preveč želodčne kisline
Draga Vesnal!
Tudi vam bi najprej svetovala dieto s congee. Recept boste nasli na tej strani. Ce boste imeli tezave pri iskanju, se prosim oglasite.
Predlagam 6 dnevnih obrokov, ki naj bodo kolicinsko ustrzni. Predstavljajte si, da bi prezvecena kolicina hrane sla v vaso dlan – to je vasa idealna porcija. Jejte vsaki dve uri, izogibajte se mleku in mlecnim izdelkom, pekocim zacimbam ter surovi zelenjavi in sadju. Predlagam, da poizkusite kefir. Ceravno je kefir mlecni izdelek, pa je fermentacija tista, ki nekaterim bolnikom olajsa simptome podobnim vam.
Nujno je, da umirite um in emocije. Predlagam vam dihanje po metodi Tich Nhat Hanh, tudi ta metoda je opisana na tej strani. Ugotovite cesa vas je strah! Strah je namrec osnova vseh negativnih custev, ostalo so reakcija na strah. Kadar nas je strah smo lahko agrasivni, jezni, depresivni, bezimo in se zapiramo vase, anksiozni, v skrbeh… Nas organizem pac isce pot do ravnovesja, tudi na ta nacin.
Ko boste odkrili cesa vas je strah, se ne borite z njim. Zaznajte ga in se nasmehnite, tako kot ob efektu “Aha!”. Vsakokrat ko boste cutili napetost, se spet vprasajte: “Cesa me je strah, kaj me skrbi?”
Ne morem vam odgovoriti na vase vprasanje ali je vasa nadloga/bolezen ozdravljiva, ker nisem cudodelec – na zalost. Ce bi bili moja pacientka, bi vsekakor 100% vlozila svoje znanje in delo in tudi od vas pricakovala 100% sodelovanje. Samo tako so lahko uspehi dosezeni. V moji praksi sem imela nekaj primerov, podobnim vasim tezavam in rezultati so bili odlicni, seveda v dobrem sodelovanju. V vseh primerih uspesnega zdravljenja so morali pacienti zelo spremeniti nacin zivljenja, kar pa ni enostavno. Na zalost, je potrebna za vse na tem svetu garati, tudi in celo za zdravje, sreco in ljubezen. 🙂
Toliko vam lahko svetujem na daljavo. Po vsej verjetnosti bom prisla, v zacetku oktobra, nazav v Slovenijo za nekaj mesecev in bilo bi mi v veliko veselje, ce se boste osebno oglasili.
Kadaj in kje bom sprejemala paciente, bo objavljenu na tem forumu, zato sledite vsem objavam na TKM.
Vse dobro! 🙂
Spoštovani,
zahvaljujem se vam za hiter odgovor.
Včasih res mislim, da vse moje težave izvirajo iz ” straha pred boleznijo”. Vedno, ko imam kašne zdravstvene težave obiščem zdravnika, ki pa potrdi, da sem zdrava :). Mislim, da bo tako tudi zdaj po gastroskopiji. Verjetno imam panične napade, ki jih ne znam kontrolirati.
Ko boste v Sloveniji se bom z veseljem oglasila.
Lep večer vam želim!
Draga Vesnal!
Z veseljem vam pomagam oz. svetujem! Vedno sem vam na voljo! 🙂
5.10 pridem v Slovenijo in bom tu vse do 15.12. Telefonsko st. na katero se boste lahko narocili za pregled, vam bom poslala v naslednjih dneh.
Tudi vam vse dobro in lepo! 🙂
Živjo. Jaz pa imam diagnozo akutni gastritis in je vsak dan huje.Nikakor se ne morem znebiti krčevite in zelo hude bolečine v želodcu.Trenutno jemljem Nexium vendar mi ne pomaga.Prej sm jemal Ultop in Nalpazo ki tudi nista imela učinka.Kaj lahko naredim?
Dragi g. Simon!
Tezko vam pomagam drugace kot z nasvetom. Predvidevam, da ste spremenili prehrano, da se izogibate vseemu kar vam povzroca bolecine oz. se izogibate hrani, ki sprozi bolecine.
