Najdi forum

prevarana? kako ponovno zaupati?

Pozdravljeni!

Ponovno se vračam na ta forum z nadaljevanjem moje zgodbe.
No, da povem na hitro,…s fantom sva skupaj leto in pol, od tega je imel eno leto zelooo intimno prijateljsko zvezo z eno od njegovih in mojih prijateljic (kao potencialno punco pred mano), pa sta mi to prijateljstvo eno leto tajila in skrivala, preden sem sama, čisto slučajno, ugotovila kaj se dogaja,…padali so intimni sms-ji (z vsebinami kot: pogrešam te, medi moj, s kom si me varala, z poljubčki,…vglavnem kurjenje na veliko), maili, telefonski klici, takoj ko sem odšla v službo, na službeno pot,… kavice, skrivna srečanja,…vglavnem, ko sem to odkrila, se mi je svet porušil, ker sem zgubila vso zaupanje vanj,…

sam pravi, da je bilo to zgolj igranje z besedami, zafrkancija, da so bile to zgolj prazne besede, da bi dobil samopotrditve od vzunaj, da se je to dogajalo zato, ker je bil zanj velik šok, ko sva začela najino zvezo – da se je vse skupaj morda prehitro in preresno odvrtelo, da bi morda rabil več časa za tako veliko spremembo, ker je bil prej 5 let samski in da ni mogel tako hitro v mislih »predelat« to, da je resno vezan in ni mogel čisto zares vedet, da gre zares,….

pravi, da med njima ni bilo sexa, zgolj nedolžno kurjenje,…igranje z besedami,…da mu ona nič ne pomeni, da če bi hotel bit z njo, bi že bil,…da se je zavestno in z vso ljubeznijo odločil zame,….da če ne, ne bi vlagal vsa svoja čustva, čas, ljubezen, pozornosti, življenjske načrte…vse,… v naju….itd, itd….res sva skozi skupaj in zelo intenzivno in ljubeče živiva najin odnos,….
a sama mislim, da te tako lahko razmetava 1,2 meseca, ne pa 1 leto,….in vprašanje, če ne bi jaz ugotovila, če bi bilo temu konec??

Od takrat (od novembra 05) naj bi bilo konec temu, je rekel, da me noče izgubit, da me ljubi, da je delal napak, da tega v zvezi ne sme bit (pa čeprav je bilo nedolžno), da bi mene sam steral nekam, če bi tako jaz delala,…vglavnem …da bo prekinil vse stike z njo,…ker je blo vse skupaj brez veze,…in res je od takrat (kao) tako,…

Jaz vztrajno preverjam mail, telefon,…par krat me je dobil pri tem početju in je znorel, da nimam kaj posegat v njegovo intimo….tu ima prav, a kaj ko sem bla prevečkrat nalagana,…zelo težko mu spet verjamem (zato je to je edini način, da »preverjam« njegovo iskrenost), ko pa je to prej počel s tako lahkoto, tudi ko je videl koliko bolečin mi s tem dela…to njuno početje sem jaz dnevno spremljala 5 mesecev in med tem postala čustvena razvalina, ker sem mislila, da ju bom lahko »spametovala«….vztrajno sta mi vse zanikala, vsakokrat ko sem hotela stvari priti do dna – pravila sta da sploh nimata stikov, se ne vidita, ne slišita,…nič….pa temu ni bilo tako,…

No, od takrat ni bilo nič stikov več,..razen enega neodgovorjenega klica iz njene strani ( ni poklical nazaj) in sms-ja za njegov rd (edina varjanta je mail, ki ga ne morem čekirat-sem ga lahko samo 1 krat v tem obdobju),…a mene še vedno mori, če je iskren z mano, če je z njo prekinil vse stike, tako kot mi je obljubil,…lahko mirno vse briše,..

