Najdi forum

Se ne tako dolgo nazaj sem po daljsem casu srecal prijateljico in jo povabil
na pijaco. Bil sem nekoliko presenecen, ko je narocila dvakrat zapovrstjo
viski. Dva dni kasneje me je obiskala in tudi zelela viski – v nekaj urah ga
je spila gotovo kaksna dva deci. Pa razlagala mi je o nekih svojih tezavah in
da je ze doma prej nekaj spila.
Rekel nisem sicer nic, ampak se mi je vseeno zdelo nekam prevec.

Kaj bi rekli vi ?

A ja, se to – punca je stara 29 let.

Punca ima očitno težave in je alkoholik. Če sta si kolikor toliko blizu, poizkusi zvedeti kaj se z njo dogaja in ji na lep način dopovej, da tole s pijačo ni dobro. Vsekakor bi se jaz na tvojem mestu na nevsiljiv način potrudila,da bi ji pomagala.

LP,Kaja

Da, preveč pije. Morda gre le za zapleteno obdobje v njenem življenju in, če je ne vidiš pogosto ne moreš vedeti, če to ni le kakšna kriza, ki traja par dni in bo z njo vse v redu. Če pa se to vleče mesec ali celo več, potem ima ženska resen problem – namreč, če že ni alkoholik, potem bo to zelo kmalu postala.
Kaj bi jaz storila na tvojem mestu, je predvsem odvisno od tega kako dobra prijateljica bi to bila in koliko bi ji moj nasvet pomenil. Če ti veliko pomeni in si se pripravljen vplesti v njene težave in ji pomagati, potem se pogovori z njo in prisluhni, kaj jo muči. Vedeti pa moraš, da to utegne biti dolgotrajen in mučen proces in, če za to nimaš volje ali energije, potem raje ne začenjaj. Najslabše, kar lahko storiš zanjo je, da ji zbudiš upanje, da ti ni vseeno, kakšne težave ima, potem pa ti čez čas vse skupej postane preveč nadležno in ne veš, kako bi se je rešil.
Torej -če nisi pripravljen pomagati (samo povedati ji, da preveč pije namreč ni dovolj), potem se raje ne vpletaj v njeno življenje. Bo bolje za oba…

Ja, res pije preveč in to brez dvoma.

Istega sem mnenja kot Živa saj mu je vse lepo in prav povedala, cenim pa zato Živo, ki vidim, da želi vsem dobro sem brez besed.
L. P. Anita

New Report

Close