Predlagam, tri dni stroge diete s Congee. recept je objavljen tu v forumu. Ce boste imeli tezave s prevajanjem recepta mi prosim sporocite. Jejte Congee brez dodtkov, samo kuhan riz. Drzite se navodil kuhanja, ker je nacin kuhanja tisti dejavnik, ki ima zdravilne ucinke.
5.10. 2010 pridem v Slovenijo, kjer bom zacela s svojo prakso. Ce me zelite obiskati, prosim poklicite 059 091 070 in povejte, da se zelite narociti pri meni.
Vse dobro in veliko lepega!
Pozdravljeni!
Imam zelo podobne težave kot Vesnal. Star sem 21 let, moje težave pa so se začele že pri 18. letih, ko sem imel želodčno bakterijo (helicobacter pylori), vendar z jemanjem antibiotikov (ultopa, uracila, in še enega zdravila, katerga se imena trenutno ne spomnem). Opravil sem tudi gastroskopijo, kjer pa niso nič ugotovoili. Zdravnik je sicer povedal med samo gastroskopijo, da še ni videl primera s tako močnim odzivom po bruhanju.
Najhuje pa je, da se izgobima jedem ker mi po vsaki jedi postane slabo in sili na bruhanje.
Izogibam se mastni, začinjeni hrani, ne kadim, ne pijem. Težave me omejuejo tudi pri šprotu saj ob večjih naporih mi v grlu tako stiska da moram izbruhati vn. Zjutraj niti pod razo nemorem jesti, ker imam v požiralniku tak občutek da je ta zožan da še grižljaja nemorm pogoltniti. Opazil sem, da stres zelo pripomore k poslabšanju zadeve. Poskušal sem tudi s korenčkovim sokom, vendar bistvenih razlik ni.
Nvm kako je to mozno da me skoraj po vsakem obroku, zajame slabost in obcutek po bruhanju. Nemorem več normalno jesti, saj mi že podzavestno utripa da mi bo prišlo slabo, imam tudi zelo slab apetit. Včasih sem znal apetit povečati s treningom oz. fitnes vadbo, danes mi niti to več ne pomaga.
V 3. letih mi torej obisk pri zdravniku še ni pomagal (razen pri odpravi HP bakterije), svetovala mi je use kar sem našel po forumi (spanje z dvignjemim vzglavnikom, nic alkohola, nic mastnega, ).. Ponovno mi je predpisala ultop naj ga jemljem zjutraj ce zacutim slabost, vendar ze 1 samo kapsulo mi je vcsaih tezko spravit po grlu.
Velika neroda je to, ker študiram in je tudi tezko obroke imeti v rednem ciklu, mi razne restavracije s študentskimi boni nepridejo na misel.
Nvm s čim naj probam, ker se do sedaj ni nic izkazalo za uspesno.
Lp in hvala za kakršenkoli odgovor!
Dragi Mantis!
Tezko je zagotovo reci kaksna bi bila dx s stalisca TKM. Morala bi vas videti, da bi lahko priporocila zdravljenje in prehrano. Ocitno na prehrano pazite kolikor je v vasi moci in zivite dokaj zdravo.
Kako je s stresom? Kot student ste verjetno zelo obremenjeni, kajne? Svetujem vam, da se naucite pravilno reagirati na stres. Dihanje, meditacije, pozitivne misli, to bo zagotovo pripomoglo k vasemu zdravljenju. Mocno vam svetujem, da si poiscete dobrega zdravnika iz tradicionalne kitajske medicine – ki ima celovito znanje diagnosticiranja po tej metodi in zna predpisati tudi kitajska zelisca. Zahodna zelisca bi alternativno tudi prisla v postev, vendar so kitajska (zaradi nacina priprave) veliko bolj mocna in ucinkovitejsa.
Edini tak zdravnik, ki ga poznam v SLO in je vrhunski strokovnjak na tem podrocju je dr. Papuga, ki dela v Ljubljani. Vem, da je izjemno zaseden in ne vem ce se sprejema nove paciente. Splaca se ga povprasati in kontaktirati.