No in tukaj se pojavlja moj problem : NE MOREM POZABIT VSEH TISTIH NJUNIH BESED, POGOVOROV, ki sta jih mela med sabo (take stvari namenjaš samo partnerju, ne prijatelju/ici),..skozi mi odzvanjajo njune besede v glavi,..skozi mislim, če mi ne bo ponovno lagal, me spet imel za norca,…skozi gledam telefon in se ob tem tresem,….ne morem pozabit, kako sem bila ranjena in kako sem trpela …NE MOREM MU PONOVNO, POVSEM ZAUPATI, VEDNO IMAM NEK DVOM,….

sedaj (kao) nimam več razloga za skrb, ker se je res še bolj predal, še bolj mi kaže, izkazuje ljubezen…. vem, da ne morem vplivat na njegova dejanja,..če bo hotel kaj narediti bo, ..pa naj se jaz dam na trpalnice,…zato je brez veze, da se sekiram,…boljše je, da probam pozabit in dat za sabo in energijo vlagat vase in v najin odnos,…

Drugače se mava noroooo lepo,..je ljubeč, pozoren, protektiven, veliko se smejeva skupaj, sex štima, sportava skupaj, hodiva na izlete, sprehode,….vglavnem sanjsko,…in sam govori o najini prihodnji družini, pa o skupnem življenju, pa o temu, da je to to, da se ti to ne zgodi kar tako (to kar je med nama), da nama bo ratalo, da so bile to samo preizkušnje najine ljubezni, »porodni krči« v njegovi glavi,..….(no, samo kot informacijo, tako lepo je bilo tudi prej med vso tisto zgodbo in sama ne bi nikoli nič posumila, če ne bi slučajno odkrila)

Sedaj berem razne knjige o čustveni inteligenci, zato da se naučim brzdat svoje misli in čustva,…da »zrastem«, da se pomirim,…veliko se pogovarjam, razmišljam, opazujem,…vglavnem zelooo delam na sebi,…
Kaj mi svetujete, kako naj to svojo stisko in strah prebrodim,…katero knjigo naj primem v roke,…resnično moram nekaj ornk na sebi naredit, če ne bom sama sebe »pokopala«,…ker me lastna čustva razžirajo, čutim to,…

Hvala vam za vse nasvete v naprej!!! Zelo sem vam hvaležna za podporo,…
Lep dan,
mateja

Glede na vse napisano bi ti svetovala knjigo “Ženske, ki preveč ljubijo”.

Ker pa veš, da ni mogoče PREVEČ ljubiti, gre tukaj za odvisnost. Če ti ne bi bila odvisna od tega odnosa z njim, bi že zdavnaj odšla in se od tega odnosa poslovila. Ker tega ne zmoreš, potrebuješ nekaj, da bi te zbudilo.

To, kar čutiš do njega, NI ljubezen. Se zavedaš tega?… Če ga ne zmoreš sprejeti takega, kot je, se moraš toliko spremeniti, da te taka “izsiljevanja” ne bodo več prepričala.

TI sama najbolje veš, če bi rada ostala z njim ali ne. Če hočeš – ostani. Samo potem ga vzemi takega, kot je.

Če nočeš ostati z njim, pa se moraš nujno spremeniti in postati v sebi tako samozavestna, tako močna in tako odločna, da tvoje življenje ne bo odvisno od tega, ali si z moškim ali ne – v vsakem primeru boš čutila sama sebe in to je TO. Če se sami ne ljubimo, kako nas bo nekdo drug?

Kaj natančno bi te še lahko prepričalo, da je zadnji čas, da nekaj narediš iz svojega življenja?……… Kaj hudega bi se ti moralo zgoditi, da te zbudi?…

Srečno,

Amedea

Ja, tvoja zgodba je precej podobna moji…..Le da to ni bila najina prijateljica, ampak le njegova od prej. Jaz vsebine vseh njunih pogovorov, dopisovanj ne poznam tako zelo natančno, a tega je nekaj bilo. Ponovno zaupati je teško, predvsem je veliko na njem. on je ta, ki te mora prepričati, čeprav dvom še vedno ostaja. mislim, da je takega početja partnerjev še veliko več, le da jih veliko nikoli ne izve. Jaz živim še vedno s kančkom dvoma, čeprav vem, da to ni dobro za vezo in da je zaupanje temelj,a…… V primeru, da ugotovim, da se klici, sms-ji, maili še ponavljajo pa SPOKAM (to imam v glavi in upam, da bom zbrala tudi pogum in to udejanjila, če do tega pride).
Veliko uspeha in poskusi čimmanj misliti na vse kar si prebrala!!!

