preverjam….
Spoštovana g. Ahčin,
Ker sem prvič mamica, sem z našim malim sončkom še malo loviva…..
Sine je star osem mesecev in že prav veselo je po žlički (dojim ga še dvakrat na dan). Vem, da mu mleka še ne smem dati, zelo rad pa ima jogurt, skuto… Zanima pa me, ali mu tudi npr. mlečni gres, mlečni riž, čokolino, frutolino lahko pripravim na polnomastnem mleku ali moram uporabiti mleko v prahu (to delam sedaj, a je zelo “občutljiv” na to, katero vrsto mleka vzamem => npr. Milupo, ki jo kupim v Millerju ima rad, medtem, ko Milupo ki se dobi v drugih trgovinah ne mara => zanimivo je, da je tudi po fizičnem stanju različna: kupljena v Mullerju je v granulah, drugje pa v prahu; kupujem pa isto številko)
Ker se bom konec januarja morala vrniti v službo, takrat pa običajno razsaja največ virusov sem razmišljala, da bi našega malčka cepili proti gripi – kakšna je najnižja starostna meja za cepljenje proti gripi?
LEp pozdrav
MAja
Pozdravljena!
Predvidevam, da z mlekom v prahu želite povedati, da uporabljate adaptirano mleko. Milupa trži ta mleka pod imeni Aptamil, Milumil, Comformil. Pri nas ima proizvodnjo te znamke Kolinska. Mogoče se zato razlikuje po izgledu.
Za pripravo zdroba, riža se uporablja mleko in voda. Nekako v razmerju pol, pol. Je pa v tem primeru uporabljeno sveže polnomastno mleko. Še kasneje se lahko uporablja isti način, saj otrok in odrasel potrebo po kalciju bolje pokrije s skuto.
Rada bi opozorila, da čokolino priporočamo po prvem letu starosti. Že tako se rado zgodi, da so otroci preveč energetsko hranjeni in kmalu razvijejo kar neko odvisnost od čokolade.
Adaptirana mleka niso namenjena za kuhanje. Priprava obroka je tako na osnovi vode, v kateri kuhamo zdrob ali riž in nato dodamo adaptirano mleko. Postopek nam proizvajalci olajšajo z že pripravljenimi kašicami. Pozorni smo na navodilo priprave ali se doda voda ali mleko.
Ker je pred nami obdobje, ki je najprimernejše za cepljenje, Vam priporočam, da se obrnete direktno na Zavod za zdravstveno varstvo, 01 5863900, http://www.zzv-lj.si in pridobite želeno informacijo.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.