Najdi forum

Kaj bi naredili, če bi od svoje prijateljice zvedeli, da vas je moški prevaral..dokaza ma nimate in tudi on trdi, da je vse zmišljeno in da nisem resna, da kaj takega lahko verjamem…Bolj verjamem prijateljici saj vem, da ne bi imela nič od tega, da bi se mi zlagala…in problem je, da je že prej rad skakal čez plot, čeprav tudi to zanika..kaj naj naredim, kajti ne zaupam mu več,ampak tako ga imam rada..hvala za odgovore

Kety,

komu bolj verjameš prijateljici ali fantu. a fantu ne zaradi tega, ker je bil prej tak ? Čista neumnost, nič pa nisi napisala, kako naj bi te prevaral, kje in s kom, in kakšne so bile okoliščine, ali je bilo možno in ali je kaj drugega povedal v obrambo kot samo, da je vse izmišljeno. Ne moremo ti svetovati, če poveš samo tri stavke, kako pa nja vemo kako je bilo. no in tako kot mi ne vemo tega, ker nisi povedala, mislim, da je najbolj pošteno, da se še vidva vsedeta in pogovorita, prepričan sem, da bi dolg pogovor in pogovor o vsem prinesel resnico na dan.
Kajti v ljubezni je tako kot pravijo. Kogar je pičila kača, ta se boji zvite vrvi.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Poleg tega, kar je naštel Primož, se mi je postavilo še eno vprašanje: zakaj ti je prijateljica to povedala? Je resnično dobra prijateljica ali si je zgodbo morda izmislila iz zavisti? Žal se tudi to dogaja. Možno je tudi, da je prijateljica kje pobrala kakšne neresnične govorice. Saj veš: rekla kazala. Komu boš zaupala pa se moraš odločiti sama.

Ne vem, meni pa se zdi sumljivo, ko praviš, da je že prej skakal čez plot in da tudi tisto zanika. Od kod pa veš za tisto? To, da ti reče, da nisi resna, da kaj takega verjameš, to je lahko tudi samo obramba. Vsekakor bi ti morala prijateljica natančno povedati, od kod to ve. Ti najbolje poznaš prijateljico in fanta in boš najbolje ocenila, komu verjeti.

Jaz imam za sabo podobno zgodbo, kot ti, nič ne morem dokazati, nič pokazati, vem pa, da se je v nekem obdobju med nama dogajalo marsikaj kar se ne bi smelo, vedela sem preprosto, zaradi njegovega obnašanja, pogoste odsotnosti od doma, tisoč in eden izgovor, njegova filozofija je v določenih trenutkih presegala vse meje………………popolno nerazumavanje in zmedo v njegovi glavi mi je čez čas potrdila še tretja oseba, ki ji zaupam.

In kaj sem naredila v strahu, da bom ostala sama sem se prve trenutke začela boriti zanj kot levinaja, čustva so mi preplavila razuma in sem kaj dosegla? Najprej nič, popolnoma nič drugega kot njegovo nadaljno izigravanje, po letu prošenj, rotenja, joka, mi končno preklopi, ugotovim, da se presneto trudim, da bi se uničla, da se nič ne cenim in da sama sebi ne predstavljam nobene vrednosti.

Naslednji korak je bil, da naredim temu konec in ko mu to (čeprav že stotič) ponovno povem, enostavno in kratko: da naj se odseli, je verjetno spoznal barvo glasu, ki je prvič zvenel hladno, brez solz, brez prošenj, brez nadaljevanja, prav hrepenel je po koncu epizode…………………………..no takrat se on zgane in šele takrat zaboli njega, seveda še vedno ne prizna, edino orožje, ki ga ima je prikrivanje svojih napak!

In kaj boš rekla, bedno, a ne? Jaz sem še vedno pod isto streho z njim, edino kar je sprememba je to, da ne vem do kdaj, ubil mi je plane, ne bo mi pa sanj………………….ne vem, če je to razumljivo, pa o tem kdaj kasnej!

Mogoče imam dva razloga, da sem še z njim, svoja dva otročka, pa kljub temu to ne bom izrabljala kot izgovor!
Torej, če ti moja zgodba ni všeč, spokaj in pojdi še to noč (kot poje Anja Rupel), čez čas boš ugotovila, da neiskrenost žge in ne da miru in kar je najslabše, nikoli se ne konča, ljudje, ki niso iskreni, ki ne znajo stati za svojimi dejanji so malo vredni………..

