Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca preventivni pregled

preventivni pregled

Spoštovana!

Prejšnji teden sem se odločila, da opravim preventivni pregled pri AMSAT-u. Pregled je povsem neboleč, priključijo ti elektrode in te slikajo preko računalnika. Telo na računalniku se nato obarva z različnimi barvami in po tem ocenjujejo odstopanja od normale. Vedno sem si mislila, da bo kakšne spremembe pokazalo na mojih nogah, predvsem žile, a rezultat je bil povsem drugačen. 1000% odstopanja so se pokazala v levem ušesu, v levem očesu in v ščitnici. Svetovalka me je opozorila in predlagala pregled ščitnice in da naj bom pozorna na morebitne težave v ušesih ali v očesu. Po eni strani se mi zdi nepotrebno, da bi zdaj hodila k splošnemu zdravniku in mu težila s pregledi, po drugi strani pa si mislim, da mogoče ne bi bilo slabo. Zdaj pa sprašujem vas za mnenje če slučajno poznate ta AMSAT in kaj predlagate vi. Zahvaljujem se vam za odgovor. Stara sem 35 let.

Metka

Med množico reklamnih obvestil, ki se znajdejo v poštnem nabiralniku, sem pred časom tudi sama opazila obvestilo o AMSAT diagnostiki. Za posameznika, ki se z boleznimi ne srečuje vsak dan, se zdi metoda privlačna, saj z enim pristopom diagnosticira probleme na področju kardiologije (bolezni srca), urologije (bolezni sečil), pulmologije (bolezni dihal), gastroenterologije (biolezni prebavil), endokrinologije (bolezni hormonskega sistema), ginekologije (bolezni rodil), ortopedije (bolezni sklepov, mišic in veziva), traumatologije (poškodbe) in stomatologije (bolezni zob in ustne votline). Izvajalci navajajo, da je koristna za odkrivanje bolezenskih stanj tako pri otrocih kot pri odraslih. Pomagala naj bi tudi pri premagovanju stresa in pri opuščanju kajenja (povzetek z oglasa z interneta). Človek nehote pomisli, da ima nekdo na voljo čudežno paličico, saj lahko obvladuje stanja, za katera mora drug strokovnjak po srednji šoli študirati še 10 do 12 let.
Če pustimo primerjavo z ostalimi poklici, ki so odgovorni za zdravljenje, in skušamo neobremenjeno preveriti metodo, ugotovimo, da je o njej na voljo malo objav. Ponudniki trdijo, da gre za računalniški program za natančno in hitro diagnosticiranje in preverjanje učinkovitosti zdravljenja. Trdijo, da je AMSAT edinstven računalniški kompleks, ki omogoča takojšnjo diagnostiko funkcionalnega stanja ter različnih fizioloških in patoloških sprememb. Avtomatizirani diagnostični sistem ali AMSAT so oblikovali ruski znanstveniki. Pri preverjanju strokovnosti metode je v ospredju pomanjkanje primerjav diagnostike posameznih bolezenskih stanj ob uporabi metode AMSAT ter brez nje. Ker so takšne primerjave temelj priporočil, ki jih dajemo ljudem, se medicinska stroka te metode ne poslužuje.
Pri pripravi odgovora na vaše pismo sem želela izvedeti tudi stališča pacientov, s katerimi se vsakodnevno srečujem. Povedali so, da so sledili svojim velikim pričakovanjem, ki so se rodila ob prebiranju reklamnega oglasa. Eden izmed pacientov, ki so mu operativno odstranili ledvico, je bil začuden, ker je bila le ta ponovno prisotna na obarvani programski sliki.

Lepo vas pozdravljam.

Danica

New Report

Close