Ce vas on ne more sprejeti, poklicite Zdravilni center Medin in povprasajte za ga. Lino Lo Faro. Morda bi se lahko narocili pri njej. Tudi ona je strokovnjak za TKM, specializirana iz prehrane.
Zal mi je, da vam ne morem bolj konkretno svetovati.
Vse dobro!
ZDRAVO
Mene želodec vedno matra, ko pojem malo več sladkega ( samo pri sladki hrani včasih tudi pri kakih sadnjih sokovih). Pa ne da me boli samo neprijeten občutek v želodcu in neprijeten okus v grlu oz. v ustih
Pa me zanima če obstaja kakšna rešitev za to ?
Hvala za odgovor
Dragi Samy!
Seveda obstaja resitev! Hitra in preprosta! Izogibajte se prevec sladkarijam in sadnim sokovom. 🙂
Vse dobro!
Pozdravljeni,
Pred kratkim sem imela probleme z želodčno kislino, za kar mi je zdravnica za dva meseca predpisala Ultop. Sedaj sem prenehala z jemanjem, stanje je boljše, vendar občasno še čutim bolečino, zato se ves čas tudi držim diete. Zanima pa me kako je z intenzivnim športom in želodcem. Namreč iščem način kako se izogniti stresu, vendar me skrbi, da bi si s tem nakopala še več težav z želodcem.
Najlepša hvala za odgovor.
Več let sem imel težave z želodčno kislino – lažje bolečine. Potem sem začel jemati Ultop – toda, po prenehanju, je nastopila huda reakcija: celonočno bruhanje in driska-imel sem občutek, kot da bom izbruhal želodec…. Po tej noči še nekaj dni nisem mogel normalno jesti. Od takrat sem spet nadaljeval z ultopom in še mnekim drugim zdravilom a vsakič ko sem ga prenehal jemati, se je ponovila zgodba z bruhanjem.
Potem sem zaradi strahu pred temi učinki nehal z jemanjem zaviralcev. Težave s prehranjevanjem so obvladljive, ni hujših bolečin, toda pojavlja se pekočina v grlu, nabiranje sluzi in težave z glasilkami – kot bi bile stalno vnete. Obstaja nevarnost, da se posledično zaradi vnetja, razdraženosti razvije rak?
Verjetno gre za težave z zapiralko, morda je pretrgana. Sedaj ne vem, ali naj spet poskusim z zaviralci-toda bojim se stranskih učinkov. Edino z rupurutom ali ranitalom ni bilo težav, a je tudi učinek slabši.
Jem pretežno zelenjavo, pogosto tudi solate, čeprav odsvetujejo. A direktnih učinkov po uživanju solate ne zaznam – običajno dodam olivno olje, ingver in janež.,
Pozdravljeni!
V TKM bi temu rekli prevec ognja in obrnjena pot qi-ja.
Predlagam vas, da poklicete ZC Medin. Tam imajo zdravilko TKM, ki je specializirala prehrano in trenutno ne vidim nikogar drugega, ki bi vam lahko bolj konktretno pomagal kot ga. Lina. Poklicine ZC Medin, omenite moje ime in lepo bodo poskrbeli za vas.
Vse dobro!
