Najdi forum

preveč želodčne kisline

Dragi Franjo,

Kot sem omenila v prejsnem mailu delajte to dieto 30 dni. Glede sadja in vse ostale hrane boste morali sami ugotoviti katero vam “pase” in katero ne.

Mozno je, da H Pylori se vedno gomazi po vasem sistemu. Recite zdravniku naj ponovi test. Kaksen test je bil opravljen prvic? Ce je bil samo urea breath test, sedaj poprosite se za test blata.

Lep pozdrav!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Spoštovana,

Hvala še enkrat za informacijo, prism vas še za mnenje ali je test blata enakovreden dihalnemu testu?
Lep pozdrav in vse dobro vam želim

Antigen test blata je pregled prisotnosti snovi v blatu, ki sprožijo imunski sistem za boj proti okužbi s H. pylori (H. pyloriantigens). Ponavadi se opravi kot podpora diagnoze oz. da ugotovimo, ali je bilo zdravljenje uspešno.

Vse dobro!

Mag. Jadranka Perl --- "Be still like a mountain and flow like a great river." - Lao Tzu

Spoštovana,
Ponovno se oglašam, po dobljenih izvidih dihalnega testa, ki je bil pozitiven, torej prisotnost HP. Sedaj ponovno uživam antibiotike, Tavanic, Efloran in Nolpaza zaviralec protonske črpalke. Zanima me, ali je ob zdravljenju omenjene bakterije, oz. kroničnega gastritisa, ki je bil ugotovljen pri prvi endoskopski preiskavi normalno tudi hujšanje. Od decembra lani sem namreč shujšal za pribl. 10kg. Res je da se skoraj nikoli ne najem toliko kot imam apetita, ampak? Koliko časa lahko traja takšno zdravljenje? Ali so opcija zdravljenja samo tablete, ali tudi kaj drugega? Prej namreč nikoli nisem imel problemov z bolečinami v želodcu, sedaj je pa to redno prisotno.

Zahvaljujem se za odgovor in vse dobro vam želim!

Dragi Franjo,

zal so antibiotiki edin zagotov nacin, da se unici bakterijo. Pa se ti vcasih odpovedo. Predlagam, da si nabavite kefirjevje glivice in si pripravite domac kefir, katerega uzivajte vsakic, ko vzamete antibiotike. V kefir vmesajte zlicko olivnega olja, ki naj bo hladno in prvo presanje.

V bodoce poskrbite, da je ne boste dobili. Ucili so nas, da se prenasa s poljubi, slabo higijeno in tako pride tudi v vodo in hrano.

Povsem normalno je, da ste shujsali, saj ne jeste kot ste prej in verjetno tudi apetiti ni tako dober kot je bil.

Vse dobro!

Pozdravljeni.
Pred dvema mesecema sem prenehal kaditi. Dnevno sem pokuril tudi do 2 škatlici. V prvih dveh tednih sem se zredil za 5kg. Ko sem prenehal sem imel nekje 70kg sedaj jih imam 80kg. Od vsega začetka pa mi vsebolj nagaja kislina! Prej kot kadilec in kava tudi ni smela manjkati sem imel težave zelo redko, le ob stresih ipd. , po prenehanju s kajenjem pa imam sedaj že kar dnevno težave s kislino. No služba (manager) potegne tudi stres ipd. za sabo. Sedaj spijem nekje dve kavi dnevno ( prej tudi 5-8), jem 3 obroke. (Prej 1-2 obroka).
Prosim za nasvet.
Hvala.

Novih navad, ki ste jih začeli uvajat, se vsekakor držite naprej. Manj kave, redna zmerna prehrana in nič kajenja bodo dolgoročno zagotovo koristili vašemu zdravju in uravnavanju telesne teže. Zaradi prenehanja kajenja imate lahko številne neprijetne simptome, med katerimi so tudi ti, ki se jih našteli.
Tradicionalna kitajska medicina vam lahko ta prehod v veliki meri olajša. Z akupunkturo se uspešno urejajo težave z želodčno kislino in pretiranim nabiranjem kilogramov ter uravnava želja po kajenju in morebitni drugi simptomi, ki jih imate zaradi odtegnitve tobaka. Na pregledu ob prvem srečanju se določi individualen pristop, ki bo najbolj učinkovit za specifično vaše težave.

*** Zdravniki tradicionalne kitajske medicine http://www.kitajskamedicina.si/ MB 040 417 463 CE 040 720 189 LJ 040 837 853 KP 040 206 744

Hvala. Poznate kak dober naslov v MB za to?
Hvala.

Pozdravljeni,
odličen zdravnik tradicionalne kitajske medicine v Mariboru je dr. Qu Dingzhu na Zeleni ulici 17. Njihova telefonska številka je navedena spodaj (MB). Najbolje je, da jih pokličete in se naročite na pregled.

Hvala in lep pozdrav,
Yao Junhao, dr. kit. med.