Odloči se tako, da bo prav, zdaj poznaš potencialno nadaljevanje svoje zgodbe!

lep pozdrav

Prijateljica ga je videla na eni prireditvi, ki jo je imel on sam kot organizator in točno mi je opisla dekle, kakšna naj bi zgledala..tudi ona sama je bila v šoko in mi je hotela to še isti večer povedati, saj sem bila tudi jaz tam..kajti imela sem svoje delo, da sem mu pomagala pri organizaciji. Jezi me, ker si je v celem večeru zame najdel čas samo dva krat po dve minutke z njo pa je bil v objemu kar nekaj časa. Pravi, da je zgledalo kot bi se poznala že dalj časa in najhujše ji je bilo, ko ga je gledala kako se z njo poljublja. Glede govoric, da je že prej počenjal to mi je povedala njegova bivša in znanci. Hočem vam povedati tudi to, da me je precej prizadelo in da verjamem prijateljici in ostalim, zato sem tudi zaključila zvezo. Če bi ostala skupaj bi jaz samo trpela, zaupanje ne bi bilo in to nikamor ne bi peljalo, tako da vsem hvala za odgovore in želim si le, da bi čim prej prebolela saj kar ne morem pozabiti in boli me v srčku, da sem mu zaupala in verjela..lep dan vsem skupaj..

kety…

tvoj problem je problem ki se dandanes množično pojavlja med pari…zaj dva dejstva sta tukaj.Kako je v bistvu dobra vaša prijateljica, ki vam je to povedala (ali ji lahko popolnoma zaupate, ali je bila do sedaj vedno iskrena do vas…itd.)drugo dejstvo pa je vaš odnos s partnerjem!Vem da ga imate vi zelo radi (to sem razbrala) in to je najhuje, ker ima zagotovo vsaka oseba v takšni situaciji najmočnejšo tisto plat, ki se ji reče upanje! In vem da tudi vas”zaslepuje”upanje…vi si v vseh pogledih razlagate stvar na pozitiven način in to vam podzavestno preprečuje,da bi se soočili z realnostjo oz. da bi na vse to pogledali z realnim pogledom. Zdaj, odgovora sta vsekakor možna dva…pritrdilni, torej da vas vara in nasprotni, da vam je zvest, tako kot tudi sam trdi. Mislim da je zaenkrat najpomembnejše to, da razmislite, kaj se mota po vaši glavi, kaj vam pravi vaš občutek,vaše srce…ali mu lahko zaupate! Bodite strogi do sebe in res prikličite na plano vaša čustva do njega, boste videli da bodo njegova čustva nezavedno prišla za vami. In tako boste laže razumei vajin odnos in boste lahko raziskali (v pravem pomenu besede) in poiskali pravi odgovor!!!

Upam, da bo odgovor takšen, ki vas bo osrečil…držim pesti za vas!
Pa šenekaj…če se slučajno zgodi da bo odgovor pritrdilen in bo to za vas boleče…ne pustite se, tak moški ni vreden vašega trpljenja!

lep pozdrav

Ja,tudi jaz se počutim prevarano. Bila sva skupaj dve leti in pol, vmes sva se res kregala in imela pavze. Vendar sva nekak ostajala skupaj, seveda do lani, ko se je zagledal v sodelavko. Začelo, se je januarja. Kar naenkrat je iskal izgovorje zakaj nisva več za skupaj, me ignoriral, mi odgovoril na sms sam, ko se je njemu zahotlo… Jaz sem doma jokala on je z njo hodil po pijačah. Pošiljal mi slike z njo v objemu in mi govoril po sporočilih, naj mu dam mir, da je to njegova nova punca. Uhhhh…. Nisem mogla verjet, da je kaj takega zmožen, saj sem nameravala ostat z njim zavedno. Po enem mesecu, kar naj bi bila skupaj sta že rezervirala počitnice v tujini. Jaz sem še skoz jokala…. Bila sem jezna, razočarana in spraševala sem se kako more še sploh tako na hitro bit z drugo, ko jaz o tem tisti trenutek nisem mogla niti razmišljat. K njej je hodil, jo po toplicah vozil, po izletih, na kraje kjer je biu tudi z mano. Pa še vse mi je povedal. Govoril mi je celo, da jo ima rad. Tako je bolelo, uničil me je. Minilo je pol leta, ko sem spoznala zdaj že bivšega svojega drugega fanta. Bila sva skupaj in on je to zvedel. Po pol leta, kot strela z jasnega se je začel njej izogibat, odpovedal morje v tujini,in mi zatrjeval, da ljubi le mene. Prvo sem bila zadovoljna, srečna…. Vendar po nekaj času, ker sem pa nekak le mela rada že tega drugega fanta sem ostala z drugim. Takrat se je on zopet vrnil k sodelavki, na morje. Po vsem, ko se je vrnil spet domov me je prosil, naj bom jaz z njim, da me ljubi in da tista druga punca ni to kar si želi, da sem jaz njegova edina ljubezen. Dokončno je pustil to sodelavko. Ker nisem vedela kaj naj, po vsem,in je delček zaljubljenosti vanjše vedno zmagal sem tudi jaz pustila svojega drugega fanta. Dala sem nama še eno možnost. In se nekak naskrivaj začela dobivat z njim. Vendar, vidim, da so dejanja in določene zle besede, določena doba razočaranj uničile zaupanje…. Čeprav vem, ker sem slišala od njegove druge sodelavke moje prijateljice, da nimata več stikov in da ima zdaj ta njegova bivša punca že drugega fanta, nekak še vedno ne zaupam. Ostajajo vprašanja, dvomi in nezaupanje…. Kako kot on pravi, me je lahko ljubil,in kljub vsemu bil z njo? Naj mu verjamem po vsem tem? Minilo je od vsega tri mesece. V treh mesecih se je res spremenil. Vendar se vseeno bojim.