Moje mnenje je, da je najbolje zaključiti zvezo, če ne bosta odšla h kakšnemu svetovalcu, ker v vajinem odnosu njemu nekaj manjka (če ni po defoltu k …). Moški običajno to kompenzirajo z drugo zvezo. Le redki imajo moč, da prekinejo. Ta moč je dana predvsem ženskam.
Če bo pripravljen sodelovati, povedati, kaj je tisto zaradi česar je potreboval tudi drugo zvezo, ima smisel nadaljevati. Če se spremenijo samo drobne pozornosti in malenkosti, bo tudi to prej ko slej na starem tiru – tudi z varanjem.

amedea, aca,

ful hvala za vajino pomoč in nasvete,…
sedaj res veliko berem, “kontroliram” , raziskujem svoja čustva, čim manj razmišljam za nazaj, vlagam energijo vase,..predvsem veliko delam na sebi … si bom res šla izposoditi knjigo: Ženske, ki preveč ljubijo – sedaj berem odlomek na netu in se totalno vidim notri,…vem da je to to, da sem po eni strani odvisna od odnosov…

lep dan obema!!!
mateja

Sem imela zelo podobno zgodbo. In sem šla stran. Vsaj za nekaj časa. On si je vmes našel drugo, beri, jo je imel že ko sva bila skupaj, pa ni bila edina s katero me je varal, si je z njo ustvaril družino in jo že od samega začetka nosečnosti vara. Občasno tudi z mano. Seks z njim je namreč božanski, vse drugo pa… Varal bo vsako s katero bo, mu žal ena ni zadosti. Pa njegova tudi preverja telefon ipd., ampak on vse klice in sms-e zbriše, ko gre domov, če pa slučajno pozabi, je bila pa nujna stvar okrog posla.
Morda je pri tebi drugače, ampak po moje drži, da kdor enkrat vara, vara ponovno. Razen če je šlo res samo za enkraten seks. Ampak potem ne bi bilo vseh tistih sms-ov, kajne?

Saj najhuje je to,ko slišiš različna mnenja ljudi okol nas in tudi tukaj.Potem si še bolj zmeden.Jaz osebno sem poslušal razna mnenja in potem nisem več vedel kaj in kako.
Bodi samo ti in misli raje nase.Ali ti je potrebno se sekirat zarad enga,ki te ima za norca?Res je,da ga imaš rada,toda zakaj se pustiš,da trpiš?
Te besede,ki sta imela onadva,niso bile le prazne besede,ampak rajcanje na daljavo in posledično kasneje na žalost tudi prevara:(
Sedaj ko ga peče vest in ve kaj je storil,si na vse pretege želi dobiti tebe nazaj.Čeprav se zaveda,da je velik ovinek.Jaz, če bi bil na tvojem mestu,mu ne bi odpustil tega,kar ti je on eno leto prikrival:(In potem na tako banalen način obrazloži to enoletno intimno …ne vem več kako se reče.
Se opravičujem ti,ker sem napisal malo kruto,toda ali ni to res?
LP

ful hvala za vsa vaša mnenja, pa naj so še tako “kruta” je prav, da slišim čim več mnenj,…
zaenkrat sva še skupaj in gradiva odnos nazaj,…on sam zelo veliko vlaga v najino zvezo in predvsem v najino prihodnost,…
upam , da so bili to zgolj porodni krči,..
no, od takrat sem veliko bolj “trda” pri svojih zahtevah (ko vem, da mam prav),…in sam ve, če bo še tega, da mene ni več,…mislim, da si tega ne želi, da me izgubi,…vse je na njemu, jaz sem se odločla pri sebi,….
tega v življenju ne rabim,…
samo bi me bolelo, če bi to še dogajalo in bi vrgla toliko časa “stran”, za osebo, ki si vso mojo ljubezen (če me ma še vedno za norca) ne zasluži,…pa nekako čutim, da temu ni tako,….lahko se pa motim,…in prav to me ubija,….da ne vem točno na čem sem,…čeprav sedaj čutim (zaradi njegovih dejanj, besed,..) da sem na “varn” strani,…
boh??!! bomo vidli,…

ful hvala, da mi stojite ob strani,…nisem si mislila, da bom kdaj zapadla v tak nemogoč, začaran krog,…

lep dan in še lepši vikend,
mateja

le tako naprej-pogum velja!

