Najdi forum

preventiva Singular

Pozdravljeni?
Zanima me, kakšne izkušnje imajo vaši otroci pri zaščitni terapiji Singulair? Koliko časa je preteklo, da so se pokazala prva izboljšanja?
Ali vam je zdravila predpisal vaš pediater ali pulmolog?
Vsem hvala za kakršne koli podatke!

Izkušnje so zelo pozitivne.Poleg Singulaira imamo še Flexotide in zadnji dve leti smo brez težav.(piskanje,astmatični napad,kašelj)Mislim pa da se pravi učinek pokaže po približno dveh mesecih jemanja.

Še to :zdravila je predpisal pulmolog in to po testih in pregledu.Ne vem za kaj gre pri vas,toda singulair je v primeru astme samo polovična zaćčita,potreben je še flexotide ali kakšno drugo ustrezno zdravilo.glede na stanje pljuč,tudi določijo dnevno dozo zdravil.

Tudi naš otrok ima težave z dihanjem. Vedno je bilo slišno piskanje, kašelj zelo izrazit, vendar napadov ni imel. Ko je začel hoditi v vrtec je bil skoraj vsake 14 dni doma. Po pol leta jemanja Ventolina, se je pediatrinja odločila, da nam da Singulair. Jemali smo ga dva meseca redno in lahko rečem, da je sedaj boljše, vendar pa ni dobro. Ko se nam zdi da bolj težko diha, nekajkrat vzamemo ventolin in stanje se izboljša. Ne vem kaj bo to zimo, prejšnjo zimo smo bili veliko doma…

Tudi pri nas je bilo tako.Dve leti smo piskali,kašljali,jemali ventolin.Nazadnje smo dobili bronhitis,nato celo pljučnico.V šoli je manjkala skoraj dva meseca v enem šolskem letu.Vsej tej agoniji je sledil astmatični napad.Do sedaj samo enkrat in ne privoščim nikomur pogleda na otroka,ki še čez dve stopnici ne more,ker ga duši.Potem smo le dobili napotnico za testiranje za alergijo.Ugotovili so alergijo na mačjo dlako in pršico,tako dolga izpostavljenost alergenom je sprožila piskanje.kašelj,zapolnitev pluč s sluzjo in napad.Diagnoza astma.Če bi šla prej na pregled in vedela za alergijo,bi prej dobila zdravila in do napada ne bi prišlo.Sedaj jemlje zdravila in težav ni več.Dozo zdravil nam na pol leta zmanjšujejo in upam da bo nekoč brez njih.
Če se kašelj in piskanje ponavlja prosite pediatra za napotnico za test na alergije in astmo.Vzelo vam bo samo eno dopoldne in vam najverjetneje rešilo precej težav.Singulair pa je polovićna zaščita.

Moja hči jemlje Singulair že 3 leta (od prvega napada astme, ko sva bili v bolnici 10 dni) poleg pa je jemala še Dihalar (2×1 tbl) in pa seveda Zyrtec (1x 1/2tbl). V teh letih je imela le še en napad astme, zato ji ni potrebno nadaljevati s Dihalarjem ostalo terapijo pa še naprej; Po mnenju Pulmologa je singulair zadostna zaščita. Otroci astmatiki pa naj se čimveč ukvarjajo s športom..

Od prejšnjega pregleda pri Pulmologu pa tudi sama jemljem Singulair in nič več pršilnikov – v tem tednu še nisem vzela Beroduala, prej vsaj 2x na dan!

Moja hci je imela 3 krat bronhiolitis v roku pol leta (stara 1,5 let). Nato je dobila singulair kot zascito. Jemala ga je eno leto in v tem casu se ji bolezen ni ponovila, zato so ji ga ukinili. Od takrat se ji bronhiolitis ni vec ponovil, sedaj je stara ze 3 leta in mislim, da je tudi prerasla..

Tudi mi smo ga dobili. Sin star 2,5 leti 3 x bronhitis. Zdravljenje z Beredualom. Sedaj nam je predpisal Singulair. Ne morem se odločit da bi mu ga dala, ker nisva bila pri pulmologu.

Nekaj sem brskala za kašljem, pa sem našla tole stran( sicer v angl), kjer pišejo o groznih stranskih učinkih singulairja. imate tudi vi podobne izkušnje?

Pred 4 leti sem dobila Singulair v kombinaciji še z enimi tabletami. Katastrofa. Bolezen se je res pomirila, ampak jaz nisem bila več normalna. Zbujala sem se v kričanju, joku, panična.Včasih sedeča na postelji, včasih ob postelji.Imela sem res katastrofalne nočne more. (skos me je nekdo preganjal…ljudje, medvedi, itd.) Posledično sem bila tudi čez dan vsa “zblojena”. Sprva mi ni bilo jasno kaj se dogaja, potem pa sem malce podrobno prebrala listke pri tabletah, kjer je bilo napisano kot možni stranski učinki tudi nočne more.
Ob naslednjem pregledu po 3 tednih sem zdravniku to tudi povedala in nisem nadaljevala zdravljenja s tabletami in začela spet normalno živeti in spati.

Take so moje izkušnje.

Mene pa je po singularu zelo bolela glava in sem ga morala prekiniti jemati.

Moj 7 let star sin je alergik (mleko, jajca, lešniki, breza, leska, jelša, bezeg, mačja dlaka, travni pelodi). Lani, ko se je začelo kazati rahlo piskanje v pljučih (predvsem ponoči), mu je osebna zdravnica (na šolskem) predpisala Singulair z besedami, da mora pomagati v 5 dneh, če ne se naj vrneva. Verjamete ali ne, po 5 dneh je bil mir. Težave pa sem imela le jaz, ker so to DOBRE tabletke in bi on še več!!!

2xmami,
ali nam lahko posreduješ to ang. stran o Singularju?

Vem, da je že stara objava a vseeno poskusim. Tudi moj sin je začel jemati SingulAir in tudi jaz sem našla te angleške strani: https://www.facebook.com/groups/40378158644/?ref=share .

Ali so se pri katerem otroku pojavili taki učinki?

Pozdravljeni ,

Ali je kdo imel po Singulair nori napad kaslja ..mene namrec od kaslanja ze tako bolijo pljuca da niti vdihnit ne morem. Prav tako je piskanje se huje . Je imel kdo podobne tezave ? Ali singulair pomirja ali vpodbuja izkasljevanje?

New Report

Close