Aprila 2011 so mi na službenem pregledu odkrili Atrijsko fibrilacijo (AF). Za bolezen nisem vedel zelo dobro sem se počutil v tem času. Pri krvni preiskavi nisem imel nobene prekoračitve. Sprožen je bil alarm in sem isti dan moral na Urgenco kjer so mi predpisali tablete Lanitop za znižanje števila srčnega utripa in Aspirin 100 proti nastajanju krvnih strdkov. To seje zgodilo 3 dni preden bi mogel odpotovati z letalom na Nizozemsko. Zaradi nevarnosti nastajanja krvnih strdkov v srcu so mi na urgenci in moja zdravnica odsvetovali potovanje. Ker je potovanje bilo načrtovano pol leta prej sem se še posvetoval z enim zdravnikom, ki sem ga poznal in sem ga osebno vpraša: kaj bi on naredil s takimi izvidi kot jih imam jaz. Preveril mi je srčni pulz, pregledal izvide, zamajal z glavo se nasmejal in mi pritrdil, da naj kar grem če me le ni strah. Sem odšel na Nizozemsko za 3 tedne. Medtem sem imel nekaj težav a sem še danes prepričan da so te težave bile psihološke narave (obroč okoli srca, gomazenje, ki se je širilo na levo stran prsi in levo nadlakt. Ko sem prišel nazaj so se te težave ponovile 1. nedeljo in so trajale cca 5-6 ur. Šel sem svoji zdravnici, ki me je poslala na urgenco, kjer so me pregledali in zaradi simptomov so me en dan imeli na opazovanju potem pa sem šel v bolnici (oddelek z ožilje). Bil sem 10 dni v bolnici, kjer so mi opravili koronografijo, slikanje pljuč in CT prsnega koša. Vsi izvidi so bili v redu tako da niso odkrili nobenega vzroka za atrijsko fibrilacijo. Nedavno sem imel še obremenitveni test, ki tudi ni nič pokazal razen izrazite fibrilacije med obremenitvijo. Pred 20-imi dnevi so mi uvedli Marevan za rečene krvi. Ko sem začel jemati sem imel faktor 0,9 sedaj pa imam 2,9. Naj bi me s tem tudi pripravljali na reset in ponovni zagon srca. Kardiologa imam šele novembra. Trenutno z zdravjem nimam težav, fibrilacije tako reči sploh ne čutim, fizično sem tudi v redu. Težko sem se sprijaznil z jemanjem Marevana in sva se z zdravnico, ki mi ga je uvedla tudi malo pregovarjala a sem se nekako s tem že sprijaznil in ga jemljem redno.
Zanima me če se je s problemom atrijske fibrilacije ukvarjala tradicionalna kitajska medicina (TKM) oziroma če je ta problem mogoče odpraviti s TKM. Po internetu sem brskal a žal nisem nikjer zasledil kaj takega.
Ali je mogoče AF zdraviti z naravnimi zdravili (zelišči) , mogoče tudi kri rečiti z zelišči po sistemu » za vsako bolezen rase rožica«.
Vsakega odgovora in nasveta bom vesel, zato vsem že vnaprej hvala.
Dragi BBBBB!
Najprej iskreno opravicilo, ker ste morali cakati na odgovor nekoliko dlje. Tudi sama sem bila na pocitnicah in potovanju.
V TKM AF ni bolezen, je simptom nekega neravnovesja v telesu. Kljub vsemu, predlagam, da ostanete v oskrbi kardiologa.
Na trzicu je mozno najti kar nekja kitajskih zelisc, ki preprecujejo koagulacijo, vendar ne vem, ce jih je mozno dobiti v EU, ker so, s 1.5.2011, ukinili prodajo in predpisovanje 95% kitajskih zelisc.
Predlagam vam, da obiscete dr. Papugo, ki je zdravnik in tudi eden najvecjih evropskih, ce ne svetovnih strokovnjakov v TKM. On dela po TKM principu in metodi, ter predpisuje slovenska zelisca. Morda vam bo on lahko pomagal. Je pa zelo, zelo, zelo zaposlen in je res tezko priti do njega. Vsekakor je vredno poizkusiti. 🙂
Se enkrat vam svetujem, da kljub temu, da se odlocite za holistiko, sledite navodilom kardiologa in ga redno obiskujete.
Vse dobro vam zelim.
pozdravljeni imam težave z želodčno kislino in glasilkami .
Vse skupaj se je začelo pred sedaj 8 mimi leti, ko sem še bil dober pevec nakar sem začel motirati so rekli. Šele pred enim letom “Zadeva je tašna” imate refluks želod kisline. in imate že precej poškodovane glasilke. ( prej sem bil pevec v pevskem zboru , zmogoel sem peti zelo visoko in zelo nizko, bil sem solist, vendar v času srednje šole sem to opustil) , ker čas to ni dopuščal, sedaj sem star 23 let, komaj govorim, občasno imam kar zelo cvileč glas. Peti niti ne poskušam. Zdravnica mi je naročila jemati 1 mesec ranital tabletke jemal sem redno, vendar nekega učinka po tem ni bilo. znova me je naročila na pregled dcembra. zbujam se z popolnma “suhimi ” usti in zelo pekočim grlom.