Lep vikend tudi tebi!

aca

Naj naroči izpisek za mobitel za zadnje 3 mesece. Če se bo branil, da je to njegova zasebnost, potem ti nekaj zagotovo prikriva. Če pa ti jih bo pokazal in na njih ne bo nič sumljivega, potem se boš morala pa ti umiriti in pozabiti kar je bilo ter mu ponovno zaupati.
Jaz sem mojemu takrat to rekla, pa ni hotel, češ, da je to njegova osebna stvar in da zakaj ga hočem preverjati, ampak na tistih izpisih bi vse videla-zanj sevdea veliko preveč.
Ne daj se odgnati, če te ima rad in te ne vara, bo to naredil-saj je bil konec koncev on tisti, ki te je spravil v tako stanje, naj ti še pomaga iz njega. Če pa ne bo hotel, je pa to velik alarm.

Fora je v temu, da sem mu rekla, da naj bi da izpiske iz tel, pa je rekel naj ga ne izsiljujem, da mi jih bo dal, če bo sam tako hotel,…da mi jih lahko da jutri, čez en mesec ali potem, ko bova končala,….da bi me lahko on isto vprašal….kaj to pomeni???

Tipično! Ja, zakaj bi ga pa s tem izsiljevala? A ti mu pa ne bi dala svojih, če bi te prosil? In res ne vidim razloga zakaj potem še ni ta trenutek, ko bi ti jih sam hotel dati, če res v njih ni nič takega kar bi bilo narobe, s tem pa bi tebe odrešil bremena, ki ti ga je naložil prav on.
Oprosti, ne bom spodbudna, ampak pri meni je bilo enako, enaki izgovori in se ni dobro končalo. Vztrajaj na izpiskih, če jih ne bo dal, se boš pa morala odločit kaj naprej.

Tudi jaz bi zahtevala izpiske,potem pa gradila naprej.Čisti računi-dobri prijatelji.Uspešno rešuj,če ne gre,je najbolje,da ne rineš z glavo skozi zid,saj je to najslabše in če je kaj za brego,se veselo in sladko hahlja za hrbtom.Žal mislim,da se dogaja ravno to,ker ti prepogosto pada v kontro,tam kjer ni vzroka – pri tebi.

hm, zdej sem se pa res hudo zamislila,…
:(((
mislim, da človek ne more v neskončno lagati,….enkrat se mi bo spet ujel na laž, če se bo,….vse pa ima svoje posledice,..tudi v moji glavi in srcu,…tudi jaz nisem ista oz. bog ve, do kam me bodo vsi ti dvomi pripeljali,..kaj ni to žalostno???

noče se več o temu pogovarjat, ker pravi, da to otežuje najin odnos, ker “težim” brez razloga, da je takrat razumel, da dela narobe, da je popravil- odstranil, ..in res je to, da če res ni nič (ker nimam kako preverit, mu moram zaenkrat verjeti na besedo), da to kvari najin odnos, ….samo 2 stvari lahko človek kot jaz naredi: ali ga zapustiš ali pa trenutno verjameš na besedo in ne moriš več,…ker če ne, to teženje lahko zelo hitro pokopa odnos,….

bomo videli,…a dejstvo je tudi, da sem jaz zaradi tega že skoraj 1 leto pod pritiskom in nesrečna,…sedaj moram zares dojeti, če je vredno še nekoliko potrpeti, da dobim zaupanje nazaj….sem že kar utrujena od vsega,…

lep začetek delovnega tedna, pa ful hvala za vso podporo,
mateja

to pomeni, da ni iskren. Če ne bi imel nič skrivat, bi ti jih bil pripravljen dati. Navsezadnje je potrebno raztumeti tvoje nezaupanje, ki je tu čisto na mestu. Poslovi se od njega. Najprej se poslovi od njega v sebi, potem bo lažje šlo tudi zares.
Nikoli mu ne boš mogla zaupat. To ni bil enotedenski flirt. To se je dogajalo predolgo, da bi lahko kadarkoli to lahko vrgla prek rame in rekla: zdaj lahko odpustim. Pozabiš tako ali tako nikoli.
Zapomni si: za tole sranje je kriv on. Zato bi se moral ON potruditi, da bi mu ponovno zaupala. Če ni pripravljen tega narediti – očitno ni, ADIJO.