Najprej: ne vem, kako vam uspe odpreti 5 let staro temo, saj lahko odprete novo temo.

Maša 27: ne verjamem, da je bila tvoja odločitev bistra.
Ker veš, kaj se je dogajalo med vama, si občutila, trpela, jokala, on se je pa zabaval z drugo….
Ko si našla novo ljubezen, je seveda postal ljubosumen in ti je zopet začel pihati na dušo. Mislim, da se mu ne bi smela predati, ker tale fant ni zate. Si zaslužiš boljšega, ne pa enega zblojenca.
Premisli….se splača zaradi iste zadeve še enkrat skozi vso kalvarijo?

Kot bi poslušala svojo zgodbo šest let nazaj,imala sem fanta,ki je bil tudi rganizator raznih prireditev in tudi jaz sem od kolegice zvedela, da med tem ko sem mu jaz pomagala na neki prireditvi,je on objemal in poljubljal neko blodniko,do mene pa je v celem večeru prišel samo enkrat. Še isti dan sva zaključila, čeprav je trdil , da ni res in, da je vse izmišljeno. Vedela pa sem tudi že od prej, tudi od bivše, da je rad skakal čez plot. Ne žaluj za takim ni vreden,prišel bo novi,veliko boljši. Evo sedaj sem poročena imam otročka in seveda najboljšega moža.sREČNO

Mene sploh ne čudi da žena vedno izve zadnja. Še ko te prijateljica opozori ali nakaže, ji ne verjameš.

Spoštovani,

gledam to temo in bom še sam zapisal nekaj mnenj glede na moje izkušnje.

Govoricam ni potrebno vedno verjeti. Primer: moja sestrična je bila noseča in sem ji pomagal pred trgovino po stopnicah (prijela se me je pod roko). Iz tega je prišlo ven, da imam zvezo z eno žensko in tudi z drugo, ki je že noseča z menoj.

V moji zadnji zvezi pa so me prijatelji opozarjali, da ima moja partnerica druge moške, jaz pa sem se samo smejal, ker sem bil prepričan, da mi zavidajo tako privlačno in uspešno žensko. Ko je bila z menoj, je bila namreč tako čuteča, ljubezniva, pozorna… Po poroki pa grenka resnica, na žalost je bilo vse res, kar so mi prijatelji povedali… Sedaj sva ločena. Posledice pa bo vedno nosila moja lepa hčerka.

Razmišljam. Če ti (pravi) prijatelj pove, da te partner vara je dobro stvari preveriti. Najprej odkrit pogovor s partnerjem, potem pa glede na njegove reakcije človek potegne še ostale poteze.

V prejšnjih zvezah sem bil včasih obtožen varanja. No, vedno sem naredil vse, da je partnerica ugotovila, da ni res. Čeprav sem glede na ostale poste ugotovil, da nekateri partnerji ne dovolijo vpogleda v njihov telefon. Pri meni je drugače. Moja resna partnerica ima lahko vedno vpogled v moj telefon, mojo poslovno torbo, avto… Saj nimam ničesar skrivati!

LPE

Meni se pa ne zdi problem, zakaj je prijateljica povedala, ti bi lahko izvedela tudi drugače-on bi pa še vedno zanikal….
Point je v tem, da razmisliš, kaj ti je storiti, da reagiraš po svoji vesti in ne raziskuješ: me je res?, s kom me pa je varal…itd…

Če se v vezi ne počutiš dobro, če ni zaupanja, če ne čutiš prave ljubezni, če dvomiš…je čas za razmislek o nadaljevanju te veze, pa če je varal ali ne!