Prosim za nasvet
Lp
Spostovani!
Ali ste bili na pregledu pri laringologu? Ce niste, potem je cas, da vas pregleda tudi on!
Predvidevam, da vam je zdravnica napisala diagnozo: Laryngopharyngeal Reflux. Simptomi so: hripavost, gosta sluz ali veliko sluzi, kronicna iritacija grla, obcutek, da imate nekaj v grlu, kronicni kaselj, zgaga.
V TKM problemu pristopimo malce drugace. Vse zgoraj nasteto, vkljucno z diagnozo, so v TKM simptomi in ne bolezen. Kaj povzroca vase tezave ne morem reci, takole po mailu, vsekakor pa si preberite moj odgovor na sporocilo z naslovom: Gastritis pri dojencku.
Uporabite iste tocke, kot sem jih opisala v omenjenem sporocilu, le masaza tock naj bo primerna vasi tezi in obcutljivosti.
Iz svojega jedilnika izlocite vso mastno, prazeno, v olju cvrtu, sladko, papricirano, surovo hrano in alkohol!
Izogibajte se svezemu sadju in zelenjavi, vse poparite. Namesto hladne pijace/vode, pijte sobno temperaturo vode. Najdite zdrav nacin katerega boste uporabljali pri soocanju s stersom.
O prehrani sem ze izcrpno pisala na tem forumu, prosim poiscite sporocila in se predlaganega tudi drzite!
Vse dobro!
Pozdravljeni!
Pred pol leta sem začutil bolečine pod desnim rebernim lokom. Sodelujem z nekaj alternarivnimi zdravilci in začeli smo zdraviti jetra in žolčnik, saj jih je več dalo diagnozo, pokazala so se jim povečana jetra in žolčni kamni. S preprosto vajo, pri kateri se uležeš na hrbet na tla skrčiš noge in zatipaš jetra, sem začutila trda in povečana jetra.
Začela sem z žočno in jetrno dieto, fitnes sem omejila, začela delati vaje zvoki, oblaki in jemati prehrambene dodatke Herbalife (Tang Kuei-za umiritev bolečin ob menstruaciji, Shizandra in omega 3-za srce. To mi je priporočil osebni trener in po TKM sem začela masirati meridian jeter.
Pred kakšnimi dvemi meseci sem se neko noč prebudila od bolečin pod žličko. Začutila sem slabost, šla sem na wc, in poklicala fanta naj mi pomaga, saj se mi je začelo megliti, telo pa je bolečina začela izključevati. Naslednje česar se spomnim, je, da sem bila že čisto pobruhana, tudi blato je šlo iz mene. Fant pravi, da sem bila kakšne pol minute brez zavesti, zavijala sem z očmi in mu skoraj odgriznila prst, saj mi je poskušal razpreti usta, medtem ko sem bruhala. Spomnim se edino, da sem bruhala sama vase in da sem se dušila.
Še bolj sem začela paziti na hrano in še posebej omejila sladke stvari, ki jih imam preveč rada. Omejila sem se na med in temno čokolado.
