Najdi forum

previjalna miza

Prosim za pomoč.
Ker vedno razmišljam v naprej, je prišla na vrsto tudi tema o previjalnih mizah.
Zanima me kako ste zadovoljne z njimi, ali imate vse tiste kupljene, standardne z banjico ali pa je kateri jo naredil mizar in je v bistu kasneje uporabna kot predalnik. Oz. drugače, kaj predlagate, ker ne mislim previjati na postelji, kljub temu, da moj mož pravi, da on je zrastel gor tako, da ga je mama previjala na postelji in v kuhinji na mizi :))))

meni je oče (spretne roke, pač) naredil veliko – ne visoko omaro, na katero je dal 10 cm peno, oblečeno v skaj (podobno kot je v porodnišnici). Še danes (po dveh letih) jo uporabljam – spodaj velika omara, zgoraj pa veliko prostora za malega kobacača in vse pripomočke…

tiste, ki jih prodajajo pa …no, ja, če nimaš prostora…

lp
alenka

meni so se zdele tiste z banjico skrajno nepriročne, majhna površina za previjat – saj je OK ko je otrok majhen, ampak prav kmalu se začne igrica “ostani še malo pri miru da ti mami lahko pleničko zapne”. ker pri nas nimamo domačega priročnega mizarja smo mi nabavili velik predalnik (v bistvu je res predalnik, višine 110cm) in gor dodatne letvice, pa previjalno peno in še dosti prostora ostane zraven. v predalih pa še 100 in ena stvar. ko previjalne mize čez leta ne bom oveč rabili bo predalnik še vedno imel svoj namen. predno se odločiš za karkoli si živo predstavljaj kako boš previjala in boš ugotovila ali je praktično ali ne.

Prostora imam dovolj. Hvala za tvoje mnenje!

Drži, tudi meni se zdijo zellooo nepraktične in kratke!

Pozdravljena

Mi smo pa v Italiji kupili previjalno podlogo s trdo podlago in jo imamo kar na pralnem stroju v kopalnici. Zaenkrat se obnese. Previjanje na postelji pa se mi ne zdi niti praktično niti udobno – za tvoj hrbet.

LP D:))

Za vse, ki imate mizarja v blizini…

tale previjalna je meni vsec in jo bom imela…(namesto kosar, bo kar predalnik)

http://www.cradlencrib.com/bb2270.html

lp m

Navadna miza je definitivno prenizka, kar mož naj na njej previja. Tiste z banjico so pa premajhne.

Meni jo je naredil mizar za 45.000 sit, veliko, kolikor je dopuščal prostor, spodaj pa nič, in sem spodaj dala košare, ki jih kupiš v trgovinah, kjer prodajajo izdelke z indijsko robo ali pri ribničanih. Jaz imam spodaj 5 velikih košar in mi sedaj pridejo prav za oblekice, igrače, kasneje pa za kaj drugega.

tudi jaz sem veliko prebrskala o prvijalnih mizah in se pogovarjali z ortopedi pa so mi svetovali da je najbolj zdravo za hrbtenico in tudi najbolj varno na tleh. vem kaj boste rekle na tla pa ze ne grem. Tudi jaz sem tako mislila pa sem poskusila. in bila sem šivana in sem jo od rojstva previjala na tleh sedaj ko je stara 13 mes. pa ima na tem mestu igralni kotiček,
nikoli me ni skrbelo kam bo padla in sem jo brez skrbi lahko pustila.
aja kupila pa sem taboljšo ortopedsko blazino airex in je super.
lp

Kar je pa najbolj nepraktično pri teh z banjico se mi zdi to, da nimaš kam dati troka, ko ga vzameš iz banjice! Jaz na previjalno pripravim brisačo, plenice… tako, da ko pamža dvignem iz vode, ga takoj položim na brisačo in ga zavijem. Pomembno se mi zdi tudi to, da imaš previjalno čim bliže banjici, da ne nosiš mokrega otroka iz ene strani na drugo, ker ko so še zelo majhni, jih zelo hitro zazebe, pa še spolzki so, ko so mokri. No, to je moje mnenje.
Jaz imam svojo iz Ikee. Pritrjena je na steno nad pralnim strojem, tako, da so na steni še žepki za plenice, kreme…previjalni del, ki je precej širok, pa lahko dvigneš in ga pripneš h tistemu, ki je na steni-zelo praktično. Jaz imam namreč malo prostora v kopalnici.
N.

Mojca, meni je to tudi všeč, samo jaz jo bom, izgleda že tako, dala narediti tako, da potem zgornjo ploščo snameš in imaš za predalnik.

Hja, ni neumna ideja. Kje pa si jo previjala? V sobi ali v kopalnici? Ker če si jo v sobi potem si morala imeti še dostop do vode nekje, ali si vedno nosila vodo za sabo?

