Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Preverjanje v bolniški

Preverjanje v bolniški

Eno vprašanje: Ali je res možno, da te v času bolniške ZZZS kontrolira npr. tudi popoldne, v soboto in nedeljo? Sem slišala, da lahko pošljejo v kontrolo nekoga iz Varnosti ( npr. G7 in ne vem katere varnostne službe so še)
Ali je mogoče katera že slišala za to, doživela to ali pa doživela kontrolo na svoji koži? Me resnično zanima, kaj se zgodi, če te npr. ne dobijo v trenutku doma?

LP
Mojca

Lahko te kontrolirajo kadarkoli..če te pa ni doma pustijo plavo kuverto.

Ja, kaj pa če te zdravnica da na bolniško npr. da bi se spočil od stresa v službi itd. Saj niso na bolniški samo tisti, ki imajo zlomljeno nogo in ne morejo hodit ali pa tisti, ki morajo ležat, hudiča. Zdraviš se na različne načine, s sprehodi, plavanjem v bazenu… Joj, sem žalostna, ker zaradi ljudi, ki izkoriščajo bolniške, nastradamo pol vsi.

lp

Joj, Mojca, mislim, da se bo kar nekaj bodočih mamic nad tabo zneslo 🙂 Na tem forumu ti jih bo kar nekaj povedalo, da hodijo v službo do konca, da plezajo na dvatisočake itd. Že dalj časa spremljam forum in opažam, da jih je veliko, ki ne morejo razumet, zakaj nekatere ne delamo, ali pa celo, da so sodelavke iz službe doma na bolniški zaradi nosečnosti, ko so pa one “strokovno” določile, da jim nič ni (preberi nekaj tem spodaj glede bolnišk). Prav iste mamice ti bodo povedale, da če si na bolniški bodi doma in počivaj ali pa hodi delat.

Ne obsojam mamic, ampak ne morem razumeti, kaj se danes dogaja v naši deželi. Sama sem se trudila dolgo za otroka, krvavela..sedaj se počutim bolje, ampak sem kljub temu na bolniški (sladkorna, kri in voda zanič). Preveč dragocen mi je otroček, da bi znova trpela, kot tolikokrat do sedaj.

Zakaj se ne vprašate, kaj je narobe z nami. Nataliteta? Zmanjševanje pravic, bolnišničnih nadomestil..bodo skrajšali tudi porodniško? Nekateri predeli Slovenije, kjer so delovne razmere že tako zanič (šikaniranje, slabi odnosi, slabši standard) pa nosečke mučijo s kontrolami. Kaj, če kakšna ne more opravljati dela zaradi stresa, slabega počutja, bruhanja, stalnega obiska stranišča, glavobola, se peljati več kot eno uro do službe? Pa kam smo prišle ženske s pravicami, ki so jih naše mame in babice izborile za nas? A mislite, da otrok dobro počuti s stresno mamico? Saj je vendar dokazano, kako slabo počutje mame vpliva na otroka. Potrebno je vedeti, da so v času naših mam ljudje z veseljem hodili delat. Kolektivi so bili boljši. Nosečnice se je v službah dobesedno “ujčkalo”. Kje bi si kdorkoli upal pomisliti, da je po vrnitvi nazaj ne bi čakalo isto delovno mesto. Nihče ni mahal nosečnicam z delovno knjižico. A se sploh zavedate, koliko anomalij je danes pri ženskah (pregrade, zamašeni jacevodi….), da težje zanosijo, se trudijo v vseh mogočih postopkih več let? Ne vem, kam gremo.

Žal bomo zaradi “izkoriščevalcev” sistema nastradale tudi nosečke..

MOJCA, po branju foruma sodeč obstajajo kontrole tudi ob vikendih, zato le bodi doma. Za vse izhode, na morje ali kam daleč pa se prej obvezno posvetuj z ginekologom in splošnim zdravnikom. Če te dobijo, imaš najprej zagovor na komisiji. V najslabšem primeru se moraš vrniti na delo in vrniti denar, ki ti ga je dal ZZZS.

Želim ti umirjeno in neproblematično nosečnost!!!!!!!!

Srečno!
Dejča

ZZZS ima že nekaj časa zaposlenega svojega sodelavca za preverjanje bolniških. G7 nima poblastil! Jih pa najemajo delodajalci, a je to protipravno.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Sori Dejča kar ti bom napisala, a poznam kar nekaj mamic, ki so ostale na bolniški ker se jim ni dalo v službo (so tako same potrdile, jih nisem sama to na nos pripopala) in potem si jih videl povsod. Na plesnih tečajih, dvatisočakih, na izletih, po trgovinah. In zaradi takih so potem tiste ki imajo upravičeno bolniško (zaradi bolezni ali nemogočih razmer v službi) na slabšem. Pa se jih kontrolira in maltretira.