Pred kakšnima dvema tednoma mi je alternativni terapevt izvajal čiščenje jeter, žolčnika, ledvic, mehurja, saj sem dobila vnetje mehurja, zato sem pazila da pijem tudi dosti tekočine, predvsem domači jabolčni sok z vodo. Opozoril me je na reakcije, da bodo močne. Terapijo sva izvajala tri dni vsak večer. Temu je četrti dan sledila slabost pod žličko, ki se je širila po celem trebuhu. Opazila sem da sem dobila tudi menstruacijo, tako da sta se ti dve bolečini združili v eno in telo mi je spet začelo izključevati v nezavest. Oče, ki je bioterapevt, mi je naredil terapijo toliko, da sem lahko vstala in šla v posteljo. Ponoči so me bolečine prebudile, zato mi je mama dala tableto Olfen 100. Tablet načeloma ne jem, vendar so bile bolečine tako hude, jaz pa sem morala ob 5h obvezno vstati, ker sem prva v službi in si ne morem privoščiti, da bi zvečer ob 11hcklicala, da me zjutraj ne bo. Takoj, ko so prišli ostali v službo,sem odšla k svoji osebni zdravnici, ki mi je dala napotnico za Petra Držaja. Tam so me takoj pregledali z ultrazvokom. Jetra in žolčnik rahlo otečena, vendar v mejah normale. ledvica, mehur, pankreas BP, rahlo zadebljeno tanko črevo, sicer v mejah normale. Na izbiro so mi dali ali prespim v bolnici ali pa doma in pridem na dodatne preiskave zjutraj. Izbrala sem prenočitev doma. Ob 22h me je spet začelo zelo boleti, zato sem odšla nazaj, kjer so me takoj hospitalizirali. Na oddelku sem prejemala infuzijo glukosaliničnih raztopin, spazmoanalgetično, tromboprofilaktično in antiulkusno terapijo. Po dveh dneh so mi naredili gastroskopijo in ugotovili kronični gastritis, HP pozitiven. Dobila sem kombinacijo zdravil Ultop, Fromilid in Hikoncil. Zaradi teh zdravil me oblivajo slabosti in izmenjavanje hlada in vročice, v ustih imam stalno okus po tabletih, zato sem, da bi zaščitila svoje zobe začela žvečiti Orbit.
Mi lahko še kaj svetujete v mojem primeru? Naj omenim, da kadim, vendar škatlo cigaret že zdaj pokadim v približno 4-5 dneh, zdaj pa sem kajenje še zmanjšala.
Najlepša hvala za odgovor.
Pozdravljeni!
Najprej boste morali takoj in povsem prenehati kaditi! To ni vec opcija, to je nuja!
Helicobacter pylori je potrebno pozdraviti, zato so predpisana zdravila nujna, vsaj antibiotik.
Predlagam, da greste do zdravilca, ki zdravi po TKM na tradicionalni nacin in ki lahko predpise kitajska zelisca, ne tista v obliki tablet, pac pa prava, posusena zelisca, ki jih boste doma kuhali in pili ali pa zmleta zelisca (v obliki prahu), ki ga zmesate z vroco vodo in pijete.
Formula, ki je predpisana na vase sx, in predvsem na vaso konstitucijo, bo ucinkovita, vse ostalo je metanje denarja skozi okno. Bodite pametni in izberite najboljse! Ne jemljite vsega povprek zato ker tako pise, ker se reklamira, ker vsi to jedo, ker je popularno in ker je “cool”!
Mislim, da sem ze kaksnih 10000x napisala, da TKM nima receptov! Da je jemanje kakrsnihkoli pripravkov kitajskih zelisc, brez posveta s TKM zdravilcem, lahko zelo nevarno in lahko povzroci nepopravljive posledice, tudi smrt, ce se ne jemlje kot je potrebno. Mnogo kitajskih zelisc, ki se sedaj prodajajo v SLO se v Materii Medici NE predpisuje za bolezni kot jih trzisce reklamira! Ljudje, to niso vitamini! In celo le-te je potrebno jemati po zdravi pameti in samo takrat, ko se pokaze, da nam kaksen od vitaminov manjka, ne pa vse povprek in za vsak slucaj!
Vzrok bolezni lezi globoko, vas gastritis ni bolezen, je simptom nekega neravnovesja globlje v telesu, ki ga lahko najde pravi TKM zdravilec, ki bo v obzir vzel tudi vaso konstitucijo: od kvalitete las, blata, nohtov, spanja, sanj, reakcije na stres…
Predlagam vam, da umaknete iz “jedilnika” vse dodatke, ki jih jeste, nadaljujte z antibiotiki, da si pozdravite HP, in vmes jejte pravilno. Diete za prevec kisline so napisane na tem forumu. Se posebej vam priporocam da za zajtrk in vecerjo jeste congee. Recept zanj je tudi na tem forumu.
Poiscite dobrega TKM zdravilca in ne igraje se sami s temi zadevami, ker TKM ni enostavna zadeva, ce bi bila, studij TKM ne bi trajal 9 semestrov po koncani univerzi, magisterij ne bi bil potreben, kajne?