Ne razumem ka je hotel-a avtor N reči, da nimaš kam dati otroka. Sama imam previjalno mizo Brevi s 4 predali. Ven izvlečeš stojalo za banjo in ko otroka okopaš ga preprosto dvigneš in položiš zraven na previjalno mizo, tako da je kopanje tako simpl. Danes je moj sonček star pet let, podlogo smo shranili in v predalih ima cunje na polički pa igračke.Ker je lepe natur barve jo bomo nucali še vrsto let. Tudi previjalna površina je dovolj velika.
Pa čim lepše previjanje.LP

Pozdravljena, N.!

Me veseli, da se ti previjalna miza iz Ikee obnese. Saj sem prav razumela, to je tista z belim ogrodjem in prozornimi žepki? Jaz sem jo tudi kupila, ker pač nimam prostora za drugačno, pa me je bilo kar malo strah, da ne bo v redu. Rabili jo bomo namreč šele septembra.

LP
Marta

Previjalana miza je vsekakor premajhna. Pri štirih mesecih se naučijo obrnit in potrem to ves čas počnejo. Na taki mizi pade lahko samo še dol. Da niti ne omenim divjanja pri osmih mesecih. Mi smo tam, kjer je v kopalnici prostor za previjalno , vstavili doma narejeno ‘mizo’, spodaj z dvema policama. Gor pa postavili podlogo. Ko pa nam je padla s previjalne mize pri 9 mesecih, smo se preselili na tla.

Bana zraven previjalne …..ne vem..meni se zdi čisto nepraktično.

Kopali smo čisto majhno tako, da smo plastično bano postavili na … nekako smo uredili z letvami na običajni bani. Ko pa je začela brcat in špricat (4 mesece) smo plastično bano postavili v ta veliko. In ni poplav. In tako je še danes pri 3.5. Hecno.

Vsekakor pa previjanje sodi v kopalnico, ker je pri roki voda, po tleh pa ploščice. Enkratno je, ko ga odviješ in se ponavadi veselo polula. Pri fantkih so prave fontane. In če nisi dovolj hiter, fino začne teči po tleh. Naša se je enkrat pokakala ravno v trenutku, ko smo jo olupili iz plenice. Atija po roki. Pa po tleh. Kakšen hec.

Sem videla v revijah in knjihgah za nego otroka, da so otroške sobe tudi prostor za prvijanje in kopanje…..Kje je pa voda? To ne gre.

Gre, gre! Prineseš vodo, potem jo pa lepo stočiš po cevki v posodo.

O.k., torej, da se odločim za predalnik ali mizarja; če je recimo višina 100-110 cm o.k., koliko mora pa biti širina, da je dovolj tudi pri večjem otroku, recimo 8 mesecev?

Mi imamo previjalno mizo primerne višine in površine, ki smo jo kupili pri Paronu, Laško, to je njihov program BAMBI za dojenčke, imajo tudi posteljico in še nekaj kosov pohištva. Prekrili smo jo s podlogo, potiskano z medvedki, dobiš pa jih v vsaki večji trgovini z otročko opremo. Previjalna miza je pravzaprav omara (eno krilo, trije predali in polica) s poglobljeno površino, lesena zadeva, z zaobljenimi robovi, da ni kasneje problematična za malčka.

Nikar pa kupovat tistih previjalnih miz s kopalno kadjo, so mnogo preozke in zato hitro nevarne, saj malčki hitro postanejo bolj gibljivi, škoda pa bi bilo, da bi jih preprečevali početi tisto, kar so se pravkar naučili.

Nikar ne poslušaj moža, ki glede previjalne površine prisega na posteljo, križ mlade mamice trpi že med nosečnostjo, pa tudi kasneje in res ni potrebno, da ga s previjanjem na prenizkih posteljah še dodatno obremenjuješ. Tudi kuhinjska miza ni primerna, kaj pa če bo tvoj mož takrat ko bo malčka potrebno previt ravno večerjal? Pa tudi sam naj razmisli, kje bo lahko najbolj udobno in varno previl malčka.

Pa dobro izbiro
še ena mama

Hehehe, moram vas popraviti. Na koncu tega stavka o mojem možu in njegovem mnenju je znak :))) kar pomeni, da se smejem. To je bil hec in to povem zato, da ne bo izpadlo, da je moj mož grobijan, ki misli samo nase.

Sicer pa se strinjam z vašim postom, hvala!

Jaz uporabljam predalnik, ki ga je naredil tetin mož kot previjalno mizo. Visoka je toliko, da sem lepo pokonci, ko previjam. Široka je cca 120cm. Spodaj so predali in so globoki 90 cm. Zgornja polica je lesena. GOr sem sama dala široko previjalno peno, ki sem jo kupila v Arielu. Vse oblekice imam pri roki v treh predalih. Vse stvari na previjalni mizi. Niti enkrat samkrat ni bilo nevarnosti, da bi mi otrok padel z njem, tudi tedaj ko se je (v moji navzočnosti seveda) tako rada prekopicevala sem in tja.

New Report

Close