živjo!

ne vem kaj se dogaja z njim,…za vse njegove napake krivi mene,..govori, da ima poln kufer teh mojih presingov, sumničenj, strahov,…pa sploh ne pritiskam nanj, kar tako iz belega dneva,…valda, da vsake tolko padem ven,a vedno , ko je bil zato razlog,..kaj mu dogaja v glavi??? ko mu rečem, da mi mora pomagat, da to skupaj prebrodiva, mi reče da je to moj problem, da to rešim,..haloooo????
rekel mi je, da mu gredo na živce te moje kontrole,…če nimaš kaj skrivat, zakaj bi te to tako sekiralo??? in te strahove mi je on vbil v glavo,….

pa se mu opravičim, če kdaj odreagiram preveč impulzivno, da me kaj pertirano vrže iz tira,…mu ponudim roko sprave, ga pustim, da se pomiri, ne drezam vanj,…a to lahko traja po par dni,..mene pa ubija,….pa me ignorira, se z mano ne pogovarja,….vglavnem čustveno me izsiljuje,…pravi, da se počuti, da se obnašam, kot da je moja lastnina,….zakaj že? ker sem ga vprašala 3 vprašanja o celem dnevu, on pa mene 10,..ker me vedno vpraša kdo mi je sms poslal, klical,..jaz pa se moram bat, če ga želim kaj vprašat,….s tem, da mi sploh ne verjame, ko mu kaj povem,…vedno je sumničav,…če dobim sms od prijatelja, ki naju vabi na zabavo z mano ne govori 3 dni,..kot češ,..sej vem kam to pelje,…on pa mi je delal za hrbtom vse tisto,…

vglavnem vso odgovornost želi prenesti name,…vem, da mam pravico, da zacelim rane in če padem ven kdaj, bi me lahko razumel…saj je sam ustvaril to,….

dejte mi povedat kaj naj to njegovo obnašanje pomeni?? on je kao utrujen od vsega tega…pa kaj ni mislil, da če bo prišlo to na dan in vse pride na dan,…da bo posledica taka,…

ima 43 let,..obnaša pa se kot en najstnik,…
rabim pomoč,..modre besede, …

hvala v naprej, mateja
želim odprt in iskren odnos,…

Zakaj potem sploh še vztrajaš? Zapusti ga, začni na novo. V tej zvezi očitno trpiš in se samo lažno prepričuješ, da ga imaš rada. Ti ga ne boš spremenila, ti povem zato, ker imam isto izkušnjo.

povej mi samo na grobo kaj ti je sledilo od te točke, v kateri sem jaz sedaj trenutno,..prosim,…ful hvala, da deliš tvojo izkušnjo z mano,…meni se bo zmešalo,…

Mateja, res je hudo, samo imam občutek, da si z nekom, ki si te ne zasluži. Veš, kaj je najhuje? To kar se je zgodilo meni. Da leta in leta vlagaš v odnos toliko in toliko energije, da si čisto izčrpan, feetbacka pa ni. Na koncu se pa vseeno razideš. Če čustveno manipulira s tabo, bo zelo težko. Ne daj se in ne pusti, da te ima za norca. Spri se na smrt, če treba. Da bo videl, da misliš resno in da se mora predvsem ON truditi, da pridobiš TI zaupanje nazaj. Vzbujanje občutka krivde je le njegova obramba, ki ji ne nasedi.
Če imata možnost, se odseli ti ali pa on in razčistita, če bo pripravljen. K njemu se konec koncev še vedno lahko vrneš, če ugotoviš, da so se stvari bistveno spremenile. Če se ne – bo takšen ali drugače trud tako ali tako zaman.

tajana hvala ti,..
ja točno to dogaja,..da hoče vso odgovornost in krivdo zvaliti name in ko se hočem pogovarjat,..pa magari miljontič (tega pa itak ni),..a če bi me mel res rad bi mel neskončno potrpljenja, tako kot sem ga jaz mela celo leto,…
kaj ma za bit nepotrpežljiv,…ko se gre za NAJINO stvar, ne mojo,…

New Report

Close