Vse dobro!
Stara sem 60 let, z želodcem oz. kislino imam teževe, ki trajajo nekako 4 leta z vmesnimi boljšimi obdobji. Bila sem na gastroskopiji, odščipnili so mi nekaj vzorcev polipov, ki jih je zelo veliko, rezultat ok. Zdravnik mi je svetoval Rupurut. Zaradi hudo dražečega kašlja sem obiskala pulmologa, pljuča ok, dobila controloc, ne kašljam več. Vendar težave s kislino občasno, nekaj dni na mesec ne morem uravnavati z zdravili, pazim na prehrano, le malo kuhane zelenjave pojem in se spet spravim na noge. Problem je v tem, da vem česa ne smem jesti, in se tega držim, pa se mi kljub temu kislina občasno tako poveča, da mi morda najbolj pomaga veliko kamiličnega čaja in jo potem izbruham. Tri dni sem potem še švoh, potem pa je bolje. Vprašanje je……..ali naj jem večkrat na dan ali le trikrat. Nekje sem zasledila, da če večkrat jem, se mi kislina bolj izloča. Hvala za odgovor.
Draga Vanja!
Vzrok acidoze (prevec kisline) se obicajno pojavi zaradi dveh razlogov: nepravilna prehrana in/ali stres!
Ce zamenjamo navade prehranjevanja in se kislina ne izboljsa potem moramo ozreti na nase zivljenje in sposobnosti kako se soocamo s stresom.
Sresu se ni mogoce izogniti, lahko pa se naucimo kako ga obvladamo in sprejemamo. To je najvaznejsa lekcija nasega zivljenja! Zivljenje ni enostavno, lahko pa se odlocimo, da taksno je! Dobre in slabe stvari se bodo vedno dogajale, od nas pa je odvisno kako bomo pristopili do njih, predvsem do stresnih situacij.
Dobro “preucite” vase reakcije na stres, kako se zmorete prilagajati spremembam, ali znate stvari, ki jih ni mogoce kontrolirati prepustiti. Ce iskreno pogledate na zivljenje boste opazili, da nihce nicesar ne kontrolira. Edino kontrolo, ki jo res imamo so nase misli in nase reakcije!
Sedaj pa se na kratko glede vprasanja kolikokrat jesti.
Seveda se kislina izloca vsakokrat, ko kaj pojemo – brez tega bi hrana oblezala v zelodcu, segnila, nas zastrupila ter ubila! Velika razlika pa je, ali zelodec izloci vecjo kolicino, ko pojemo velik obrok, proti manjsi kolicini izlocene kisline, ko pojemo manjsi obrok.
Naj uporabim analogijo: ce spijete, v sedmih dneh, 5 kozarcev rdecega vina, ne vec kot kozarec na dan, bo zagotovo prispevalo k vasemu zdravju (no, morda ne vam zaradi kisline), ce pa teh 5 kozarcev vina spijete naenkrat, boste skodovali svojemu organizmu in telo bo reagiralo na isto vino, kot da gre za strup.
Cutite razliko? Isto pravilo velja pri homeopatiji. Zelo majhne koncentracije homeopatskega zdravila vas bodo pozdravile, ce pa bi vzeli vso dnevno kolicino na enkrat vam lahko zelo skoduje!
Torej, jejte veckrat na dan, vsaki dve do tri ure. Kolicina hrane, ki jo boste pojedli v enem obroku naj ne bo vecja kot kolicina, ki gre v vaso dlan. Nekaterim ljudem je to nepredstavljivo, da bi pojedli tako majhno kolicino hrane! Ne ubadajte se s tem! Pricnite jesti na opisani nacin in v nekaj dneh boste opazili veliko razliko v obcutju in preseneceno boste ugotovili, da kolicina hrane, ki gre v vaso dlan, zadostuje za dve do tri ure. Potempa spet jeste! 🙂
Upam, da vam bodo informacije v pomoc! Zelim vam veliko uspeha!
Forum je zaprt za komentiranje.