Dokler je vse ok z mano bom hodila v službo, čeprav mi je zadnje čase grozno slabo, pa bom mogoče ostala teden doma, ker bo potem prej minilo (vsaj prvič je). A bila bom doma. In ko sem prvič ostala zadnji mesec doma, zaradi bolečin in tiščanja v trebuhu, sem bila skoz doma. Mogoče sem šla okoli hiše na sprehod ali pa do trgovine in nazaj (običajno po sladoled). A bila sem doma. Pač preverjajo in meni se zdi prav tako.

Živim v okolju kjer je dosti bolnišk, ker pač je treba kaj narest na polju pa se vedno zgražam nad njimi in ko so meni napisali naj bom doma sem bila. In prav je tako.

No, ja, samo tole z dvatisočaki v bolniški je pa zagotovo pretiravanje.

Saj sem vedno doma, hvala ti Dejča za lepe želje, katere ti vračam. Ampak v času dopusta, ki ga bo imel partner in glede tega, da je treba kar nekaj pripraviti za dojenčka, moški pa so bolj leve roke, bo treba iti tudi kam pogledat. Zato bom takrat, seveda, če se bo stinjal delodajalec prekinila bolniško in vzela dopust, da se ne bom za vsak dan sproti sekirala.

Verjamem, da jih je veliko na bolniški, ampak danes zanositi in donositi zdravega otročka je kar redkost. Katero koli vprašaš ima neke probleme ali pa jih je imela. To pa tudi ni fino, kajne???

Predpisano imam mirovanje z dovoljenimi izhodi za pregled k zdravniku in na predpisane terapije. Pa ne vem, kaj naj si razlagam pod predpisane terappije?!

Vsekakor želim vam lepo nosečnost in čim manj kontrole.

Prijazen pozdrav

Mojca

p.s.
Se mi pa zdi to preverjanje vsako uro, vsak dan, kot da bi bile v zaporu, kjer nam še dihati ne pustijo. Kot da na prostosti služim neko kazen in me preverjajo, če sem res tam, kjer moram biti :-))))
Zavedam se svojih obveznosti, samo se mi zdi, da naša država prav nič ne spodbuja nataliteto, žalostno ampak še kako resnično

LP
Mojca

Terapija je če te g napoti na depresijo (al kako se reče, če imaš zatečene noge pa te v eno komoro dajo… tko sem slišala) al pa če bi imela kakšno fizioterapijo.

Sicer pa to rešiš tako, da greš po pregledu pri g še mal v šoping pa mal okol. Če te bodo preverjali pa pač imaš tisti dan itak napisano v mat. knjižici da si bila pri g.

Jaz sem parkrat ko je bilo res treba it šla tako, da je bil en doma, pa če bi bila kontrola bi letela k os zdr, pa imela potrdilo da sem bila tam. Bi se že kaj zmisnla. Sam to ne moreš tko vsak dan. Če je nuja pa pač.

Kontrolo lahko dobiš kadarkoli in po mojem mnenju ni to nič narobe.

Zadeva je zelo enostavna:
1. Ali si v službi ter v prostem času hodiš na izlete, plezaš na tisočake, nakupuješ, dopustuješ itd.
2. Ali pa si zaradi zdravstvenih težav na bolniški. ker bi delo, ki ga opravljaš v službi (in zato dobiš vsak mesec od delodajalca tuid plačilo) škodovalo tvojemu oz. razvoju in zdravju tvojega otroka. V tem primeu dobivaš nadomestilo plače od ZZZV, torej iz vreče denarja, ki se polni s prispevki tistih zapolsenih, ki delamo.
Zato se lahko upravičeno pričakuje, da bolniško odsotnost ne izkoriščaš in si lepo doma in počivaš.

Vsekakor pa bolniška ni ustrezen intrument za reševanje medosebnih odnosov na delovnem mestu!

lp
ija

Draga ija-1
Vreča ZZZS se polni tudi z našim denarjem, torej tistih, ki smo na bolniški in po tvoje ne delamo. Vsekakor pa nam obračunajo davke in prispevke, kajne????

Jaz se svoje odgovornosti prav dobro zavedam, kajti pomembno mi je roditi tega otroka in ne kdaj in koliko me bodo kontrolirali. Ampak to je nekako tako. Na cesti bodo ustavili policaji tistega, ki je samo enkrat prehitro vozil. Tisti, ki vedno divjajo in ogrožajo druge, tistih ne ustavijo nikoli.

Kor prvo pa nisem na bolniški zato, da bi reševala neke odnose v službi. Hvala bogu imamo dobre odnose, ti pa najbrž ne veš, kako hudo je, ko otroka težko donosiš ali pa ga sploh ne!!!!!

LP

Draga Mojca,

Kot kaže sem ti stopila na žulj.

Pa pojdimo po vrsti.

