Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost Previdnost ali mogoče strah pred resno zvezo?

Previdnost ali mogoče strah pred resno zvezo?

Najprej vas vse prav lepo pozdravljam. Torej moj problem (dilema) je slednji: Pred kratkim sem se začel videvati z eno punca katera mi je bila že nekaj časa zelo všeč. (sicer mi je povedala da sem bil tudi jaz njen) No ma v glavnem smo sedaj skupaj, med nama se dogaja (skratka že seksava), ful ze štekava in res je v redu. Ampak – odkrito sva se pogovorila in nekako prišla do spoznanja da dejansko med nama ni (še) ljubezni, da pa nama je obema zalo všeč ter da bova potemtakem videla kako se bo zadeva (zveza) iztekla. No prav tu se sprašujem, kako veš kdaj je ljubezen, kakšna je prava definicija ljubezni??? Ali se midva samo pretvarjava oz. se nočeva preveč izpostaviti, vezati?? marsikdo bi ob takem priznanju dejansko prekinil razmerje, saj če ni ljubezni potem ni nič. Jaz ne vem. Po pravici povedano si še sam ne znam razložiti. Torej skupaj ostajava, in dejansko bova sproti videla kaj se bo zgodilo. Lepo bi prosil za vaše kakršne konstruktivne komentarje in mnenja. Najlepša hvala.

Ko boš v eni uri nanjo pomislil večkrat kot nase, takrat boš sigurno zaljubljen… 🙂 definicije ljubezni ni. Ljubezen čutiš ali pa ne.

Zdej si nas pa ujel. A pozna kdo definicijo ljubezni???????

Mogoče zgolj približek: ljubiš takrat, ko si z drugo osebo v takem stanju, da jo spustiš vase – v svoje misli, v svoje sanje, v svoja dejanja, v svoja čustva – skratka, ko funkcionirata kot eno telo v dveh pojavnih oblikah.

Ma ne vem, če sem zadel. Kaj mislite??

LP, Učo

Super si to povedal. Nimam kaj dodati.

Kaja

Oba sta super povedala:))))

Bo Edi podal definicijo … jih full rad piše :>>

Smola

ko bo ljubezen prisla bos to ze sam ugotovu brez skrbi.

kupi si kako knjigo o ljubezni (majhna za 1000 sit jih majo v vsaki knjigarni)

vsi trije ste enkratno povedal…:)

Se strinjam z Marjanom.

Da še dodam nekaj: moja definicija je taka: kadar nevem če sem zaljubljena se z osebo skregam, pol spoznam ali mi ta oseba res kaj pomeni ali ne. Preprosto kaj.

No večkrat se mi je to zgodilo.

Ko bo prava ljubezen, boš vedel, da je to to. Nihče pa ne pravi, da se iz vajinega sedanjega razmerja ne bo razvila ljubezen, pač ne tista na prvi pogled, pač pa tista , ki se razvije iz prijateljstva (kar je mogoče še boljš).

Imejta se rada, lela

Itak je najprej spoznavanje, pa zaljubljenost, pol pa šele ljubezen. Počakaj. Ko boš prvič začutil, da ji moraš nujno povedati, da jo imaš rad in da jo ljubiš iz vsega srca, takrat ti bo vse jasno.

Prava ljubezen je tak čustveni odnos s partnerjem, ko ga v celoti sprejemamo, vključno z vsemi njegovimi napakami. Želimo mu vse najboljše, če vidimo da ga ne osrečujemo dovolj, mu dovolimo oditi: “Vse najboljše ti želim, če ne z menoj, pa z njim!”

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close