otrocih dokler nista šla iz plenic ven (okoli 2,5 let), pa sta oba zrasla v normalna otroka, pa še hrbtenica ni bolela zaradi prisilne drže pri previjanju kje pod kuhinjskim koritom, pa še omare za cunje ni bilo do 4. leta treba kupit, ker je bilo v njej dovolj prostora za vse cunje, ki jih mali otrok potrebuje (in smo z njo v bistvu prišparali prostor).

seveda ni nujna, previjaš lahko tudi tako, da z glavo navzdoll visiš na gurtnah z balkona, ampak je pa bolj udobno, enostavno in priročno na veliki previjalni mizi, pod katero je par predalov, še posebej potem, ko se začne otrok obračat in okoli lest

brez pameti :o))))))

Tudi pri nas smo bili tako brez pameti, pa se mi niti ne zdi, da bi bili komplikatorji.

New Report

Close