Če pa ti je z njim sicer dobro, če mu lahko zaupaš, če te niti ne prizadane, če te ne zanima, kaj je počel, če je mogoče naredil samo napako in mu je žal, če te je prepričal, če je prijateljica mogoče bila zavedena (je narobe kaj razumela, videla)….če ima argumente, če mu verjameš in če je sicer med vama vse jasno in lepo…pa nadaljuj, kot da nič ni bilo…

Neumno je kar na vrat na nos iskati krivca, resnico, lažnjivca…
Kaj bo pa, če on reče: ja sem varal, pa te ne več…ali ne bom nikoli več…ali če prijateljica reče…joj, pomota, ni bil on….kaj boš pa potem?? Ni nič drugega narobe med vama, kot samo ta prijateljičina novica??

Evgen!

Videz vara, igralci so ljudje, ki jih je težko spoznati, spoznamo jih, ko je prepozno…..sočloveka ponavadi spoznamo v kriznih situacijah, če nas takrat zapusti, nas vreden ni, ali če mi zapustimo partnerja v krizi…..vsi bi samo smetanco polizali in se sladkali a pozabljajo, da je treba za to kaj narediti in se potruditi, za srečo pa se moramo vedno znova in znova truditi!!! Eni spoznajo prej, drugi pa po razpadu zakona in posledice nosijo otroci potem……

Govorimo o tem, ali verjeti prijateljici. Če ne pozna moje žlahte, najbrž ni prav velika prijateljica.

Haifa,

res je, kar praviš. Tisto s sestrično sem dal samo kot primer. Hočem povedati, da si včasih kdo narobe interpretira določene stvari. Prijateljica od Kety tudi verjetno ni videla fanta od Kety v akciji z drugo punco, ali pač, ne vem. Če pa je prijateljica res videla njenega fanta v akciji in Kety ve, da je to zaupna prijateljica, potem mislim, da ni dileme, kaj narediti.

Vključil sem se v to debato, ker se mi zdi najbolj “optimalna” reakcija v takih trenutkih to, da se odkrito pogovoriš o takih zadevah s partnerjem in opazuješ njegove reakcije. Partner sigurno ne bo priznal, da te je prevaral. Je pa ostala govorica (neverbalna) človeka tista, ki ga bo izdala. Če kdo laže, se bo kmalu začel zapletati v svoje laži. Če pa ugotoviš, da se partner zapleta v svoje laži, potem pa mislim, da mora človek začeti s takimi potezami, da ga bo razkrinkal.

Spoštovani vsi, bil sem v taki situaciji, kot Kety in vem, kako je Kety hudo. Vesel pa bom bil vaših mnenj in sistemov, ki mi bodo omogočili, da bom v prihodnje hitreje odkril take prevarantke, kot je bila moja nekdanja žena!

LPE

Cutty,

popolnoma se strinjam s teboj. Samo pri meni je bilo tako, da moja nekdanja žena sploh ni kazala znakov, da bi lahko imela drugega poleg mene. Poleg tega, da je bila zelo pozorna, ljubeča…, poleg tega mi je pri vsakem problemu rekla, da se bova borila in ga rešila. In tudi se je vedno spopadla s problemom. Ko pa sem izvedel za druge moške v najini zvezi pa sem zahteval, da greva na terapijo k ustreznemu terapevtu. Takrat pa je postala hladna in se začela izgovarjati na sto in en način.

Njena varanja sem odkril čisto po naključju. Začela se je zapletati v lastne laži. Se pa res sprašujem, kako odreagirati naprej v mojem življenju. Naj bodoči partnerici slepo zaupam ali naj jo včasih tudi preverim?

LPE

Kjer je dim je, je nekaj gorelo

Varanje je bolečina, vendar imej v mislih, da niso vse enake, tvoji ženi, zaupaj ponovno……sama sem želela zadati, moški populaciji to bolečino, ki jo občutiš takrat vendar ni šlo nisem tak karakter nisem mogla, zmeraj mi je prišlo na misel, saj ni on mene preveral, ni on kriv!

No ja, z bratrancem se ravno ne bi ves večer poljubljala in po možnosti še na usta oziroma zalizovala. Kety piše, da je prijateljica videla, kako sta se objemala in poljubljala. Je pa tudi možno, da si je prijateljica zgodbo izmislila. Mogoče iz zavisti ali pa ker želi tega fanta zase.

Ne moremo vedeti, lahko le ugibamo. Vesta samo dva: ta fant in tisto dekle, s katero naj bi bil objet in jo poljubljal.

New Report

Close