Ko si na bolniški več kot 30 dni ti plače oz. nadomestilo ne plačuje delodajalec pač pa v celoti bremeniš ZZZS, ki se polni s prispevki zaposlenih.
To nadomestilo pa žal ni od boga dana pravica. Ko si na bolniški te “vzdržujejo” vsi “delujoči” zaposleni, ki prispevajo v zdravstveno blagajno od svojih bruto plač, dodatno pa še njihovi delodajalci od bruto-bruto zneska.

Da policajo vedno ujamejo “skoraj nedolžne” je že dodobra oguljena fraza.

Moje mnenje, da bolniška oz. ne sme biti sredstvo za bežanje iz službe zaradi slabih odnosov, šikaniranj itd. pa ni komentar na tvoj post pač pa nekaterih drugih forumovk.

In za konec.
Tako kot jaz ne ugotavljam, ali si upravičeno na bolniški, ali pa s enostavno hipohonder, ker o tem nimam pravice soditi, je popolnoma neprimerno tvoje sklepanje kaj vem ali ne vem o donositvi.

lp
ija

ps
pa brez petkratnih klicajev in vprašajev!

Draga Ija-1,

se strinjam s teboj, razen v eni točki – šikaniranje in reševanje težav.

Ne vem, kje delaš in kaj, ampak verjetno v varni državni službici ali pa v zelo “luštnem” kolektivu. Ker očitno nimaš izkušenj s takšnimi odnosi, zelo težko sodiš o tem.

Ali veš, kako težko je iskati službo, ko ti je hudo, ko ti nekdo tako potepta samozavest, da namesto telefona dvigneš spenjač za papir? Kako popolnoma ponižan človek išče novo službo? Premalo, veliko premalo se govori o tem. Poznam veliko ljudi, ki so to dali skozi…tudi meni se je to zgodilo. Dobila sem rano na želodcu, ko nisem mogla več, ker sem bruhala preden sem šla v službo, ker sem shujšala za 15 kg, me je zdravnica dala v bolniško za dva tedna. Vse čas šikaniranja sem iskala drugo službo, pisala prošnje, pa ni bilo nič. Nisem bila več ista, pozitivna oseba, nasmejana, ampak samo senca človeka, kaj človeka, prestrašeno bitje brez kančka samozavesti. Pozanimala sem se pri odvetniku, ampak pravic ni. Ostala bi brez službe in smešno nizko odpravnino, zato se nisem odločila za to pot. Nato sem prosila direktorja za premestitev v drug oddelek, kjer je ena od delavk odhajala. Bilo me je tako strah prositi, da sem šele popoldne doma ugotovila, da sem bila v službi z narobe obrnjenim puloverjem in ko je rekel, da lahko grem, so se mi vsule solze. Bila sem srečna! Prvič, po enem letu in pol mučenja. Srečna sem, da se je tako izteklo. Okrog mene so zdaj ljudje, s katerimi se razumem in me imajo radi, ker sem pridna, natančna in ne delam težav in jaz imam rada njih in sem vsak dan znova hvaležna, da se mi je pokazala takšna rešitev in da je služba nekaj čisto drugega kot prej.

Ko sem sama brskala po internetu, sem odkrila, da se v tujini resno lotevajo tega problema in da je samo še vprašanje časa, kdaj bo zadeva urejena tudi v EU in tudi v Sloveniji. Glede na mojo, prijateljičino izkušnjo ti povem, da nimaš pojma, kaj pomeni beg v bolniško zaradi šikaniranja.

Saj vem, da me ne boš razumela in tudi nočem te prepričevat. Vem pa, da je delovna doba vsake izmed nas dolga in da se nikoli ne ve, na kaj vse bomo naletele, da pridemo do upokojitve.

Upam, da se boš še naprej imela OK pa da se še kaj beremo na tem forumu, a ne. Lepo nočko,

Dejča

Khm, Dejča. Nisem zasledila, da bi katera na tem forumu plezala. Najbrž bi je bila zelo vesela, ker to rada počnem in še vedno počnem.
Glede bolniške in plezanja, ne verjamem. Če pa to katera počne, mi prosim pošlji link do te teme. Me oreng firbec matra.
Sama ne morem pomagat, če so nekatere na bolniški. Verjamem, da je to najbolje za njih. Še sama bi naj bi bila, pa sem to možnost zavrnila, ker zaradi pošitega trebuha in EMŠ-a res ne mislim čepet doma in čakat kdaj me bo kdo kontroliral.
In pobožno trkam na les, da mi tega ne bo treba. Se nikoli ne ve.

Vse, ki morate biti na bolniški, držim pesti, da bo z vami in pikicami vse OK,

Pia

mogoče je Dejča mislila tole:

pa še nekaj takih cvetk je bilo.

Hvala Lia. Ne vem sicer zakaj sem pristala v štosu o bolniški? Ma, škoda časa za vse skupaj.
Hvala vseeno…

Pia

Draga Ija-1

kot kaže sem tudi jaz tebi stopila na žulj

lp

New Report

Close