*** Zdravniki tradicionalne kitajske medicine http://www.kitajskamedicina.si/ MB 040 417 463 CE 040 720 189 LJ 040 837 853 KP 040 206 744

Spoštovani,
v mesecu marcu so se mi pričele težave po določeni jedi najbolj začinjeni sem bruhala, ker so se težave še dogajale, sem šla k zdravniku in začela jemati tablete Nolpaza 1×1 na dan. Ker po enem mesecu ni bilo bolje, sem šla na gastroskopijo, kjer so mi ugotovili prisotnost bakterije Helikobakter. Dobila sem antibiotike. Bila sem na dihalnem testu, kjer so mi ugotovili, da bakterija ni prisotna več. Vendar me muči to, da so težave kljub temu ostale, siljenje na bruhanje, grozno spahovanje. Na dihalnem testu so mi predpisali tablete Nexium 1 x 1 na dan, zdaj jih jemljem drugi dan in jih bom morala še en mesec.
Sprašujem kako je mogoče, da kljub temu da sem odpravila bakterijo, da imam še vedno enake težave kot pred bakterijo, naj pojasnim, da je kakšen teden dobro, potem me pa spet kakšna dva dni matra ali tri, potem je pa spet dobro. Zakaj so še vedno težave, čeprav sem bakterijo odpravila, tako kaže dihalni test, sem že posumila, da mogoče dihalni test ni zanesljiv, čeprav mi je zdravnik zagotovil da je 97 % zanesljiv. Prosim za vaš cenjeni odgovor.
Hvala in lep pozdrav.
Anita

Spoštovana Anitkica

Dr. Tkm Han Zaoxiang pravi, da okužbo z bakterijo Helicobacter pylori pogostokrat spremlja tudi kronično vnetje želodčne sluznice. Čeprav po terapiji z antibiotiki te bakterije ni več toliko, je vnetje sluznice še ostalo in bi lahko bilo vzrok za vaše težave. Lahko še ponovite dihalni test, zgleda da je rezultat tega testa povezan tudi z količino te bakterije.
Sicer pa pazite na nekaj podrobnosti, tako kot pri zdravljenju drugih želodčnih težav, kot na primer: uživanje hrane naj poteka po ustaljenem redu oziroma ritmu, vedno ob isti uri, ne najejte se preveč, niti ne bodite predolgo časa lačna, hrana ne sme biti niti prevroča niti premrzla, sploh pa ne pretrda, raje bolj mehka. Ne uživajte (preveč) začinjene hrane.

Lep pozdrav

Pozdravljeni,

mene pa zanima, kako se naj znebim nočne težave s preveč kisline. Večkrat se mi zgodi, da ko sladko zaspim, mi vrže kislino v sapnik. Začne me dušiti in dokler se ne izkašljam in sprostim dihalne poti je zelo hudo, ker imam občutek, da ne bom mogla zadihati in se bom zadušila. Stara sem 49 let. S to težavo sem se soočila že v otroštvu. Vmes je bilo obdobje, ko ni bilo težav, sedaj pa so težave moja stalnica. Če se mi zgodi, da pozno jem, potem pred spanjem popijem kozarec vode pomešan s sodo bikarbono, vendar sem že tudi v tem primeru imela napad kisline v sapnik. Ali bo ta težava sploh kdaj minila in bom lahko šla brezskrbno spat. Hvala.

Pozdravljeni,

vašo težavo bi bilo verjetno mogoče rešiti z akupunkturo in pazljivostjo pri prehrani, najbolje, da se odpravite na pregled k zdravniku TKM, ki vas bo pregledal, vam postavil diagnozo in svetoval o najboljšem načinu zdravljenja.

Če imate težave že od malega, gre najbrž za prirojen problem, kar pomeni, da bi bilo zdravljenje verjetno dolgotrajnejše. Svetujemo vam tudi, da skušate v prehrano vključiti čim več bazičnih živil, ki bodo pomagala pri nevtralizaciji kisline.

Lep pozdrav, dr. Liu ***** Zdravniki tradicionalne kitajske medicine http://www.kitajskamedicina.si/ MB 040 417 463 CE 040 720 189 LJ 040 837 853 KP 040 206 744

Izogibanje mastni hrani.
veliko sadja in zelenjave.
izogibanje kavi in čokoladi.
veliko sprehodov.
pred spanjem oz. ob težavah pol žličke do 1 žličke sode bikarbone raztopljene v 1-2 dcl vode.
tudi sicer pitje več tekočine in gibanje. (samo ne kokakol in podobnih umetnih pijač, stran s čipsom, smokiji itd.)

Meni pomagata dve žlici Etine rdeče pese z en do dvema požirkoma kisa le te. V manj kot petih minutah se mi zgaga umiri. Uživanje bazičnih živil mi je stanje le poslabšalo, prekislih pa ravno tako ni prineslo izboljšanja.
Pozdrav,
Miha

Miha Ogrin, med. Masseur FA SRK Medicinska masaža Ogrin Mobilni telefon: 031 669 875 Spletna stran: www.masaza-ogrin.si

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close