previjalna miza
koliko časa so po vaših izkušnjah uporabne previjalne mize in katere? našega šest-mesečnika zaenkrat še previjamo in preoblačimo na “home-made” previjalni podlogi v kopalnici na pralnem stroju (je malo večja, tako da sega še čez eno omarico). ker pa se nam obeta selitev konec leta me zanima, ali je smiselno nabaviti previjalno mizo (mali bo takrat star 10 mesecev, obstoječ sistem ne pride v poštev), ali to počnete kar na posteljah ali kjerkoli pač že.
m.
Mi to počnemo približno od 8 meseca na tleh. Naš sonči se je zelo zgodaj pričel postavljati na nogice in je shodil nekje pri 9,5 meseca, tako da se ga na previjalki nisem upala več imeti. Na tvojem mestu bi dala podlogo na tla in ga lepo previla, res da zgleda malo neugledno, varno je pa zagotovo najbolj. Vedi, da tisti dan, ko se bo pričel paziti, ti bo prav učinkovito pobegnil in naredil vse, da planičke ne bi dobil na svojo ritko :))
Pri nas doma smo imeli self made mizo kot pisalniško le z visokima stranicami ob strani, imel pa je eno obdobje tam po 1 letu, ko se ni želel previjati leže, takoj ko sem ga položila se je vstal in držal za stanice, mislim, da ga brezproblema previjaš še naprej na pralnem stroju na podlogi, soseda, da še zdaj pri 4 letih otroka na pralni in ga tam stoje vsaj zjutri ko je otrok še ves zaspan preobleče… drugače pa na postelji, škoda novo kupovati……..
Mi imamo pri mizarju narejeno, tako kot sem si jo sama zamislila v sklopu otroške sobe oz. pohištva. Sega mi do popka spodaj so predali, sama omara je široka 40 cm plus 40 cm podaljška tako da pride 80 cm previjalne površine.obdane s stranicami,dolga 90-100 cm, kupila sem peno od chiccota. (Videla v Lesnini od proizvajalca Paron)To je narejeno tako, da, ko previjalne ne potrebuješ več podaljšek enostavno odstraniš in uprabljaš omaro kot komodo. Uporabljam že dve leti in je še niti slučajno ne mislim pospravit. Je zlata vredna ,prav tako kot moja hrbtenica.Imeli smo problem z vstajanjem na previjalni mizi ko je shodila, tako da sva morala včasih oba stati zraven pri previjanju a le kratek čas. Zdaj točno ve, da se tam zrihta in je potem lepa,pa naj bo to previjanje, brisanje in čiščenje noska ali oči. Ima omejen prostor, tako da ne more nikamor uiti, kajti dvoletniki so v tem pravi mojstri. Skratka, če imaš v novem stanovanju prostor, ti tako varijanto toplo priporočam!