Najdi forum

Ne vem no….smo na tem da kupimo psa. Rabimo ga predvsem za čuvanje hiše-posestva, pa tudi si ga z možem že dolgo želiva. Ker je mož pred kratkim šel na svoje, otroci pa so že samostojni, imava zdaj dovolj časa zanj.
Moja dobra prijateljica je bila nad tem skrajno navdušena! Takoj mi je dala par predlogov kako psička navaditi ” luli in kaki delat” ( njene besede) in ponosno povedala, da je njihov zamenjal že vse zobe in da je mlečne spravila za spomin…
Tu me je skoraj kap!
Jaz namreč nimam spravljenih mlečnih zob svojih otrok, kaj šele psa!
Pa da ne govorim, da njen pes spi pri njima z možem v postelji in se prosto giba povsod po hiši…
Do kod je ljubezen do psa v mejah normale?
Bojim se, da bo znorela, ko bo videla da imava z možem za psa postavljen pesjak in da ne bo bivakiral ( razen v prvih 3 mesecih ko bo v predsobi) pri nas v spalnici.

Glej, vsak po svoje.
Eni imajo psa v spalnici, eni pa še lastnih otrok ne spustijo v spalnico. Tako pač je.
Naredi po svoje in se ne oziraj na prijateljico , ker ona pač tudi dela po svoje.

Lep pozdrav !

No, pri meni psi ne spijo v postelji, ampak vseeno bi te pa opozorila, da če bo samo inventar za v pesjak, boste imeli problem. Prav tako ne bo šlo tako zlahka imet psa 3 mesece v predsobi, potem ga pa prestavit ven…

Ni pomemebno to, če psa ogovarjaš s pomanjševalnicami ali ne, če ima tri komplete povodca in ovratnice ali enega in če spi na postelji ali ne.

Pomembno je, da veš, zakaj si umišljaš psa. Da veš, da bo pes naslednjih 15 let potreboval dnevno oskrbo, kvalitetno hrano, veterinarja, veliko vzgoje in učenja (vsaj prvi dve leti), veliko igre, vaše družbe in gibanja.

Ob tem imejte v mislih, da je pes krdelna žival in da ne more večino dneva preživeti sam v pesjaku. Psu je ljudbo, da je v bližini svojega krdela pa četudi samo leži v dnevni sobi na tleh medtem ko vi kartate na kavču. Prav tako je dobro razmisliti, če je izbrana pasma psa sploh primerna za bivanje v pesjaku in kje bo pes v času vaših odsotnosti in dopustov.

Pes je družabna žival in bo samo trpel cele dneve sam v pesjaku. Če potrebuješ alarm si nabavi elektronskega. Pes ima tudi čustva, in mu ne bo prav nič lepo ko bo videl svoje “krdelo” v hiši na toplem kjer so skupaj, on pa sam zunaj. Ni čudno da potem lajajo in tulijo, če so osamljeni. Naš tudi spi v hiši in je večinoma dneva v hiši, na njega gledamo kot na družinskega člana, ne kot na nek dodatek, ki nas moti in je zato zunaj.

Japonci so mojstri v robotiki in so lastniki velike vecine robotov na svetu. Morda imajo tudi kaksen primerek robota za v pesjak – takega, saj ves, alarmni robot v podobi psa. To se mi zdi za vas primer najboljsa izbira.

Pes je pa zivo bitje, krdlena zival, druzabna zival, ne mores ga kar zapreti v pesjak in ga 2x na dan spustiti na sprehod. Ti povem, kaj nas pes dela? Ko jemo kosilo, je na prezi, oprezuje in poslusa in renci, zalaja, ce se kaj sumljivega zaslisi, cuva svoje krdelo med prehranjevanjem. To je pes!

oh ste zoprni ze s temi psi..zival kot zival

Joj, ko tole berem inmam ful slabo vest in me boli srce.
Imamo psičko in res je, ves dan je v pesjaku. No, zjutraj gre na sprehod, potem pa še popoldne enkrat, pa zvečer samo lulat.
Drugače je pa v pesjaku. Če je lepo vreme, se ji niti ne ljubi kaj dosti, ampak enostavno spi in lenari na soncu. Najbolj je pa srečna, če smo na dvorišču. Ampak spustiti za dalj časa je pa ne moremo, ker še nimamo ograje okrog hiše.
Notri je pa samo pozimi(v veži), ker je eden od družinskih članov alergik in bog ne daj, da jo samo poboža ali da ga ona poliže, takoj je huda reakcija.
Jaz bi jo srčno rada imela pri sebi, ampak kaj naj?

New Report

Close